Stanivuković (©Starsport)
Stanivuković (©Starsport)

Strašan meč u Lazarevcu: Milojevićeva haubica i Stanivuković sa „sto ruku“ doneli pobedu Kolubari

Vreme čitanja: 4min | ned. 31.07.22. | 22:53

Mladost promašila pet zicera, presudio joj kiks golmana Ostojića – 3:2

Jedna od onih utakmica posle koje rezultat sa semafora ne pokazuje sve ono što se dešavalo na terenu 90 minuta. Ali makar može da se nasluti koliko se sjajan meč igrao u Lazarevcu...

Kolubara slavi Nemanju Milojevića, koji joj je sa dva gola direktno iz slobodnog udarca doneo prvu pobedu u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige. Slavi i Dejana Stanivukovića, golmana sa „sto ruku“, koji je odbranio pet zicera igračima iz Mladosti iz Lučana. Čak i sa igračem manje u poslednjih 20 minuta, kada se klatno potpuno pomerilo na stranu gostiju iz Dragačeva, Kolubara je našla način da drži glavu iznad vode, a onda dalekometnim projektilom Milojevića da dođe do trijumfa – 3:2.

Izabrane vesti

Sve ono što je Stanivuković uradio za domaćina, nije uradio Miloš Ostojić na golu Lučanaca. Napravio je veliki kiks u 83. minutu, dopustio je da mu lopta iz slobodnjaka, skroz iskosa, padne na peterac i završi u mreži. I time je zaista odlična partija Mladosti završila ne bez nagrade, nego još sa – kaznom. Bod je najmanje ono što je tim Dragiše Žunića zaslužio, ali ume fudbal često da bude tako nepravedan.

I još nešto jako bitno: Neka bude što više ovakvih utakmica u Mozzart Bet Superligi! Ko nije gledao, verovatno neće moći da poveruje koliko dobar meč su odigrali Kolubara i Mladost iz Lučana. Za sve čestitke, sa pet golova, mnoštvom šansi, promašaja, odbrana golmana, trčanja bez stajanja, muške igre u granicama dozvoljene.

Ni ishod prvog poluvremena na semaforu nije se baš podudarao sa prikazanim na terenu. Kolubara je zaslužila svoja dva gola, ali je i Mladost zaslužila više od jednog. Zašto je ostalo na jednom „zasluge“ jednako dele dekoncentrisani ofanzivci iz Lučana i golman Lazarevčana Stanivuković.

Kolubara je brzo došla do pogotka, u 9. minutu je posle duže akcije Đokić odigrao „naslepo“ povratnu loptu na penaltik, gde se iskrao Filipović i zakucao fudbal pod prečku.

Prvi u seriji velikih promašaja gostiju imao je Gordić, kojeg je Dunđerski poslužio kao na tacni, mladi fudbaler Mančester sitija je izašao sam na golmana i tukao direktno u njega. Nekadašnji desni bek Spartaka i Proletera, David Dunđerski, koji je ovog puta igrao na kontra strani, našao se u 28. minutu u stoodstotnoj šansi, bio je i on ispred Stanivukovića, koji je i ovog puta bio uspešniji.

Pored svih pozitivnih stvari, bilo je i obilja grešaka i to kolosalnih, gde su defanzivci poklanjali lopte napadačima pred svojim šesnaestercem. Tako je Milošević otvorio prostor Kadriću, koji je napakovao veliku priliku Đokiću, ali odbranio je Ostojić.

U jeku napada Lučanaca, koji su bili bliži golu, zatresla se mreža na drugoj strani. Kolubara je imala slobodnjak na ivici šesnaesterca, a Milojević je pogodio kao rukom u malu mrežu – 2:0.

Za sve čestitke igračima Mladosti je što nisu klonuli duhom, već su nastavili da igraju kao da pogodaka nije ni bilo. I opet zicer. Greška Petronijevića, „mrtva“ šansa za Jojića, prošle sezone najboljeg strelca omladinske lige Srbije, međutim i od njega je Stanivuković bio bolji.

Ali, na kraju četvrta sreća za Mladost. Stari lisac Bojović je uposlio Dunđerskog, koji je udarcem sa 16 metara našao rupu u bedemu koji je ispred svoje mreže nazidao Stanivuković.

Sve isto je nastavljeno u drugom poluvremenu, gosti su pritiskali, Radivojević je promašio još jedan zicer, a momenti koji su mogli da donesu preokret desili su se kada je kazaljka prošla 70. minut. Najpre je Marjanović dobio crveni karton i ostavio na cedilu Lazarevčane, koji su se ionako mučili da izdrže pritisak Mladosti. I kazna je stigla momentalno: uigrana akcija iz slobodnjaka i efektan gol Jojića za 2:2! Sa dovoljno vremena da tim Dragiše Žunića krene po ceo plen...

I umesto preokreta – hladan tuš. Ponovo levica Nemanje Milojevića, veliki kiks golmana Mladosti i tri boda su ostala u Lazarevcu.

KOLUBARA – MLADOST LUČANI 3:2 (2:1)

/Filipović 9, Milojević 35, 83 – Dunđerski 44, Jojić 75/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 1.000

Sudija: Pavle Tomić

Crveni karton: Marjanović (Kolubara) u 72. minutu

KOLUBARA (4-3-3): Stanivuković 7,5 – Janković 5,5 (od 56. Tumbas 5,5), Bakić 6, Marjanović 6, Kočović 6 – Nikolić 6,5 (od 74. Sadiković -), Petronijević 6 (od 74. Lončar -), Milojević 7,5 – Đokić 7 (od 74. Radovanović -), Kadrić 6,5, Filipović 7 (od 66. Ilić 6).

MLADOST (4-2-3-1): Ostojić 5 – Ćirković 6, Milošević 6, Vesnić 6, Leković 6,5 – Mićević 6,5, Babić 6 (od 65. Radivojević 6,5) – Gordić 6 (od 46. Udovičić 6,5), Jojić 7 (od 88. Sremčević -), Dunđerski 7 (od 87. Milanović -) – Bojović 6,5.

Igrač utakmice: Nemanja Milojević (Kolubara) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA, ČETVRTO KOLO

Petak

Novi Pazar - Partizan 1:0 (1:0)

/Mijić 24 pen/

Crvena zvezda - Radnik 6:0 (1:0)

/Ivanić 12, Kangva 64, Katai 71, Pavkov 76, Kanga 83, Bukari 84/

Subota

Radnički Kragujevac - Vojvodina 0:2 (0:0)

/Simić 62, Malbašić 85/

Napredak - Javor 2:4 (0:1)

/Bastajić 80, 87p - Dukure 29, Gojković 46, Gigić 61, Kembel 67/

Spartak - Voždovac 3:0 (1:0)

//Todoroski 33, Srećković 67, Obradović 78/

Nedelja

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 46, Vukić 77, Ćalušić 90/

Kolubara - Mladost Lučani 3:2 (2:1)

/Filipović 9, Milojević 35, 83 – Dunđerski 44, Jojić 75/

Mladost GAT - Čukarički 0:2 (0:1)

/Badamosi 43, 73/



tagovi

Kolubara LazarevacMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara