©Starsport
©Starsport

Stručni štab Vladimira Gaćinovića nastavlja posao pod Bagdalom

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 17:06

Dojučerašnji asistent trenera iz Trebinja, Branko Savić, biće imenovan za njegovog naslednika, nakon odlaska Vladimira Gaćinovića iz Kruševca

Zatekla je sve u klubu Gaćinovićeva želja da, nakon poraza protiv Radnika pod Bagdalom (0:2), napusti Kruševac, ali Napredak je usvojio njegovu ostavku. Prve zvanične reakcije iz uprave stigle su danas, kada je na konferenciji o toj temi govorio Mladen Dodić, sportski direktor Čarapana.

Izabrane vesti

"Vratio bih se hronološki na period od razgovora sa Gaćinovićem da preuzme naš tim, koji je kratko trajao, ali mu je klub izašao u susret da ga sačeka, zbog ličnih obaveza. Na promociji novog šefa, rečeno je zašto je doveden i da je u pitanju odličan, iskusan trener, koji zna da izvuče maksimum od igrača, što je pokazao na primeru našeg Majdevca, koji je u Novom Pazaru odigrao sezonu života. Ono zbog čega smo Gaćinovića tražili on je opravdao. Posle utakmice protiv IMT - a, pokazao je emotivnu stranu, a baš njome i posvećenošću poslu nas je kupio. Posle razočaranja, dobio je podršku, a rekli smo mu da će vreme iznedriti kvalitet, što je on dokazao, bez obzira na pehove. Bilo je jesenas teških trenutaka, ali smo igrama i rezultatima u gostima uspeli da se stabilizujemo, da iskoristimo odlično nove pripreme i pokažemo na proleće igre kojim smo se nadali. Ključni trijumf je bio protiv Voždovca, posle kojeg ekipa dobija krila, pobeđuje Pazar i vraća publiku na stadion. Igrali smo sa Gaćinovićem najlepši fudbal u ligi, uz Radnički iz Kragujevca", veruje Mladen Dodić.

Vratio se sportski direktor Napretka i na nedavno održanu Skupštinu kluba, na kojoj je stručni štab dobio pohvale.

"Jednoglasni smo bili da stručni štab radi odličan posao i prioritet je bio produžetak saradnje. Već su dogovoreni lični uslovi sa Gaćinovićem. Cilj nam je bio plasman u plej - of, a njega smo ostvarili pre svega zbog dobrog rada stručnog štaba."

Pomenuo je Dodić i poslednje dve utakmice Čarapana, u trenucima kada je Napredak već obezbedio plasman među najbolje.

"Kada smo ušli u plej - of, već protiv IMT - a nismo bili na nivou, ali smo ostali neporaženi, čime smo bili zadovoljni. Nije to nedostatak ambicije, već realnost, jer imamo mali roster. Vrlo lako se daju neke negativne konstatacije. Pred utakmicu protiv Radnika procenjeno je da mladi golman Balević ima reprezentativni potencijal, što je zadovoljstvo za nas, jer nakon Jugoslava Lazića, Napredak nije imao golmana sa takvim kvalitetom. On već dugo trenira sa prvim timom i želeli smo da za vikend cela Srbija upozna Balevićev potencijal. Žao mi je što je meč otišao u drugom smeru, što nismo bili na nivou iz ovog proleća i da je sve to napravilo neke neistinite konstatacije. Gaćinović je ponovo emotivno odreagovao, što je iskorišćeno za neistinu. A istina je da klub pokazao koliko ceni stručni štab kroz planove za novu sezonu. Već smo krenuli u pregovore sa igračima koje je trener želeo da zadrži. Razumem da se u afektu donesu neke odluke, a one ne mogu da promene dosadašnji rad. Citiraću Ljupka Petrovića: "Dobar trener može da bude i u lošoj ekipi, uspešan trener ne može da bude sa lošom ekipom, uspešan trener može da bude samo sa dobrom ekipom." Mi smo to zajedno imali ove sezone", uverava Dodić.

Pričao je sportski direktor Čarapana i o onome što je trebalo da usledi na kraju sezone.

"Napravili smo ove godine korak napred u odnosu na prošlu, a cilj je bio da sledeće uradimo još više. Želeli smo da to bude sa Vladimirom Gaćinovićem, ali u ovom trenutku možemo da mu se zahvalimo za energiju koju je pružio i za odnos koji je prevazišao granice profesionalnog. Mi smo već obavili razgovor sa njegovim stručnim štabom, koji će nastaviti da radi sa ekipom. Na njegovom čelu biće Branko Savić, koji je takođe ostavio odličan utisak, a tu su i kondicioni trener Jorgić i trener golmana Božović, koji imaju veliki doprinos za rezultate tima. Drago mi je što oni nastavljaju da rade i imaćemo cilj da iskoristimo naredne utakmice kao pripreme za sledeću sezonu. Napredak je pre dve godine već bio u istoj situaciji, pa nije dobio ni rezultat ni spremanje tima. Nadam se da ćemo protiv Mladosti nastaviti da pružamo dobre partije".

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje koliko će se aktuelna dešavanja preneti na dolazak navijača na tribine stadiona Mladost, a prvi objektivni utisak je da se Gaćinovićev odlazak i te kako negativno odrazao na raspoloženje među pristalicama Napretka.

"Ovog proleća su navijači pokazali ljubav prema klubu kada je bilo najpotrebnije. Neizmerno sam im zahvalan, a posebno mi je zadovoljstvo kada vidim mnogo dece na stadionu. Naravno, zasluge za to pripadaju i Vladimiru Gaćinoviću, ali i svim članovima kluba. Bilo je i biće kritika, ali ko ima pravu emociju uvek će biti uz klub. Svi smo mi promenljivi, a Napredak je iznad svih. Na kraju bih se zahvalio severu što je skandiranjem Baleviću osetio momenat za podršku mladom igraču", rekao je na kraju konferencije Mladen Dodić.


tagovi

Napredak KruševacMladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara