Stvarno je probuđen: Pavkov za 330 minuta prevazišao učinak iz 2020. godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 09:53

Četiri gola visokog napadača ovog proleća kao najava velike renesanse

Daleko je još od vrhunca forme i korišćenja svih prirodnih resursa koje je dobio rođenjem, ali aktuelna prolećna sezona definitivno bi mogla da označi buđenje Milana Pavkova. I dobre igre u kontinuitetu, što nije bio sastavni deo opusa snažnog napadača iz Begeča. Znao je da blesne, da dobije epitet hroničnog junaka velikih utakmica, ali Milan Pavkov, kao nikada od kada nosi dres srpskog šampiona, počeo je da se potvrđuje u kontinuitetu tokom drugog dela takmičarske godine.

Mnogo toga je napisano o njegovom trzaju glavom, kada je Crvenoj zvezdi doneo remi sa ukusom pobede u beogradskom duelu sa Milanom. Međutim, pre i posle toga junak trijumfa nad Liverpulom, postao je ozbiljna opcija Dejana Stankovića. Još jedan od onih koji bi mogao da izađe iz foldera izgubljenih fudbalskih duša i postane adut Crvene zvezde u borbi za dugo čekanu duplu krunu.

Izabrane vesti

Pre samo šest meseci, pa i u ovom prelaznom roku, Milan Pavkov je bio jako blizu odlaska iz Crvene zvezde. Čekala se samo ponuda sa sedam cifara, kao posledica davnih dana i bleska Milana Pavkova u mečevima sa Liverpulom ili Kopenhagenom. Međutim, posle razočaravajuće 2020. godine, tokom koje je postigao svega dva pogotka, niko nije želeo da se maši za džep i angažuje ljubimca Delija. Imao je Pavkov vrlo problematičan deo karijere, terao stručni štab i rukovodioce sa Marakane da čupaju kosu, ali... Stvari su počele da se menjaju tokom priprema u Turskoj.

Ne samo što je postigao dva gola, već je Milan Pavkov počeo da pokazuje emociju i jaku strast tokom prijateljskih utakmica. Uvideo je da će imati važnu ulogu posle odlaska Ričmonda Boaćija, i da više nema prostor za izgubljene godine. Napisali smo već da prostor za poboljšanje i te kako postoji, ali za 331 minut takmičarskog fudbala, koliko je na terenu proveo u drugom delu sezone, Milan Pavkov je prevazišao učinak iz prethodne kalendarske godine. Ili još preciznije: postigao je duplo više golova za nepunih mesec dana, nego tokom 2020. godine.

Pored Milana, Milan Pavkov je pogodio na prolećnoj premijeri protiv Novog Pazara, kada je na asistenciju Mirka Ivanića postigao drugi gol za crveno-bele. A prolećni učinak podebljao je u jučerašnjem duelu protiv TSC. Kao džoker Milan Pavkov je postigao dva pogotka i trasirao put crveno-belima ka novom prvenstvenom trijumfu.

Zanimljivo je da Milan Pavkov ima mnogo bolji učinak kada ulazi sa klupe. Kao džoker tri puta je pogađao mrežu rival, dok je u Novom Pazaru bio starter umesto lakše povređenog Falčinelija.

Ulogu prve devetke imao je u Nišu i beogradskom meču protiv Proletera kada je promašio nekoliko zicera. Istina, u sudaru sa Novosađanima poništen mu je, vrlo verovatno, regularan gol na asistenciju El Fardu Bena.

Ovog proleća Pavkov trese mreže rivala na svaka 82 minuta, što je najbolji prosek od kada nosi dres Crvene zvezde.

Najbolji učinak u Crvenoj zvezdi Milan Pavkov je imao u sezoni 2018/2019. kada je u svim takmičenjima postigao 15 golova i upisao pet asistencija. I tada je praktično bio otpisan, ali ga je povreda Nikole Stojiljkovića ubacila na spisak putnika za Salcburg, gde je imao značajan doprinos u velikom preokretu tima Vladana Milojevića. Na krilima toga davao je golove u prvenstvu.

Pavkov je trenutno na koti od šest postignutih golova. Daleko od najbolje sezonske cifre u Crvenoj zvezdi, ali treba očekivati da će u narednom periodu dobijati šansu kod Dejana Stankovića. Posebno što Dijego Falčineli čeka rezultate COVID testa.

 


tagovi

Milan PavkovDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara