Žoao Pedro (©Reuters)
Žoao Pedro (©Reuters)

Stršljenovi bez Dinija na sve bolje Runijeve Ovnove

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 14:07

Votford i Derbi na Vikaridž roudu odmeriće snage u prvom meču 26. kola Čempionšipa. Gosti imaju pet pobeda u poslednjih šest kola i sve su bliži sigurnoj luci. Domaćin dao najviše golova sa bele tačke u najbolja četiri ranga engleskog fudbala

Votford hita ka ekspresnom povratku u Premijer ligi. I dalje Stršljenovi nisu na prve dve pozicije koje vode u elitni rang engleskog fudbala, ali forma ide uzlaznom putanjom. Bristol Siti je na Vikaridž roudu isprašen sa šest golova, dok su fudbaleri Votforda prošle nedelje dobili Preston u gostima sa 1:0.

Lider Norič beži samo sedam bodova, a drugoplasirani Brentford četiri. Na noge zahuktaloj četi španskog stručnjaka Ćiska, koji je zamenio našeg stručnjaka Vladimira Ivića, stiže sve bolji Derbi (20.45) koje s klupe predvodi legenda engleskog fudbala Vejn Runi.

Izabrane vesti

Ovnovi su podigli formu, dobili pet od šest poslednjih utakmica u Čempionšipu, ali i dalje strepe za opstanak. Borba za baraž je nemoguća misija za Derbi Kaunti. Runi je odlučio u toku sezone da stavi tačku na igračku karijeru. U budućnosti posvetiće se samo vođenju s klupe nekadašnjeg člana elite koji dugo tavori u drugoligaškoj konkurenciji. Bar još godinu nema ništa od povratka u Premijer ligu.

Iskusni napadač Votforda Troj Dini neće igrati protiv Derbija. On je van tima od 6. februara zbog povrede Ahilove tetive i očekuje ga još nekoliko nedelja pauze. Van stroja su i Mark Navaro, Kristijan Kabasele i Ben Foster. U tim bi mogao da se vrati Džeremi Ngakija.

Runi je potvrdio da će Poljak Kristijan Bilik da operiše koleno naredne nedelje, dok je Velšanin Tom Laurens van ekipe zbog povrede zgloba. Rovit je defanzivac Met Klark i njegovo igranje je pod znakom pitanja.

U prvom delu sezone, Votford je slavio u Derbiju sa 1:0 golom Brazilca Žoaa Pedra. Stršeljnovi su najbolji domaćini u najjačoj drugoj ligi na svetu. Imaju čak 35 bodova, tri više od Svonsija. Na kontu su upisali 11 pobeda i po dva poraza i remija. Najviše realizovanih penala u najjača četiri ranga engleskog fudbala ima Votord, čak devet.

Vejn Runi je preporodio Ovnove. Od prvog meča na klupi samo je pet timova osvojilo više bodova od Derbija (28), a jedan od njih je Votford (31). Samo je Svonsi primio manji broj golova otkad je na kormilu ovog kluba nekadašnji as Evertona i Mančester Junajteda.


tagovi

EngleskaČempionšipvotfordDerbi kauntiderbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara