Anhel di Marija slavi gol (©AFP)
Anhel di Marija slavi gol (©AFP)

Strašan odgovor Di Marije posle pretnji smrću: Nego, kako se obrukao Niko Gonzalez?!

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.03.24. | 08:54

Sadržajan meč u Los Anđelesu, Lautaro prekinuo golgeterski post posle čak 16 utakmica, dok je Valter Benitez ispunio dečački san i stao na gol Gaučosa

Izuzetnu pažnju argentinske i svetske javnosti prethodnih dana privukle su navodne pretnje smrću koje je dobio Anhel di Marija. Fudbaler Benfike poželeo je da se na kraju sezone, kada mu u Lisabonu istekne ugovor, vrati u svoj Rosario i tu završi karijeru, no ozbiljno je pitanje da li će to uopšte da se dogodi posle pretnji smrću koje su stigle na adresu njegove porodične kuće u tom gradu.

Naime, njegova majka dobila je pismo nimalo prijatnog sadržaja koja je dostavljena u kesi, izbačenoj iz auta u punoj brzini.

Izabrane vesti

“Reci sinu Anhelu da ne pomišlja da se vraća u Rosario jer će neko iz porodice biti ubijen. Čak vas ni Pularo (guverner provincije prim. aut) neće spasiti. Mi ne ostavljamo poruke, već samo metke i leševe“, stajalo je u navodnoj pretećoj poruci koju je dobila Anhelova majka.

Dok se u Rosariju i Argentini digla velika bura zbog onoga što se dogodilo, Anhel di Marija je još jednom zablistao u dresu Gaučosa. Posle trijumfa nad Salvadorom od 3:0 Argentina je pokazala klasu i dobar fudbal u pobedi nad Kostarikom rezultatom 3:1 (0:1), a gol za izjednačenje postigao je upravo vrsni krilni napadač.

Nije dobro počelo za aktuelnog svetskog šampiona, pošto je Kostarika pokazala solidno izdanje u prvom delu i čak na pauzu otišla sa vođstvom od 1:0 posle gola mladog napadača Manfreda Ugaldea, ali se sve okrenulo za 180 stepeni u nastavku kada je Argetina dodala gas pod uticajem šokantnog zaostatka. I sve je krenulo od majstorije popularnog Fidea.

Igrao se 52. minut kada je Di Marija preuzeo odgovornost za slobodan udarac sa oko 25 metara, poslao je teledirigovanu loptu u gornji desni ugao i ostavio Kejlora Navasa potpuno nemoćnog u toj situaciji. Iako je Navas takođe kvalitetan čuvar mreže i tokom meča je imao nekoliko dobrih intervencija, teško da bi Di Marijinu lepoticu zaustavili ni mnogo bolji od njega.

Zanimljivo, ovo je bio Anhelov prvenac u dresu Argentine iz slobodnjaka, ujedno i prvi za reprezentaciju na ovaj način posle gola Evera Banege još 2017. godine.

Susret u Los Anđelesu bio je prilično sadržajan. U odsustvu Lionela Mesija zbog povrede, Albiseleste se dobro snašao i pokazao da i bez njega ume da igra kvalitetan fudbal.

Nedugo pošto je Di Marija zatresao mrežu, usledio je blickrig. Na scenu je stupio Aleksis Makalister svojim pogotkom glavom za totalni preokret ekipe Lionela Skalonija. Ponovo Navas nije mogao da uradi previše, a posle završenog slavlja vezista Liverpula otišao je na zasluženi odmor.

Pobedu Argentincima osigurao je Lautaro Martinez u 77. minutu, na asistenciju Rodriga de Pola. Bio je to ujedno i vrhunac utakmice, ali i jako bitan momenat za popularnog Bika. Naime, kapiten Intera zatresao je mrežu samo šest minuta pošto je zamenio Alehandra Garnača, koji je odigrao prvi meč kao starter, čime je prekinuo gotovo šokantnu seriju od 16 utakmica bez pogotka u dresu nacionalnog tima! Ovo je Lautaru bio prvi gol još od 22. septembra 2022. godine, kada se upisao u listu strelaca protiv Hondurasa. I pored toga, stigao je do svoje 22. recke u 56 utakmica i drugi je strelac u Skalonijevoj selektorskoj eri, naravno iza Mesija.

Dok je Lautaro ‘skinuo mrak’, crni oblak nadvio se nad Nikom Gonzalezom. Napadač Fiorentine je u 89. minutu promašio nemoguće i ono što se desilo verovatno će se narednih dana vrteti po društvenim mrežama. Istrčao je sam pred Navasa, uspeo da ga predribla, a onda je želeo da ispadne šmeker i samo pusti loptu da uđe u gol. No, umesto toga, sa gol linije je intervenisao štoper lokalnog kluba Erediano, Hazel Kiros. Kakav momeat...

Kako je ovo poslednja utakmica Argentine pred Kopa Amerika koji je na programu sredinom godine u SAD, Lionel Skaloni želeo je da isproba još neke igrače, kako bi lakše odlučio koga da nastavi na listu od 23. Tako je Valter Benitez ispunio dečački san pošto je sa 31 godinom upisao prvi seniorski nastup na golu Argentine i pokazao se dosta dobro kao zamenik Emilijana Martineza.

Imaće slatke muke selektor Skaloni da izabere tim pred odbranu kontinentalnog trona. Argentina pokazuje zavidan kvalitet, uz dosta trčanja i intenzitet koji mnogi teško mogu da isprate. Mnogi će sa pravom da se nadaju pozivu i značajnoj ulozi...



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineAnhel Di MarijaLautaro MartinezNiko GonzalesAleksis Makalister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara