Sudijski ekspert: Bio je penal za Partizan, Jović je usporen

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.03.22. | 19:49

„Sudija je to situaciju gledao sa leđa, VAR se nije oglašavao“, poručio Zdravko Jokić

Nije bilo saopštenja, kao prošle sedmice posle penala u Subotici, ali novo kolo u Superligi ponovo je podiglo polarizovanu Srbiju na noge. Odmah posle remija bez golova sa Napretkom, na Tviter nalogu oglasio se Partizan slikom na kojoj se vidi duel Nemanja Jovića i Stefana Jovanovića. Videlo se već na toj fotografiji da je defanzivac kruševačkog tima vukao mladog reprezentativca Srbije, i pod sumnju stavio odluku glavnog arbitra meča Aleksandra Živkovića da se igra dalje.

Međutim, za sudijskog eksperta i dugogodišnjeg konsultanta televizije Arena Sport Zdravka Jokića dileme nema – Partizan je oštećen za najstrožu kaznu.

Izabrane vesti

„Arbitri imaju nove instrukcije kada je reč o dužini i intenzitetu prekršaja. Ovde ne možemo da ocenimo intenzitet faula, ali vidi se da ovo nije kratko povlačenje. Dakle, pogledajte kretanje Jovića. Korak, dva, tri, a povlačenje traje. Čak se u jednom trenutku vide dve ruke. Dakle, ne možemo da govorimo o hvatanju i puštanju. Vidi se da je igrač Partizana usporen, i da zbog toga nije mogao da stigne loptu“, rekao je Zdravko Jokić gostujući u emisiji Pregled kola na televiziji Arena Sport.

Dakle, zaključak je jasan.

„Jasno je da je ovo prekršaj, sudija je taj detalj gledao sa leđa. Igrač Partizana je usporen“, dodao je Jokić.


tagovi

Zdravko JokićSudijska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara