(©Starsport)
(©Starsport)

Streloviti uspon Petra Ratkova, stižu pohvale i uprave Salcburga

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 13:33

"Zadovoljstvo ga je gledati", istakao direktor Frojnd

Mora se priznati, pomalo neočekivano Petar Ratkov je starter u špicu Red Bul Salcburga. Jeste ga prvak Austrije platio 5.000.000 evra TSC-u, ali se nekako verovalo da će mladi srpski napadač biti zalog za budućnost, igrač koji će polako graditi karijeru u novom klubu.

Ipak, Ratkov je odmah uzleteo. Počeo je da trese mreže na pripremama, a nagrada je stigla kada su krenule takmičarske utakmice. Bio je najpre starter u Kupu protiv Ardagera (6:0) i odigrao svih 90 minuta, da bi u prvom kolu prvenstva postigao i gol na gostovanju u Altahu (2:0).

Izabrane vesti

Salcburg je do pobede na premijeri doveo srpski tandem RatkovPavlović, pošto su njih dvojica postigli golove. I dok je štoper Strahinja već „stara kajla“ u taboru Crvenog bika, mladi napadač, tek stigao iz Mozzart Bet Superlige, dobija pohvale od čelnika kluba.

Sportski direktor Red Bula Kristof Frojnd je pohvalio Ratkova posle pobede u Altahu.

Treneri su veoma zadovoljni Ratkovim. Zato što se od prvog dana trudi da u svoju igru uvrsti principe i ideje koje koristimo. Petar je stvarno „kul“ dečko, koji nam donosi mnogo zadovoljstva dok ga gledamo otkako je došao“, rekao je Frojnd.

Salcburg je vezao 17. uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu. Rekord je još daleko, 31 trijumf u nizu, koji je napravljen od decembra 2012. do novembra 2013.

Za početak, Red Bul mora da promoviše novog trenera, jer je dosadašnji, Jajsle, otišao na Bliski istok dan uoči početka prvenstva. Ekipi to nije zasmetalo, tu je bio srpski tandem da ih odvede do pobede. 


tagovi

Petar RatkovRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara