undefined
undefined

Strašan derbi u Belgiji, gol Zvezdine velike želje i potvrda da se radi o ozbiljnom napadaču (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.07.22. | 15:29

Briž slavio protiv Genka zahvaljujući pogotku u sudijskoj nadoknadi...

Odličan fudbal u derbiju prve runde belgijskog šampionata - pet golova, puno dobrog ritma i atraktivnih poteza, dva preokreta, penal u sudijskoj nadoknadi. Na kraju 3:2 za Klub Briž uz gol napadača čije ime navijači Crvene zvezde poslednjih dana ne skidaju sa usana. Siril Desers (27), reprezentativac Nigerije i napadač Genka, jedan od prioriteta uprave srpskog šampiona na letnjoj pijaci, pokazao je da prošlogodišnji učinak u dresu Fajenorda nije bio nikakva slučajnost, već da je sazreo u napadača ozbiljne klase od kog na Luminus areni s pravom očekuju lepu zaradu.

Desers je postigao prvi gol za Genk u 30. minutu, kada je izjednačio rezultat. Prethodno je izvanredno ispratio celu akciju i našao se na pravom mestu da pas Danijela Munjoza pretvori u pogodak.

Izabrane vesti

Učestvovao je iskusni napadač i u akciji kod drugog gola gostiju, iskazavši tom prilikom bonus kvalitet - vrlo dobro razumevanje pravovremenog dodavanja u brzoj tranziciji. I u toj situaciji Desers je nastavio trk, lepo se nudio, ali je Trezor ispred njega pokupio ubacivanje Japanca Ita i pogodio za 1:2.

Našla se 'devetka' Genka u još dve-tri povoljne situacije, međutim bez kvalitetne završnice...

Izgledalo je u tim trenucima da gosti sve imaju u svojim rukama. Preuzeli su kontrolu na sredini, opasnije napadali, bili na putu da dođu i do trećeg pogotka. Malo ko je očekivao da bi Briž mogao da se vrati iz takvog dauna, međutim šampionski gen proradio je u pravi čas.

Prvak Belgije prvo je preko Hansa Vanekena izjednačio, da bi u sudijskoj nadoknadi Pejntsil, Kajl Larin i Skov Olsen kreirali pravu dramu. Ovaj prvi skrivio je penal, drugi pogodio stativu sa bele tačke, a treći na briljantan način kompletirao ulogu heroja.

Andreas Skov Olsen, debitant pristigao ovog leta iz Bolonje, reagovao je odlično nakon promašenog penala Larina, iz prve opalio po odbijenoj lopti i pogodio za 3:2 u 92. minutu!

Imajući u vidu da je Skov Olsen bio strelac i prvog pogotka za domaćina, nema sumnje da je za današnje izdanje zaslužio epitet igrača utakmice. Sve pohvale idu i mladom Feranu Hutgli, pojačanju iz Barselone. On je asistirao kod prva dva gola, a u finišu nije imao sreće da i sam pogodi mrežu nakon serije driblinga - lopta je završila na stavivi.


Ono što najviše zanima navijače Crvene zvezde: Siril Desers izašao je iz igre u 78. minutu utakmice.

Podsetimo, šira javnost imala je priliku da upozna ovog momka dok je prošle sezone u Ligi konferencije rešetao mreže i bio jedan od najzaslužnijih što je Fajenord došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u tom takmičenju. Sa po dva gola u pobedama nad Slavijom i Marseljom bio je junak evropskog proleća slavnog kluba iz Roterdama. Zapamtili su ga i navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča dao isto toliko golova, uz jednu asistenciju.

Fajenord na kraju sezone nije iskoristio opciju da za 4.000.000 evra otkupi Desersa i on se vratio u Genk sa kojim ima ugovor na još dve godine.

Inače, nije problem bio u Fajenordu, već u Desersu koji nije želeo da ostane. Holanđani su hteli da plate dogovorenu cenu za 27-godišnjeg napadača, ali u ugovoru o pozajmici je stajala klauzula da i Desers mora da se složi. Tačnije, da može da traži uslove koje on želi. A oni su tada bili finansijski previsoki za nekadašnjeg prvaka Evrope.

BELGIJA 1 – 1. KOLO

Petak

Standard Lijež – Gent 2:2 (1:0)

/Amalah 34pen, Dusen 89 – Tisudali 60, Lemajić 79/

Subota

Šarlroa – Epen 3:1 (1:0)

/Zaruri 18, Besile 51, Golizadeh 90+4 – Ndri 76/

Zulte Varegem – Seran 2:0 (0:0)

/Fadera 74, Lopez 87/

Kortrajk – Leven 0:2 (0:0)

/Martens 72, Al Tamari 90+3/

Sint Trojden – Union Sen Žiluaz 1:1 (1:0)

/Hajaši 22 – Adingra 71/

Nedelja

Briž - Genk 3:2 (1:1)

/Skov Olsen 22, 90+2, Vanaken 60 - Desers 30, Trezor 47/

16.00: (2,65) Mehelen (3,25) Antverpen (2,70)

18.30: (1,30) Anderleht (5,70) Ostende (9,00)

21.00: (2,65) Vesterlo (3,25) Serkl Briž (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Siril Desers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara