Rikardo Formozinjo i Žoze Murinjo (©Reuters)
Rikardo Formozinjo i Žoze Murinjo (©Reuters)

Strongest najjači u Boliviji, a traži četvrtog trenera u 2023.

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 22:25

Rikardo Formozinjo, bivši pomoćnik Žozea Murinja, posle nepuna dva meseca digao sidro iz La Paza i ide u Egipat

Drugi najtrofejniji bolivijski tim muku muči sa trenerima ove godine. Da stvar bude još gora, Strongest je lider u nacionalnom prvenstvu, hita ka 16. kruni, a već će četvrti kormilar uskoro da preuzme rukovođenje ekipom. Odlaskom Portugalca Rikarda Formozinja, Tigrovi su treći put u 2023. ostali bez šefa i čelnici kluba iz La Paza užurbano traže njegovu zamenu. Izvesno je da se to neće desiti do obračuna sa Real Santa Kruzom u sklopu 23. kola šampionata.

El Tigre je godinu počeo pod komandom Španca Ismaela Reskalva, koji je posle dobre kampanje izabrao da ode u Meksiko i preuzme Mazatlan. Klupu je potom preuzeo Argentinac Klaudio "El Pampa" Bjađo, koji se nije snašao i otpušten zbog loših rezultata posle samo šest utakmica, dok je Formozinjo otišao posle 10 mečeva i nepuna dva meseca.

Izabrane vesti

Portugalski trener, koji je bio pomoćnik Žozea Murinja u Mančester Junajtedu i Totenhemu, prihvatio je ponudu da vodi egipatski Fjučur.

"Odlazim. Bila je ovo veoma teška odluka", rekao je Formozinjo medijima posle sastanka sa čelnicima tima u La Pazu.

23.30: (1,20) Strongest (6,25) Real Santa Kruz (11,0)

Šezdesetšestogodišnji trener je potvrdio da je "došla ponuda", i da je odlučio da je prihvati pošto je razmotrio aspekte poput toga da bude bliži svojoj porodici, uprkos tome što se dobro osećao u Boliviji.

Formozinjo je napustio Strongest kao lider šampionata profesionalne divizije sa 43 boda, posle 21 odigrane utakmice. Istina, Tigrovi nemaju mnogo prostora za opuštanje jer su blizu Nasional, Olvejz Redi i Bolivar. Svi su do pet koraka iza vodećeg sastava, pojedini sa utakmicom više, pa Strongest protiv Reala ima priliku da se odlepi na šest poena više od prvog pratioca.

U ligi je Strongest imao problema poslednjih sedmica. Remizirao je sa Tomajapom na strani pre nedelju dana odigravši bez pogodaka, dok je pre toga deklasirao Palmaflor sa 4:0 i doživeo poraz od Bolivara 0:3.

S druge strane, ekipa iz Santa Kruza de la Sijere nanizala je tri pobede u šampionatu i zauzima šestu poziciju sa 34 boda, devet manje od noćašnjeg suparnika. Ipak, Real nije bacio Strongest na kolena u šest prethodnih dvoboja, a minula dva okončana su remijem.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

BOLIVIJA 1 - 23. KOLO

Petak

Vaka Dijez - U. de Vinto 0:0

Subota

Olvejz Redi - Nasional Potosi 3:3 (2:1)

Aurora - Bolivar 2:1 (1:1)

Nedelja

Orijente Petrolero - Tomajapo 2:0 (1:0)

Gran Mamore - Independijente U TOKU

23.30: (1,20) Strongest (6,25) Real Santa Kruz (11,0)

Ponedeljak

01.30: (1,65) Rojal Pari (3,60) Gvabira (5,10)

Utorak

01.30: (1,28) Bluming (5,30) Palmaflor (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1Strongest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara