Fudbaleri Intera (©Reuters)
Fudbaleri Intera (©Reuters)

Subota u Seriji A: Interov odgovor Juventusu, još jedna raskrsnica Milana u Bergamu

Vreme čitanja: 7min | sub. 09.12.23. | 12:25

Verona čeka Lacio čiji kapiten Imobile želi što pre do 200 pogodaka u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Inter mora da pobedi Udineze da bi zadržao prvo mesto na tabeli, Milan mora da se vrati kući sa tri boda iz Bergama ako namerava da ostane u trci za skudeto. Lacio ima obavezu da uknjiži pobedu protiv Verone da bi ostao u trci za četvrto mesto koje vodi u LŠ. S druge strane Atalanta mora da izađe iz tunela budući da je pretrpela tri poraza na poslednja četiri meča u Seriji A dok je trener Verone Marko Baroni i dalje na korak od izlaznih vrata uprkos remiju u prethodnom kolu sa Udinezeom.

Izabrane vesti

20.30: (1,27) Inter (5,90) Udineze (10,5)

Inter ima najboljeg strelca u Seriji A (Lautaro Martinez 13 golova), najboljeg asistmena (Tiram šest asistencija), najboljeg penaldžiju (Čalhanoglu pet od pet penala realizovanih) i najboljeg golmana (Zomer 9 od 14 utakmica bez primljenog gola). Takođe, prošlo je 90 godina od poslednjeg tako ubedljivog odnosa postignutih i primljenih golova: +26. Nerazuri su relizovali 33 pogtka a primili samo sedam.

Međutim, mala senka nad tim brojevima je činjenica da Inter neće biti sam na vrhu tabele ako večeras ne pobedi Udineze. Nerazurima neće nedostajati velika pomoć sa tribina. Još jednom u ovoj sezoni na San Siru će biti preko 70 hiljada gledalaca kada igra Inter.

Inter ima problema u zadnjoj liniji. Pavar i De Fraj su povređeni a u odstustvu, takođe povređenog, Dumfrisa Inzagi mora da uzme u obzir Darmjana budući da Kvadrado nije još uvek u top formi.

Obično oko formacije Intera nema mnogo tajni na dan meča. Ovoga puta nije tako jer postoji nekoliko varijanti za odbranu vicešampiona Evrope i za desni bok. Dobra vest za Nerazue je da se Bastoni oporavio i juče je odradio ceo trening bez problema u grupi sa igračima koji će biti starteri večeras. Sa Alesandrom u odbrani, Inzagi bi mogao da pruži šansu Bišeku, a Darmjana da odredi kao zamenu za Dufmrisa.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Druga solucija, u slučaju da Inzagi odluči da ne rizikuje sa povratkom Bastonija, imajući u vidu mečeve sa Real Sosijedadom u Ligi šampiona i Lacijom sledeće nedelje u Rimu, bi mogla da bude Karlos Augusto sa Ačerbije i Darmjanom u zadnjoj liniji, a Kvadrado kao peti vezni na desnom boku.

Inter mora ozbiljno da uđe u meč sa Udinezeom jer tim iz Friulija teško gubi, istina teško i pobeđuje, o čemu svedoči šest remija i po jedna pobede i poraz u prethodnih osam kola. Takođe, ta jedina pobede crno-belih iz Udina je ostvarena upravo na San Siru protiv Milana.

Uzdanice trenera Gabrijela Čofija su dvojica mladih lavova i jedan iskusni fudbalski lisac. Prva dvojica su Lorenco Luka (dva gola protiv Verone) i Lazar Samardžić (asistencija prošlog vikenda) treći je Pereira. Interesantno je da su Pereira i Samardžić vrlo lako mogli večeras da budu u dresu Nerazura s obzirom na to da su bili na korak od transfea u Apijano Đentile, pogotovo srpski fudbaler.

Inače, što se tiče Intera, Inzagi nema nameru da menja ništa u veznoj liniji, ne računajući spoljnjeg veznog na desnom boku, tako da će Barela. Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko, Tiram i Lautaro Martinez biti na terenu od prvog minuta, uprkos činjenici da je Interu protiv Real Sosijedada potrebna pobeda za osvajenje prvog mesta u grupi i samim tim privilegovan položaj na žrebu za osminu finala LŠ.

------------------------

INTER 3-5-2: Zomer – Bišek, Ačerbi, Bastoni – Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Tiram, Lautaro Martinez

UDINEZE 3-5-1-1: Silvestri – Fereira, Kabasele, Perez – Ebosele, Samardžić, Valas, Pajero, Zemura – Pereira - Luka

------------------------

18.00: (2,60) Atalanta (3,35) Milan (2,90)

Usud je opet namestio da se Milan nađe u Bergamu pred odlučujućom raskrsnicom. Na stadionu Atalante Milan je dotakao najnižu tačku pre četiri godine, kada je demontiran 5-0, ali je na istom stadionu trasirao put ka skudetu osvojenom dve godine kasnije.

Moglo bi se reći da se večeras u Bergamu zatvara krug Stefana Piolija. Pitanje je samo da li će se istovremeno otvoriti i novi ili će sa samo staviti tačka na prethodni. Rosoneri moraju da pobede ako žele da ostanu u trci za skudeto, tim pre što je sinoć Juventusa preskočio prepreku Napoli.

Taj zadatak neće biti lak iz dva razloga. Prvi jer je Milan i dalje desetkovan odsustvom nekoliko važnih fudbalera. Istina vraća se u tim Žiru, ali su i dalje van stroja Leao i centralni dafanzivci Tčau, Kalulu, Kjer i Pelgrino. Njima treba dodati i Okafora.

Drugi motiv je sama Atalanta. Boginja prolazi kroz duboku krizu rezultata koja je kulminirala prošlonedeljnim porazom od Torina. Izabranici Đan Pjera Gasperinija su osvojili samo jedan bod na poslednja četiri meča u Seriji A, a na svom terenu su izgubili u prethodna dva izdanja protiv Intera i Napolija. Dakle, kao i za Milan, i za Atalantu je večerašnji duel izuzetno važan. Ako pokleknu i večeras Bergamaski mogu da izgube korak u trci za četvrto mesto. S druge strane, Rosoneri su remizirali oba puta na poslednja dva gostovanja sa istim rezultatom protiv Napolija i Lećea - 2:2.

Atalanta je u većim problemima sa povređenim igračima nego Milan. Gasperiniju fale obojica napadača koi su trebali da budu starteri, Skamaka i Ture a u odrani su van stroja takođe trojica startera, Toloi, Palomino i Kolašinac.

Oko sastava Milana nema mnogo neduomica. Sa povratkom Žirua, i pored dobre partije protiv Frozinonea, Jović se seli na klupu, Rejnders će dobiti ključeve igre Milana i biće režiseri akcija Rosonera dok će Ernandez drugi meč zaredom igrati kao centralni bek.

Gasperini razmišlja kako da organizuje „otupljeni“ napad. Najave su da će Atalanta igrati bez klasičnog centarfora, odnosno da će Murijel biti na klupi a pored Lukmana će nastupiti De Ketelar ili Pašalić.

------------------------

ATALANTA 3-4-1-2: Muso – Skalvini, Đimšiti, Ruđeri – Hatebor, De Ron, Ederson, Zapakosta – Kopmejners – De Ketelar, Lukman

MILAN 4-3-3: Menjan – Kalabrija, Tomori, Ernandez, Florenci – Loftus-Čik, Rejnders, Musa – Čukvueze, Žiru, Pulišić

------------------------

15.00: (4,40) Verona (3,50) Lacio (1,95)

U Veroni će se ovog popodneva slaviti 60 godina od izgradnje stadiona Bentegodi i zato se očekuju pune tribine, oko 30 hiljada gledalaca, među kojima će biti i nekoliko hiljada navijača Lacija.

Lacio je u Veneto doputovao mnogo manje oslabljen nego što se mislilo samo par dana ranije. Kazale i Zakanji su se oporavili, a Vesino se izvinio za svoje ponašanje u Formelu pre par dana i Sari ga je uvrstio na spisak igrača za današnji duel.

Nebeskoplavi su u poslednjih par nedelja, i pored izostanaka Romanjolija i Kazalea, blindirali gol Provedela. U susretima Serije A, Lige šampiona i Kupa Italije, Lacio je na pet od šest nastupa, sačuvao svoju mrežu. Golove je primio samo protiv Salernitane.

Jedan od razloga lošijeg starta Sarijevih fudbalera u Seriji A je učinak na gostovanjima. Rimskim klub je zabeležio dve pobede uz čak pet poraza. Interesantno je da Lacio nije remizirao nijednom na gostovanjima u ovoj sezoni, uključujući i Ligu šampiona.

Nešto se promenilo u timu domaćina u poslednje dve nedelje.Veorna je vezala dva remija protiv Lećea i Udinezaa postigavši pet golova, više nego u prethodnih deset prvenstvenih utakmica (samo četiri), na kojima je uknjižila dva nerešena rezultata i osam poraza.

Odmeravanje snaga sa Udinezeom i način na koji je Verona iščupala remi i bod pokazuju da su igrači uz trenera Baronija koji je bio na ivici otkaza, ustvari bolje rečeno i dalje je na korak od izlaznih vrata. Tačka oslonca je Darko Lazović. Sa povratkom srpskog fudbalera na teren i u formu Verona je počela da pokazuje znake buđenja. Kuriozitet je da je tima Marka Baronija poslednju pobedu ostvario protiv Rome u avgustu. Ujedno je to i jedini trijumf na domaćem terenu tima iz Veneta.

Pažnja na Čira Imobilea. Kapiten Lacija cilja da što pre stigne kvotu od 200 golova u Seriji A. Nedostaju mu samo dva pogotka do tog značajnog poduhvata. Nije rečeno da se to ne dogodi danas jer je Verona jedna od omiljenih žrtava Imobilea budući da je dao 10 golova Veronezima u prvenstvenim okršajima. U poslednjih par nedelja forma Imobilea jeu usponu i centarfor Nebeskoplavih je postigao pet od poslednjih sedam golova Lacija.

------------------------

VERONA 4-2-3-1: Montipo – Čačaua, Hin, Kopola, Teračano – Folorunšo, Duda – Engonge, Suslov, Lazović – Đurić

LACIO 4-3-3: Provedel – Lacari, Kazale, Hila, Marušić – Genduzi, Rovela, Luis Alberto – F. Anderson, Imobile, Zakanji

------------------------

SERIJA A – 15. KOLO

Petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)

/Gati 51/

Subota

15.00: (4,40) Verona (3,50) Lacio (1,95)

18.00: (2,60) Atalanta (3,35) Milan (2,90)

20.30: (1,27) Inter (5,90) Udineze (10,5)

Nedelja

12.30: (3,40) Frozione (3,35) Torino (2,30)

15.00: (2,15) Monca (3,25) Đenova (3,60)

18.00: (3,70) Salernitana (3,45) Bolonja (2,15)

20.45: (2,45) Roma (3,25) Fjorentina (3,60)

Ponedeljak

18.30: (2,45) Empoli (3,25) Leče (2,95)

20.45: (2,40) Kaljari (3,50) Sasuolo (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićDarko LazovićMilanInterLacioĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara