Sudijski ekspert: Bio je penal za TSC protiv Partizana!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 20:06

Sporan i prekršaj nad Holanderom koji je prethodio vodećem golu crno-belih

Sudijska trojka sa meča između Partizana i TSC-a, odigranog prošle subote na stadionu u Humskoj, dobiće slabe ocene! Takav zaključak nameće se posle analize sudijskog eksperta i bivšeg arbitra Zdravka Jokića tokom gostovanja na televiziji Arena Sport.

On je istakao da je glavni sudija Marko Ivković imao slabu komunikaciju sa prvim pomoćnikom Markom Đuričićem, što je iniciralo dve velike greške. I uz sve to lošu procenu neposredno pre gola domaćeg tima.

Izabrane vesti

Najviše prašine podigao je detalj iz finiša prvog poluvremena, kada je posle centaršuta Juga Stanojeva rukom, prilikom uklizavanja, igrao Marko Jevtović. Za Zdravka Jokića to je najstroža kazna.

“U ovoj situaciji, prilikom igranja rukom Marka Jevtovića izostao je timski rad. Pogledajte ovu situaciju. Glavnog arbitra nema ni u kadru. Da li ga vidite? Udaljen je 20 metara od mesta događaja. Ruka (Marka Jevtovića, op. au) je bila iznad glave, trebalo je dosuditi penal. Morao je pomoćni sudija da zove glavnog, kad već VAR nije radio”, rekao je Zdravko Jokić.

Isti tandem pogrešio je još jednom. Ovog puta na početku drugog poluvremena, kada je Lazar Marković prilikom dubinskog pasa bio na svojoj polovini. Podignuta je ofsajd zastavica.

“I ovde pomoćni sudija pravi grešku. Kao da nije dovoljno sačekao. Bio je brzoplet. Ovde nema ofsajda”.

Za Zdravka Jokića postoji još jedan (ne)sporan treuntak. Duel između Holandera i Čalušića koji je prethodio vodećem golu crno-belih.

“Ovo nije bio prekršaj. Kontakt rukom (igrača TSC-a nad Holenderom, op. au.) je blag”, kratak je bio Jokić.

Zanimljivih detalja bilo je i u Nišu gde je gostovala Crvena zvezda. Prvi utisak je bio drugačiji, ali je posle pogledanog snimka bilo jasno da mladi Stefan Mitrović nije bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom izjednačujućeg gola. Iz prostog razloga: loptom je igrao štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković.

Dul na Čairu obeležio je i crveni karton defanzivca domaćina Milana Savića, posle samo 40 minuta. Za Zdravka Jokića dileme nije bilo. Savić je opomenut zbog prekršaja nad Milanom Pavkovom.

“Ovo je nedozvoljeno korišćenje ruke. Gledamo mečeve u Ligi šampiona, zna se da se ovo sankcioniše. Kod faula za crveni karton evidentna je brzina, odnosno da je napadač (Katai prim.aut) poskočio. Međutim, to ne amnestira odbrambenog igrača koji je bio vrlo neoprezan. I uz sve to posle takvog starta poslužio se rukama. Sudija je trebalo samo brže da reaguje”.

Prokomentarisao je i drugi pogodak Crvene zvezde i konstatovao da Strahinja Eraković nije napravio faul u napadu.


tagovi

Zdravko JokićSudijska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara