Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Subota u Seriji A: Milan u misiji spasavanja sezone, Atalanta i Verona na raskrsnici

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.05.23. | 11:26

Rosoneri nisu vezali tri poraza bez postignutog gola više od dve decenije, tačnije od 2002. godine. Sampdorija Dejana Stankovića prežaljena večeras (20.45) na San Siru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan je potrošio sve kredite u ovoj sezoni i više nema pravo na grešku. Protiv Sampdorije Stefano Pioli i njegovi izabranici imaju imperativ pobede jer sledećeg vikenda putuju u Torino na noge Juventusu. U Bergamu Atalanta i Verona imaju poslednju šansu: domaćin da ostane u trci za mesto u Ligi šampina, a gosti da izađu iz zone ispadanja budući da se sutra sudaraju direktni takmaci Leće i Specija.

Izabrane vesti

Majk Menjan ne može sve sam. Uzalud francuski golman čini čuda na golu Rosonera ako u napadu nema ko da zatrese protivničku mrežu. Osim ispadanja iz Lige šampiona prošlog utorka bez postignutog gola u polufinalnom dvoboju sa Interom, Milan nije vezao tri poraza bez postignutog gola više od dve decenije, tačnije od 2002. godine.

20.45: (1,15) Milan (7,75) Sampdorija (19,0)

To objašnjava zašto Pioli i pored umora i povreda koje nisu u potpunosti zaceljene ima nameru da pošalje na teren od prvog minuta Žirua i Leaa. Francuz i Portugalac su u ovoj sezoni postigli po 13 golova, međutim Žiru više od dva meseca nije zatresao mrežu u Seriji A (poslednji put protiv Salernitane), a više od meseca dana uopšte (poslednji gol protiv Napolija u Ligi šampiona 18. aprila). Nije mnogo bolji ni Leao, Portugalac je u 2023. godini zatresao mrežu na samo četiri meča: protiv Lećea dva puta, Salernitane i Napolija. Premalo za igrača sa raskidnom klauzulom od 170.000.000 evra.

Osim napadača Milana sa “ovlaženim barutom” u ovoj sezoni su izostali i golovi igrača iz drugog plana. Posle Žirua i Leaa najbolji stelac Milana u sezoni (u svim takmičenjima) je sa Diaza sa šest golova.

Pioli ima na raspolaganju sve igrače osim Ibrahimovića i Benasera, a jedina dilema oko sastava se odnosni na Mesijasa i Salemakersa koji konkurišu za jedno mesto u startnoj postavi.

Dejan Stanković od svojih momaka traži da ponosno završe tešku sezonu u kojoj su imali sve protiv sebe, od rasula u klubu preko sudijskih grešaka na njihovu štetu do sreće koja im je skorz okrenula leđa. U delu Đenove koji diše za Dorijane mnogo više od rezultata današnjeg meča interesuju rokovi koji ističu 26. i 29. maja: ako se ne pojavi investitor ili novi vlasnik koji bi ubrizgao 35.000.000 evra, Sampdorija će bankrotirati. Drugim rečima, Samp bi umesto Serije B mogla da završi u Seriji D.

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Mesijas, Diaz, Leao – Žiru

SAMPDORIJA 3-5-2: Ravalja - Ginter, Nujtink, Amione - Zanoli, Vinks, Rinkon, Đuričić, Auđelo - Gabijadini, Kvaljarela

ATALANTA - VERONA (18.00)

Verona je pobedila dva puta uzastopno u Bergamu Atalantu i Skaliđeri se nadaju da će se večeras potvrditi italijanska poslovica da “nema dva bez tri” (non c’è due senza tre). Takođe, na poslednjem gostovanju u Seriji A, protiv Lećea, Veronezi su ostvarili prvu pobedu daleko od Bentegodija u ovom prvenstvu.

Na drugoj strani, Atalanta je vezala dva poraza protiv Juventusa i Salernitane bez postignutog gola. Od kada je Đan Pjero Gasperini došao na klupu Boginje, Atalanta nijednom nije vezala tri meča bez postignutog gola.

18.00: (1,60) Atalanta (4,00) Verona (6,50)

Za Veronu je večerašnji duel prilika da izađe iz zone ispadanja budući da sutra imaju direktan sudar Specija i Leće. Plan trenera Zafaronija je da večeras i u sledećem meču protiv Empolija na Bentegodiju obezbedi opstanak pre poslednjeg meča sa Milanom na San Siru budući da je poprilično jasno da će Rosonerima biti potrebna sva tri boda da bi obezbedili plasman u sledeću Ligu šampiona.

Boginja takođe nema veliki manevarski prostor i ako večeras ne osvoji sva tri boda ispariće i poslednje šanse za plasman u Ligu šampiona, tim pre što sledeći sastank u šampionatu je na Meaci protiv Intera.

Atalanta neće imati podršku svojih najvatrenijih navijača pošto je severna tribina zatvorena zbog vređanja na etničko-rasnoj osnovi Dušana Vlahovića na prethodnom meču u Seriji A na Gevis stadionu.

Gasperini neće moći da računa na Duvana Zapatu, ali mu se na raspolaganje vraća Lukman. Najefikasniji igrač Atalante u ovoj sezoni će početi meč na klupi a napad domaćina će predvoditi mladi Hojlund.

Podsetimo Atalanta ne može da računa veliki broj igrača. Osim Zapate, van stroja su Hatebor, Palomino, Boga, Ruđeri i Sopi.

Na drugoj strani Verona je doputovala u Bergamo bez Davidoviča, Doiga, Dude i Anrija.

ATALANTA 3-4-2-1: Sportijelo - Toloi, Đimšiti, Skalvini - Zapakosta, De Ron, Ederson, Mehle - Kopmejners, Pašalić - Hojlund

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Čekerini, Hijen, Kopola - Faraoni, Tameze, Abildgard, Depaoli - Lazović, Ngonge - Đurić

KREMONEZE - BOLONJA (15.00)

Kremoneze još uvek veruje da može da se spasi ispadanja, mada su šanse veoma male. Prvi uslov da bi slamka spasa ostala na dohvat ruke je pobeda protiv Bolonje ovog popodneva.

Interesantno je da je tim Tijaga Mote u poslednjih deset kola izgubio samo od timova koji se grčevito bore za opstanak (Verona) ili su se borile (Empoli). Takođe, italo-brazilski stručnjak želi i da postavi novi rekord u broju osvojenih bodova od kada klub preuzeo Džo Saputo. Prošle nedelje je dostigao Bolonju na kvoti od 47 bodova u jednoj sezoni i ima tri prilike da poboljša bodovni saldo.

15.00: (3,00) Kremoneze (3,40) Bolonja (2,50)

Kremoneze ima sve igrače na raspolaganju izuzev Desersa i Benasija, dok su u Bolonji ostali samo Sumaoro, Sorijano i Kirjakopulos. Trener domaćina Balardini nema mnogo nedoumica oko sastava, dok Tijago Mota ima dve slatke muke, obe u napadu: Arnautović ili Zirkeze i Orsoloni ili Ebišer.

KREMONEZE 4-4-2: Karneseki - Sernikola, Kirikeš, Lokošvili, Vaskez - Galdames, Meite, Kastanjeti, Valeri - Okereke, Čofani

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Poš, Bonifaci, Lukumi, Kambijazo - Domingez, Skouten - Orsolini, Ferguson, Barou - Zirkze

------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

SERIJA A – 36. KOLO

Petak

Sasuolo - Monca 1:2 (1:0)

/Berardi 45+6pen - Ćurija 60, Pesina 90+3/

Subota

15.00: (3,00) Kremoneze (3,40) Bolonja (2,50)

18.00: (1,60) Atalanta (4,00) Verona (6,50)

20.45: (1,15) Milan (7,75) Sampdorija (19,0)

Nedelja

12.30: (2,30) Leče (3,25) Specija (3,40)

15.00: (2,00) Torino (3,40) Fjorentina (3,90)

18.00: (2,90) Napoli (3,45) Inter (2,55)

20.45: (3,70) Udineze (3,40) Lacio (2,05)

Ponedeljak

18.30: (1,48) Roma (4,20) Salernitana (7,25)

20.45: (5,30) Empoli (3,60) Juvenrtus (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AMilanSampdorijaItalijaKremonezeVeronaAtalantaStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara