Kristijan Borha i Segundo Alehandro Kastiljo u dresovima Crvene zvezde (©Starsport)
Kristijan Borha i Segundo Alehandro Kastiljo u dresovima Crvene zvezde (©Starsport)

Sudar zvezdaša: Kristijan Borha protiv Segunda Kastilja

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 23:03

Dvojica bivših fudbalera Crvene zvezde naći će se na suprotnim stranama u noći između nedelje i ponedeljka (23.55 časova po srednjoevropskom vremenu), kada će Orense da ugosti Barselonu iz Gvajakila u 11. kolu ekvadorske Klausure

Ako pitate navijače Crvene zvezde ko su Južnoamerikanci koji su ostavili najbolji utisak u najtrofejnijem srpskom klubu, verovatno će vam u top pet, među prvima, izdeklemovati imena Segunda Alehandra Kastilja i Kristijana Borhe. Zanimljivo, njih dvojica će baš u noći između nedelje i ponedeljka da budu rivali, u okviru 11. kola ekvadorske Klausure, kada će se sastati Orense i Barselona iz Gvajakila.

Borha, snažni Kolumbijac koji je crveno-beli dres nosio od januara 2011. do juna 2012. godine kao pozajmljeni fudbaler brazilskog Kašijasa, i dalje je aktivan fudbaler. Sada već 35-godišnji Kolumbijac od jula nosi dres Orensea.

Izabrane vesti

Ovaj prvoligaš mu je ukupno 14. klub u karijeri, a treći u Ekvadoru. Igrao je Borha u Brazilu, između ostalih i za Flamengo, u Kolumbiji za Ameriku iz Kalija i Independijente Santa Fe, za meksičke drugoligaše Tiburones Rohos i Lobos, te LDU Kito i Universidad Katoliku iz Kita.

Borha je u Aperturi igrao za Katoliku, uglavnom je ulazio sa klupe. Tek u finišu takmičenja je zaigrao u prvoj postavi, što se odmah odrazilo na njegov učinak (dva gola i tri asistencije u tom periodu). Katolika je na kraju bila šesta, a Borha je dokazao da može i dalje da igra na najvišem nivou, pa je zato potražio klub u kojem će imati veću minutažu.

23.55: (2,50) Orense (3,20) Barselona Gvajakil (2,70)

Izbor je pao na Orense, koji je Aperturu okončao na devetom mestu. Iskusni Kolumbijac je odigrao svih 10 mečeva kao starter, postigao je jedan gol, baš protiv Katolike (1:2), a imao je i jednu asistenciju protiv Libertada (3:0).

Kastiljo je igračku karijeru okončao krajem 2020. godine, posle čega je otišao u Barselonu iz Gvajakila, svoj bivši klub, da bude tamo trener. Bio je u dva navrata i vršilac dužnosti šefa stručnog štaba, vodio je čak letos Barselonu u Kopa Libertadoresu, posle čega je ipak za glavnog trenera postavljen Dijego Lopez. Kastiljo mu je pomoćnik.

Aperturu je Barselona završila katastrofalno, sa tri poraza u poslednja četiri kola, zbog čega je pala na četvrto mesto. Independijente del Valje je osvojio prvo mesto i tako izborio plasman u finale za titulu. Ostalo je da se odigra još trećina Klausure, koja će nam dati drugog finalistu, a borba za njeno osvajanje biće dramatična. Trenutno je pet vodećih ekipa „zgužvano“ u samo tri poena razlike.

Lider je upravo Independijente, koji ako osvoji i Klausuru automatski će da bude krunisan. Ima 20 poena, jedan više od Barselone, koja je doduše odigrala meč manje. Ipak, u najboljoj poziciji je LDU Kito, trenutno treći na tabeli sa 18 bodova, ali i dva meča manje od lidera, dok njega sa po 17 bodova prate Tekniko i Delfin.

Borhin Orense ne razmišlja uopšte o vrhu, trenutno je tek 13. na tabeli sa devet poena i gol-razlikom 8:8. Ne mora ni da se brine za opstanak, na zbirnoj tabeli je 10. sa 30 bodova, devet manje od Gvalasea, a 12 od Gvajakil sitija, dva tima koji su trenutno u zoni ispadanja.

Zbirna tabelaZbirna tabela

Ipak, ne znači da je iskusni napadač potpuno bez motivacije, još uvek može da odvede ekipu u kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu. To mu je omogućio LDU Kito koji je u subotu osvojio to takmičenje i automatski se plasirao u Kopa Libertadores sledeće sezone.

Došlo je do pomeranja, sada će i osmi na zbirnoj tabeli da ide u drugo po kvalitetu klupsko takmičenje Južne Amerike, a to je trenutno Tekniko sa 35 poena. Ispred Orensea je još i Deportivo Kuenka sa 32 boda, ta tri tima će se u preostalih pet kola boriti za međunarodnu vizu.

Barselona je na poslednja tri susreta savladala Orense. U maju ove godine, u Aperturi, bilo je 2:0 u Gvajakilu.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


EKVADOR 1 (KLAUSURA) – 11. KOLO

Subota

Libertad – Gvalaseo 3:0 (1:0)

/Rodrigez 26, Simistera 75, Gati 84/

Independijente del Valje – Deportivo Kuenka 2:0 (1:0)

/Čavez 13, Paez 58/

Nedelja

Emelek – Universidad Katolika 2:1 (0:0)

/Čala 72, Zapata 90+4 – Dijaz 78/

Delfin – Kumbaja U TOKU

Aukas – Mušuk Runa U TOKU

23.55: (2,50) Orense (3,20) Barselona Gvajakil (2,70)

Utorak

01.00: (1,40) El Nasional (4,40) Gvajakil Siti (7,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1Kristijan BorhaSegundo KastiljoOrenseBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara