(©Reuters)
(©Reuters)

Sudija priznao grešku na Mersisajd derbiju: Morao sam da isključim Pikforda

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 13:33

Majkl Oliver uvideo grešku u susretu na kojem je delio pravdu pre tri meseca

Mersisajd derbi odigran u oktobru prethodne godine, obeležila je teška povreda Virdžila van Dajka posle neopreznog starta Džordana Pikforda. Holanđanin je doživeo povredu noge usled koje je morao na operaciju, a procene su da će se u pun trenažni proces vratiti tek u završnici sezone. Značajan deo ostrvske javnosti osudio je start golmana Karameli, ali i odluku arbitra Majkla Olivera da Pikfordu ne pokaže ni žuti karton, a dešavanja sa Gudisona aktuelna su tema i skoro tri meseca nakon utakmice 5. kola.

Sudija Oliver u razgovoru za Dejli Mejl priznao je krivicu za nesankcionisan veoma grub start golmana Evertona. Naime, on i njegovi pomoćnici su pažnju usmerili ka prethodnom ofsajdu, potpuno zanemarivši činjenicu da je Pikford startovao veoma neoprezno zbog čega je morao da bude kažnjen čak iako je igra bila već prekinuta.

Izabrane vesti

"Prva pomisao mi je bila da ne može da bude dosuđen penal jer je bio ofsajd i zato sam prvo konsultovao VAR po pitanju nedozvoljene pozicije. Rekao sam kolegama za monitorima da ću, ukoliko nije ofsajd, dosuditi penal. Pogledao sam ponovljeni snimak mnogo puta. Nisam smatrao da je Pikford uradio ništa osim da je raširio noge, ali te to učinio na pogrešan način i povredio protivnika", obrazložio je Oliver.

Engleski sudija u kompleksnoj situaciji nije sagledao širu sliku, i nakon dosuđenog ofsajda dodelio je loptu domaćinu, bez posledica.

"Svi, uključujući i mene, nismo razmišljali o izazovu onoliko koliko je trebalo. Mogli smo uprkos ofsajdu da isključimo Pikforda. Ono što me je iznenadilo jeste da niko na terenu nije zahtevao da pokažem crveni karton", kazao je arbitar.

Povreda u 11. minutu susreta primorala je Jirgena Klopa da umesto Van Dajka u igru uvede Gomeza, susret je završen bez pobednika - 2:2, a nemački strateg kasnije je više puta isticao da bi povreda pouzdanog defanzivca mogla čak da se odrazi i na šampionsku trku.


tagovi

Majkl OliverMersisajdDžordan PikfordVirdžil van Dajk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara