Reakcija Hviče Kvarachelije na povredu (©Reuters)
Reakcija Hviče Kvarachelije na povredu (©Reuters)

Subota u Seriji A: Napoli bez Kvarachelije u Bergamu, Milan dočekuje "noćnu moru"

Vreme čitanja: 6min | sub. 05.11.22. | 12:59

Susretima ove subote nastavlja se 13. kolo italijanskog fudbalskog šampionata

(Od dopisnika MOZZART Sportu iz Rima) 

U vikendu kada se igraju rimski i derbi Italije, ako gledamo tabelu, najvažniji meč se ne igra u Rimu i Torinu, već u Bergamu gde ukrštaju koplja dva prvoplasirana tima: Napoli i Atalanta.  Lučano Spaleti je ostao bez Hviča Kvarachelije zbog problema sa leđima gruzijskog asa, dok će Đan Pjero Gasperini moći da računa, barem sa klupe, na Duvana Zapatu i Martena De Rona. Milan dočekuje Speciju, tim koji je u prethodne dve sezone dva puta pobedio Rosonere, ali u ovom prvenstvu još nije postigao gol na gostovanjima. 

Izabrane vesti

18.00: (3,35) Atalanta (3,45) Napoli (2,15)

Cela Italija, izuzev Napulja i okoline, navija večeras za Atalantu protiv tima Lučana Spaletija. Stovrio se u utisak da ako Atalanta ne zaustavi Napoli večeras u Bergamu Azure više niko neće moći da stigne u trci za skudeto iako smo tek na trećini prvenstvene trke. 

Napoli će biti na velikoj proveri večeras u Bergamu. Azuri su pokazali da mogu bez Viktora Osimena a sada će morati da daju situ vrstu dokaza i kada je u pitanju najbolji igrač Serije A na startu sezone, Kvarachelija. Gruzijac je morao da se preda pred bolovima u leđima. Na meču sa Liverpulom Kvarachelija je dobio žestok udarac u predelu leđa od Aleksandra Arnolda tako da će morati da preskoči ne samo večerašnji duel već i sa Empolijem s nadom da će biti na raspolaganju za okršaj sa Udinezeom. 

Umesto Kvarachelije će igrati Đakomo Raspadori dok bi svi ostali starteri Napolija, sa izuzetkom povređenog Rahmanija, trebalo da budu na raspolaganju. Na drugoj strani, Atalanta neće moći da računa na Luisa Murijela, ali su se Duvan Zapata i  Marten De Ron oporavili. Zapata ima više šansi da se nađe u startnoj postavi od De Rona, koji će najverovatnije biti na klupi. 

Atalanta ima bolji skor u mečevima sa Napolijem u poslednje tri i po sezone, četiri pobede i dva  poraza i jedan remi, međutim, na prethodnom duelu dva tima Spaletijevi fudbaleri su izašli kao pobednici. Poslednji remi koji smo videli na Gevis stadionu je datiran u 2014. godini, od tada tri pobede Boginje i četiri Napolija. 

Atalanta je izgubila od Lacija u Bergamu pre dve nedelje 0-2, i od kada je Gasperini na kormilu Boginje samo se jednom dogodilo da njegovi igrači ne postignu gol na dva uzastopna meča na Gevisu. 

Napoli je nanizao osam pobeda u Seriji A, četiri na gostovanjima: to su brojevi koji su inferiorni samo u odnosu na sezonu 2017/2018 kada su sa Mauricijom Sarijem bili na korak od skudeta. 

Raspadori nije još uvek dao gol Atalanti a protiv Boginje se nije proslavio ni Čolito Simeone, odigrao je najviše minuta u Seriji A na mečevima sa Atalantom (924 minuta) a postigao joj je samo jedan gol. Međutim, tu je Osimen koji razbija sve tabude u ovoj sezoni. Nigerijac je uprkos povredi koja ga je odvojila mesec dana od terena najbolji strelac u Seriji A sa sedam golova zajedno sa Markom Arnautovićem

ATALANTA (3-4-1-2): Muso - Toloi, Demiral, Đimšiti - Hatebor, Skalvini(De Ron), Kupmejners, Mehle - Pašalić - Hojlund (Zapata), Lukman

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Kim, Huan Žesus, Mario Rui - Lozano, Osimen, Raspadori 

20.45: (1,22) Milan (6,50) Specija (13,0)

Fudbaleri Milana (©Reuters)Fudbaleri Milana (©Reuters)

Specija je mala noćna mora za Rosonere. Na prethodna četiri meča u Seriji A, Liguri su uspeli čak dva puta da pobede Milan, jednom je poraza Piolijeve momke koštao skudeta a i u prošloj sezoni poraz na San Siru se umalo nije pretvorio u fatalan za šampiona Italije. 

U 2022. godini samo su Napoli i Specija uspeli da osvoje San Siro  kada je na njemu bio domaćin Milan. Interesantno je da su Menjan i Tatarušanu sačuvali devet puta mrežu na Meaci u ovoj kalendarskoj godini i u Evropi su samo golmani Liverpula i Real Sosijedada imali bolji učinak (10 mečeva bez primljenog gola) na domećem terenu. 

S druge strane Specija u ovom prvenstvu ne samo da nije uspela da izbegne poraz na gostovanjima nego nije uspela ni da postigne gol na prethodnih šest. Reč je o čudnoj koincidenciji budući da Specija na stadionu Alberto Pico u proseku daje gotovo dva gola po meču.

Specija je omiljena žrtva Rafe Leaa. Portugalac je Ligurima dao tri gola i večeras bi bi mogao da stigne Sergeja Milnkovića-Savića i Hviču Kvaracheliju po broju učešća u akcijama koje su rezultirale golom. Leao je dao pet golova i namestio četiri gola, Kvarachelija ima zbirno 11 golova i asistencija (šest golova i pet asistenciaj) dok je Sergej Milinković-Savić ubeležio sedam asistencija i tri gola.

----------------

Sve utakmice Serije A ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

Pioli će napraviti limitiranu rotaciju u odnosu na tim koji je igrao protiv Salcburga. Kjaer, Rebić i najverovatnije Tonali će dobiti predah, barem na startu meča sa Specijom. Strateg Milana želi da odmori italijanskog asa koji je pokazao prilično vidljive znake umora, ali i da predupredi eventualne povrede. Po pravilu, prva zamena je Rade Krunić

Gostujući tim dolazi prilično oslabljen na večerašnji duel. Osim povređenih igrača (Kovalenko, Đazi i Bastoni) neće biti ni Nikolaua koji mora da odradi meč suspenzije zbog kartona. Trener Luka Goti ima dve dileme oko sastava. Prva se odnosi na Hristova i Kaldaru u odbrani a druga u napadu između Maldinija i Verde. Ako Daniele Maldini zaigra večeras biće to prvi Maldini na terenu od 1967. godine koji će biti na suprotnoj strani u odnosu na Milan, posle dede Čezarea i tate Paola

MILAN (4-2-3-1): Tatarušanu - Kalulu, Gabija, Tomori, Teo Ernandez - Benaser, Krunić - Mesijas, Diaz, Leao  - Žiru 

SPECIJA (3-5-2): Drongovski - Ampadu, Kivior, Hristov - Holm, Burabija, Ekdal, Agudelo, Reca - Verde, Enzola 

15.00: (2,85) Empoli (3,40) Sasuolo (2,60)

Empoli i Sasuolo nisu nikada remizirali u Seriji A. Na prethodnih deset duela Sasuolo ima nešto bolji učinak šest pobeda u odnosu na četiri Empolijeve. Tim iz Toskane je na Kastelaniju odneo tri pobede dok su se “crno-zeleni” vratili dva put kući pevajući iz Empolija. 

Empoli je u ovom prvenstvu ostvario samo jednu pobeedu na svom terenu i to na poslednjem meču protiv Monce, prethodno su zabeležili dva remija i dva poraza. 

Sasuolo nije mašina za golove kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Ako izuzmemo meč sa Salernitano (5-0) fudbaleri Alesija Dionizija postižu manje od jednog golau u proseku po utakmici, samo devet na 11 mečeva. Postoji nekoliko razloga za slabiju efikasnost Sasuola, od odlaska napadača poput Skamake, Raspadorija, Filipa Đuričića do povrede Berardija i izostanka golova Andree Pinamontija

Za Dionizija će ovo biti drugo gostovanje na Kastelaniju u ulozi protivnika posle nezboravne sezone 2020/2021 u kojoj je vratio Empoli u Seriju A. Pored Dionizija današnji duel će biti krcat emocijama i za Pinamontija koji je u dresu Empolija odigrao svoju najbolju sezonu u Seriji A postigavši 13 golova. 

Empoli ne može da računa na De Vintera, Tonelija i Grasija dok su odsustva u Sasuolu mnogo oziljnija. Osim najboljeg igrača Berardija u Empoli nisu doputovali Defrel, Muldur, Romanja (povređeni) kao ni Lauriente (kartoni). 

EMPOLI (4-3-1-2): Vikario - Ebuhei, Ismajli, Luperto, Parizi - Henderson, Marin, Bandineli - Baldanci - Satriano, Destro

SASUOLO (4-3-3): Konsilji - Toljan, Erlić, Ferari, Rožerio - Fratezi, Lopez, Torstved - D’Andrea, Pinamonti, Traore

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

SERIJA A – 13. KOLO

Petak

Udineze - Leče 1:1 (0:1)

/Beto 68 - Kolombo 33/

Subota

15.00: (2,85) Empoli (3,40) Sasuolo (2,60)

15.00: (2,20) Salernitana (3,35) Kremoneze (3,35)

18.00: (3,35) Atalanta (3,45) Napoli (2,15)

20.45: (1,22) Milan (6,50) Specija (13,0)

Nedelja

12.30: (3,10) Bolonja (3,10) Torino (2,60)

15.00: (2,20) Monca (3,35) Verona (3,35)

15.00: (3,90) Sampdorija (3,50) Fjorentina (2,05)

18.00: (2,05) Roma (3,50) Lacio (3,90)

20.45: (3,05) Juventus (3,35) Inter (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ANapoliMilanSpecijaAtalantaHviča Kvarachelija

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara