Strašan gol Rikija Alvareza iz slobodnjaka, Velez i Njuels za prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 02:03

Remi Rosarija i Santa Fea za neizvesnost u grupi A

Velez Sarsfild nije opila velika pobeda protiv Univerzidad Katolike i plasman u polufinale Kopa Sudamerikane. Četa Maurisija Pelegrina s jednakim uspehom nastavila je da igra u plej-autu Kupa Dijega Armanda Maradone i novom pobedom u Kordobi (2:0) ostala u trci sa Njuelsom za prvo mesto u grupi B.

Velez i Njuels dele prvu poziciju i što je mnogo važnije tri kola pre kraja ove grupne faze imaju čak pet bodova više od svih ostalih timova. U prevodu, nalaze se u odličnoj poziciji i verovatno će u međusobnom okršaju odlučiti o prvaku grupe. Taj meč na programu je 3. januara.

Izabrane vesti

Činjenica da je u poslednji devet dana odigrao tri meča učinila je Velez inferiornim na fizičkom planu, što je domaćin koristio maksimalno. Otuda više opasnih napada, više šuteva i naizgled veća želja kod igrača Sentral Kordobe, ali kvalitet je je na kraju ipak isplivao.

Rani i sjajan gol Rikija Alvareza, nekadašnjeg igrača Intera i Sampdorije, u dobroj meri je usmerio ovu utakmicu. Iskusni ofanzivac izveo je izvanredno slobodan udarac u 4. minutu i sa 25 metara "sašio" u rašlje golmana domaćeg sastava.

Sentral je preuzeo kontrolu posle primljenog gola, pokušavao, međutim nije uspeo da dođe do izjednačenja. U finišu utakmice Kristijan Taragona rešio je sve dileme oko pobednika. Igrala se već sudijska nadoknada...

U grupi biće više neizvesnosti, to je sigurno. I tome će značajno doprineti i večerašnji remi na susretu Rosarija i Union Santa Fea - 2:2. Momci Kilija Gonzalesa razigrali su se protiv Patronata (4:0) i odlično započeli ovaj drugi deo takmičenja, da bi večeras opet podbacili. Santa Fe koji na trijumf čeka više od mesec dana odneo im je bod.

Loše je krenulo po Rosario, rani gol Gastona Gonzalesa uzdrmao je ekipu, no je ipak je usledio preokret do poluvremena. Uz dosta sreće, doduše. Matijas Nani u želji da izbaci jednu ubačenu loptu sproveo je u svoju mrežu (1:1), a onda se nije proslavio ni golman Sana Fea. Rosario je okrenuo praktično ni kriv ni dužan.

Za konačnih i realnih 2:2 pogodio je snažnim udarcem sa više od 20 metara Havijer Kabrera. Igrao se 76. minut...


Pobednici ove dve grupe odlučivaće o najboljem timu plej-auta, a onda 24. januara taj tim će imati priliku da protiv poraženog u finalnom meču plej-ofa igra za plasman u Kopa Sudamerikanu 2022. godine.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, PLEJ-AUT - 2. KOLO

GRUPA A

Subota

Patronato - Aldosivi 0:1 (0:0)

/Andrada 62/

Nedelja

Lanus - Defensa 1:1 (1:1)

/Taler 13 - Merentiel 44/

Ponedeljak

Rosario - Union Santa Fe 2:2 (2:1)

/Nani 22ag, Marineli 38 - Gonzales 6, Kabrera 76/


GRUPA B

Subota

Godoj Kruz - Njuels 0:3 (0:2)

/M. Rodrigez 23, Badaloni ag 36, A. Rodrigez 62/

Nedelja

Estudijantes - Rasing 1:1 (0:1)

/Dijaz 65 - Solari 26/

Ponedeljak

Sentral Kordoba - Velez 0:2 (0:1)

/Alvarez 4, Taragona 90+2/




tagovi

Riki AlvarezArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara