""
""

Strpljenje i rad se isplate: Godinu dana je Medojević čekao šansu i postao oslonac Volfsburga

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.12.13. | 16:24

“Nažalost, imao sam peh da naletim na trenera Feliksa Magata, koji je specifičan i koji je poznat u Evropi po načinu na koji radi. Ipak, za razliku od mnogih koji „potonu“ kada im krene loše pokušao sam da to vreme iskoristim da radim na sebi i drago mi je što sam u tome uspeo.”

Otići u neku od najjačih liga Evrope bez dileme je san svakog fudbalera u Srbiji (i ne samo njoj), međutim nemali je broj onih kojima se on pretvorio u moru jer nisu bili spremni na iskušenja koja su ih očekivala. Ipak, da su strpljenje i vera u sopstveni kvalitet često od presudnog značaja pokazuje primer bivšeg veziste Vojvodine Slobodana Medojevića koji se ove sezone ustalio u prvom timu Volfsburga, čije je redove pojačao još januara 2012.

Izabrane vesti

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije priznao je za MOZZART Sport da nije očekivao da će više od godinu dana čekati šansu da debituje u Bundes ligi, ali i da ipak ne gleda negativno na period koji je iza njega:
“Nisam očekivao da ću toliko čekati jer sam u Vojvodini dobro igrao, a i bio sam kapiten naše mlade reprezentacije, pa sam po mom mišljenju već bio prevazišao domaću ligu i bio spreman za ozbiljnije izazove. Znao sam da će biti teško jer je Bundes liga izuzetno jaka, da će mi biti potrebno vremena da se adaptiram i da dobro utvrdim jezik, ali sam verovao da će mi za to biti neophodna dva, tri meseca. Nažalost, imao sam peh da naletim na trenera Feliksa Magata, koji je specifičan i koji je poznat u Evropi po načinu na koji radi. Ipak, za razliku od mnogih koji „potonu“ kada im krene loše pokušao sam da to vreme iskoristim da radim na sebi i drago mi je što sam u tome uspeo.”

Da li si se u to vreme kajao zbog svog izbora?
“Kada god čoveku krene loše, ne samo u fudbalu, nego i u životu uopšte, normalno je da počne da postavlja sam sebu neka pitanja. Ukoliko mu sve ide dobro, kao što je meni išlo u Vojvodini, pa dođe u takvu situaciju, sigurno se pojavi puno razloga za razmišljanje. Međutim, nisam od onih koji se kaju zbog svojih odluka, uvek dobro promislim pre nego što ih donesem. Verovao sam u sebe i znao da moje vreme mora doći. Radio sam kao nikad, video sam kako se trenira u Nemačkoj, a kroz priču sa saigračima i drugim ljudima iz kluba shvatio sam šta se od mene očekuje. Želja mi je bila da zaigram u Bundes ligi i smatrao sam da imam kvalitet za to.”

Koliko si u tom periodu napredovao kao igrač i kao ličnost?
“Mislm da sam mnogo napredovao. Jedno je kada se igra u Srbiji i kada se na televiziji gledaju utakmice iz top pet evropskih liga. Stekne se i tim putem utisak da se igra bolje i brže, ali tek kada se ode tamo vidi se koliko se zapravo radi na treninzima koji su mnogo jači i kvalitetniji. Napredovao sam i na psihičkom planu, verujem da sam prilično sazreo u ovom periodu.”

Da li ti je nemački jezik predstavljao problem?
“Učio sam ga u gimnaziji, a ovde sam za šest meseci počeo savršeno da ga govorim.”

Koje su ti dalje ambicije? Da li si imao kontakte sa selektorom A reprezentacije?
“Nisam imao nikakav kontakt. Naravno da bih voleo da dobijem poziv, ali nije moje da pričam o tome. Zaista ne bih da se nekome namećem preko medija. Što se tiče ambicija one su vezane za Volfsburg. Cilj nam je da budemo među ekipama koje će ići u Ligu Evrope, a sve preko toga biće zaista sjajan uspeh. Trenutno smo u odličnoj formi, nismo izgubili prethodnih osam utakmica. Neće nam biti lako u poslednjem jesenjem kolu pošto gostujemo Menhengladbahu koji je u odličnoj seriji rezultata. Verujem da će meč biti uzbudljiv pošto je uvek zadovoljstvo kada je protivnik ekipa koja igra otvoreno.”

Ima li svrhe pitati ko će biti šampion?
“S obzirom na to kako Bajern igra, izgleda da ne, pošto su Gvardiolini momci toliko dominantni. Prošle sezone Dortmund je pokušao da parira Bavarcima, ali ove će Milionerima biti teško da osvoje i to drugo mesto.”

(FOTO: www.vfl-wolfsburg.de)

 


tagovi

EvropaNemackaSlobodan MedojevićVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara