Foto: AFP
Foto: AFP

Suarez i Alvarez kao De Brujne i Foden, River preživeo pakao u Limi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 04:27

Argentinski velikan minimalnim rezultatom savladao Alijansu, Palmeiras silan protiv Deportivo Tačiru, Atletiko Mineiro prekinuo neslavni niz brazilskih klubova u Ibageu

Muče se argentinski velikani na startu grupne faze Kopa Libertadoresa. Istina, River Plejt je bio uspešniji od Boke Juniors, koja je sinoć dobila šamar od kolumbijskog Deportivo Kalija, ali je činjenica da je prošao kroz pakao stadiona Alehandro Viljanueva kako bi trijumfom započeo pohod na svoj peti trofej prvaka Južne Amerike, četiri godine od osvajanja poslednjeg.

Ekipa Marsela Galjarda je u prvo kolu Grupe F Kopa Libertadoresa u Limi savlada Alijansu minimalnim rezultatom, uz utisak da je igrom i pristupom zaslužila više, ali i da je isto tako vrlo lako mogla da bude kažnjena i ostane bez dva boda jer nije ranije uspela da zatvori utakmicu.

Izabrane vesti

Tri boda Riveru je u 65. minutu doneo Matijas Suarez golom koji neodoljivo podseća na onaj kojim je Mančester Siti savladao Atletiko na Etihadu u utorak veče. Ne samo zbog načina, već i zbog okolnosti u kojima je stigao. River se baš kao i Siti Atletiko pre dve noći mučio da otvori defanzivno orjentisanu Limu, a onda je Hulijan Alvarez poput svog budućeg saigrača Fila Fodena jednim dodavanjem pronašao rupu u odbrani, Suarez se ubacio iza leđa protivničke odbrane i udarcem dosta sličnim De Brujneovom pogodio dalji ugao, i to svega dva minuta pošto je ušao u igru. Pride, bio je to njegov prvi gol posle 227 dana i utakmice sa Himnazijom iz La Plate 22. avgusta u argentinskom prvenstvu.

(gol pogledajte na 5:15)

River je meč završio sa 15 udaraca, ali je Alijansa bila ta koja je imala ozbiljnije prilike. Prvu na samom startu drugog poluvremena, kada je Jordi Vilčez posle kornera umalo savladao Franka Armanija udarcem glavom sa peterca, a drugu pred sam kraj meča. Ipak, Aldair Rodrigez u situaciji jedan na jedan, doduše malo iskosa, nije uspeo da matira iskusnog argentinskog čuvara mreže. Koji minut kasnije dobio je i crveni karton pošto je neoprezno i dosta oštro startovao na Roberta Rohasa koji je zbog povrede, čini se ozbiljnije prirode, morao da napusti meč.

Za razliku od Rivera, dvostruki uzastopni prvak Kopa Libertadoresa u potpunosti je opravdao ulogu favorita u Venecueli, gde je sa pola snage savladao Deportivo Tačiru – 4:0 (2:0). Trijumf Verdaa ujedno je najubedljiviji u dosadašnjem toku prvog kola.

Ekipa Abela Fereire meč je prelomila u prvih 45 minuta u kojima je Deportivo Tačira imala ulogu statiste. Gosti su do pauze uputili 14 udaraca ka golu rivala, istina samo dva su otišla su u okvir, ali su oba ujedno završili iza leđa Varele Kaiseda. Početkom drugog poluvremena svaku sumnju u trijumf brazilskog kluba otklonio je rezervista Rafael Navaro sa dva pogotka u razmaku od pet minuta. Zapaženu rolu imao je i Vesli sa dve asistencije.

Neslavnu seriju brazilskih klubova u Ibageu prekinuo je Atletiko Mineiro. Aktuelni prvak Brazila postao je prvi tim iz ove zemlje koji je uspeo da savlada Deportes Tolimu na njenom terenu – 2:0 (1:0). U dosadašnjih pet susreta ne samo da nije poražena, već nije primila ni gol. Večeras jeste, i to dva. U finišu prvog poluvrremena pogodio je Injasio Fernandez, bivši vezista Rivera, a desetak minuta pre kraja trijumf je overio Če Če.

KOPA LIBERTADORES - 1. KOLO

Sreda

GRUPA B

Karakas – Atletiko Paranense 0:0

GRUPA G

Kolon – Penjarol 2:1 (1:0)

/Rodrigez 31, Farijas 90 – Kapelini 69/

Olimpija Asunsion – Sero Portenjo 0:0

GRUPA E

Olvejz Redi – Korintijans 2:0 (1:0)

/Rikelme 8, Ramaljo 46/

Deportivo Kali – Boka Juniors 2:0 (0:0)

/Burdiso 70, Vaskez 80/

GRUPA H

Sporting Kristal – Flamengo 0:2 (0:1)

/Enrike 22, Matuezinjo 87/

GRUPA D

Amerika Mineiro - Indepedijente del Valje 0:2 (0:1)

/Sornoza 12, Arke 90+5/

GRUPA C

Bragantino - Nasional 2:0 (1:0)

/Italo 35, Hoze Urtado 90+3/

GRUPA H

Taljeres - Univerzidad Katolika 1:0 (1:0)

/Fertoli 24/

Četvrtak

GRUPA F

Alijansa Lima - River Plejt 0:1 (0:0)

/Suarez 65/

GRUPA A

Deportivo Tačira - Palmeiras 0:4 (0:2)

/Dudu 8, Veiga 35, Navaro 48, 53/

GRUPA D

Deportes Tolima - Atletiko Mineiro 0:2 (0:1)

/Fernandez 45+1, Če Če 80/

GRUPA A

04.00: (2,95) Independijente Petrolero (3,20) Emelek (2,50)

GRUPA F

23.55: (1,80) Fortaleza (3,45) Kolo Kolo (4,80)

Petak

GRUPA C

02.00: (2,40) Estudijantes (2,90) Velez (3,15)

GRUPA B

04.00: (1,55) Strongest (4,00) Libertad (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

River PlejtKopa LibertadoresAlijanca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara