Navijači Đenove (©Reuters)
Navijači Đenove (©Reuters)

Subota u Seriji A: Borba za opstanak u prvom planu

Vreme čitanja: 5min | sub. 24.02.24. | 11:56

Nastavlja se 26. kolo najboljeg italijanskog fudbala

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Današnji program Serije A predviđa mečeve koji će na sebi nositi breme borbe za opstanak. Istini za volju Đenova i Monca su uplovile u mirne vode i praktično su već obezbedile kartu za sledeću Seriju A, ali to ne važi za Udineze koje dolazi na Marasi, Salernitanu koja dočekuje Moncu, dok se u Ređo Emiliji igra svojevrsna majstorica između Sasuola u dubokoj krizi i Empolija u zaletu sa novim trenerom Nikolom.

Izabrane vesti

ĐENOVA – UDINEZE (20.45)

Udineza je neka vrsta tabua za Đenovu. Zvuči neverovatno, ali Friulanci nisu izgubili nijedan od prethodnih 13 mečeva u Seriji A od Grifonea (šest pobeda i sedam remija). To je najduži pozitivni niz Udinezea protiv jednog tima u Seriji A. Poslednji poraz od Đenove Udineze je doživelo pre osam godina.

Ipak, valja napomenuti i da su poslednja četiri okršaja završena podelom bodova a Udineze je tim koji je ostvario najviše remija u ovom šampionatu, čak 14. U prilog Đenove ide i činjenica da je tim Alberta Đilardina izgubio samo jedam meč u poslednja dva meseca (od Atalante u pretprošlom kolu na Marasiju).

20.45: (2,35) Đenova (3,20) Udineze (3,50)

Domaćin je svoju solidnu sezonu i komotn poziciju kada je u pitanju opstanak u Seriji A, primarni cilj oba tima, u dobroj meri obezebedio bodovima osvojenim na Marasiju, na poslednjih osam susreta, Đenova je zabeležila tri pobede, četiri remija i samo jedan poraz, već pomenuti od Atalante.

Kuriozitet je da je Udineze u gostima pobedio samo Milan i Juventus, oba puta rezultatom 0-1. Takođe, Čotijev tim je osvojio više bodova na gostovanjima nego kod kuće 12 prema 11. Udineze se nalazi i u seriji od tri meča bez poraza na kojima sur primili samo jedan gol.

Pažnja na napadače. Gudmudson je samo Udinezeu postigao dva gola na jednom meču, dok je Luka svoj prvi gol u Seriji A zabeležio protiv Đenove. Gudmudson bi mogao da postane i četvrti igrač Đenove koji je u debitantskoj sezoni u Seriji A postigao dvocifreni broj golova. Pre njega su to učinili Pruco (18), Damijani (11) i Borijelo (19). Islanđanin je na kvoti 9 golova.

U timu Udineza bi trebalo da zaigra od prvog minuta Lazar Samardžić pošto je u prednosti nad Pajerom za mesto u veznoj liniji.

Đilardino ima sve igrače na raspolaganju dok je Čoti doputovao bez svog najbolje igrača Pereire (vraća se na teren sledeće nedelje), Bijola i Ebosea.

ĐENOVA 3-5-2: Martinez – De Vinter, Bani, Vaskez – Zabeli, Mesijas, Badelj, Frendrup, Martin – Retegi, Gudmudson

UDINEZE 3-5-1-1: Okoje – Perez, Đaneti, Kristensen – Ehizibue, Samardžić, Valas, Lovrić, Zemura – Toven – Luka

SALERNITANA – MONCA (18.00)

Salernitana je u pet mečeva sa Moncom uspela samo jednom da pobedi tim iz Briancole, i to u prošlom prvenstvu na svom terenu. U ostala četiri meča je uvek pobeđivala Monca postižući tri gola u svakom od njih. Za Salentinanu je večerašnji duel biti ili ne biti budući da se nalaze na sedam bodova od zone spasa, dok bi Monca sa tri boda u Salernu mogla da oživi svoje evropske snove.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Domaćin ne uspeva da pobedi na Arekiju od meča sa Lacijom. Od tada im je pošlo za ruokm samo da otkinu bod Milanu, uz pet ubeleženih poraza. Takav skor je i koštao Filipa Inzagija otkaza. Monca je na poslednjih sedam gostovanja u prvenstvu izgbila samo dva puta uz tri remija i dve pobede. Oba trijumfa su ostvarena u mečevim sa klubovima koji se bore za opstanak (Frozinone i Verona).

18.00: (2,95) Salernitana (3,20) Monca (2,50)

Fabio Liverani je debitovao na klupi Salernitane prošlog vikenda protiv Intera i večeras će prvi put voditi tim na Arekiju. Rafaele Paladino i njegovi momci su silno motivisani pobedom nad Milanom i žele da nastave niz budući da su vezali četiri meča bez poraza u Seriji A.

Liverani ima gotovo sve igrače na raspolaganju sa izuzetkom Pirole i Đombera dok je Monca doputovala bez Čurije, Kaprarija i Vinjata.

SALERNITANA 3-4-2-1: Očoa – Manolas, Pasalidis, Pelegrino – Zanoli, Mađore, Bašić, Bradarić – Kandreva, Vinjato – Vejsman (Dia)

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio – Ico, Pablo Mari, Karboni – Birindeli, Pesina, Galjardini, Zerbin – Kolpani, Mota Karvaljo - Kolombo

SASUOLO – EMPOLI (15.00)

Sasuolo je izašao kao pobednik u poslednja dva odmeravanja snaga sa Empolijem ukjlučujući i meč na Kastelaniju u ovom prvenstvu 3-4, međutim domaćin nije nijednom uspeo da pobedi u oba meča u jednom šampionatu Toskance.

Glavna karakteristika odmeravanja snaga dva tima je da kada oni ukrštalju koplja nema remija. U Seriji A se nije verifikovalo da dva tima odigraju 13 mečeva a da nijednom ne podele bodove, osam pobeda Sasuola i pet Empolija.

15.00: (2,30) Sasuolo (3,45) Empoli (3,30)

Davide Nikola je preporodi Empoli. Postao je prvi trener u istoriji kluba koji nije izgubio nijednom na prvih pet mečeva (dve pobede i tri remija). Na poslednjem gostovanju u Salernu, Empoli je ostvario i prvu pobedu daleko od kuće u 2024. godini.

Na drugoj strani Sasolo se nalazi više u rezultatskoj nego u igračkoj krizi. Tim Alesija Dionizija nastavlja da žanje manje od onoga što poseje što se videlo i na poslednjem meču sa Atalantom.

Sasolo je nanizao pet mečeva bez pobede, četrii poraza i samo jedan remi. Takođe na stadionu Mapei su zabaležili samo jednu pobedu posle trijumfa nad Juventusom, i to protiv Fjorentine, uz četiri poraza i tri remija. Od početka decembra do danas Sasuolo je osvojio najmanje bodova u Seriji A, samo pet.

Pažnja na Andreu Pinamontija i nepisani zakon koji kaže da igrači protiv bivših klubova pružaju najbolje partije. Pinamonti je najbolju svoju sezonu odigrao u dresu toskanskih plavaca kada je postigao 13 golova u šampionatu 2021/2022.

Sasuolo je i dalje veoma oslabljen odsustvom svog najbolje igrača Berardija a u pogonu nisu ni Erlić, Toljan i Obijang. Empoli je doputovoa bez suspendovanog Đazija dok su Kaputo, Ebuehi i Grasi i dalje povređeni.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji – Pedersen, Tresoldi, Viti, Doig – Boloka, Enrike – Bajrami, Torstved, Lauriente – Pinamonti

EMPOLI 3-4-2-1: Kaprile – Ismajli, Valukijevič, Luperto – Berežinski, Marin, Maleh, Kakače – Kambijagi, Zurkovski – Čeri

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

/Fabijan 27, Frojler 65/

Subota

15.00: (2,30) Sasuolo (3,45) Empoli (3,30)

18.00: (2,95) Salernitana (3,20) Monca (2,50)

20.45: (2,35) Đenova (3,20) Udineze (3,50)

Nedelja

12.30: (1,33) Juventus (5,00) Frozinone (10,0)

15.00: (4,50) Kaljari (3,60) Napoli (1,90)

18.00: (7,50) Leče (4,40) Inter (1,45)

20.45: (2,45) Milan (3,50) Atalanta (3,00)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Roma (3,35) Torino (4,20)

20.45: (2,40) Fjorentina (3,35) Lacio (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AĐenovaUdinezeSalernitanaMoncasasuoloEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara