Sori Kaba i Pol Onuaču (©AFP)
Sori Kaba i Pol Onuaču (©AFP)

Sukob "danskih zveri" Kabe i Onuačua miriše na golove

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 10:11

Nekadašnji golgeteri Midtjilanda večeras na suprotnoj strani u okršaju Levena i genka u sklopu zaostalog duela 25. kola Župiler Pro lige

Belgijska liga se nastavlja zaostalim utakmicama. U sredu uveče Varegem će da dočeka Ostende, a Levenu gostuje Genk. Možda nisu dueli koji oduzimaju dah, ali mogu mnogo toga da nagoveste naročito u borbi za opstanak.

Svakako interesantniji duel igra se na stadionu Den Dref, gde Leven očekuje težak posao. Domaćin generalno nema jednu od najlošijih odbrana u ligi, ali u poslednje vreme njegovi mečevi su bogati golovima, a mnogo njih završava u mreži OHL-a.

Izabrane vesti

Malo iznenađenje je bio nedavni poraz Levena od Beshota. Tim iz Antverpena je poslednji, ali je kod kuće protiv "belgijskog Lestera" imao jasnu prednost i zasluženo pobedio sa dva gola razlike (3:1). Posle četiri pogotka protiv Klub Briža (jedan od njih u Kupu), desio se neuspeh u sudaru sa Kortrajkom 2:1. Međutim, u prošlom kolu su momci

Marka Brisa popravili stanje kada su savladali Ostende u gostima sa 1:3.

21.00: (3,80) Leven (3,60) Genk (1,95)

U dobroj formi je napadač Sori Kaba, golgeter danskog Midtjilanda na pozajmici u belgijskom prvoligašu, koji je pogađao na dva prethodna duela, a ukupno je u szoni bio precizan sedam puta kao i klupski kolega Matje Mertens.

S druge strane, Genk je osmoplasiran, i svakako je veoma nezadovoljan dosadašnjim tokom sezone. Kvalitet tima nagoveštavao je borbu za najviše pozicije u tekućoj kampanji, ali su rezultati Štrumpfova previše neujednačeni. Trenutno imaju 35 bodova (gol-razlika 47:36) i iako imaju dva meča manje u poređenju sa prvih šest timova, ne prolaze baš dobro protiv ekipa iz gornjeg doma.

Leven ima 30 poena (gol-razlika 34:39), a ima i 24 odigrana meča. U pretposlednjem meču Genk je izgubio od lidera Uniona sa 2:1, i to je jedini neuspeh na šest minulih duela ekipe Bernda Štorka, u sklopu kojih je Genk postigao 16 golova. Tri su delo prvog strelca tima Pola Onuačua, koji je igrao na četiri od šest pomenutih susreta, a u sezoni je do sada bio precizan u 13 navrata. Ujedno, dvometraš Onuaču se, baš kao i udarna igla Levena Kaba, istakao noseći dres Midtjilanda.

Mnogo pogodaka se postiže i u međusobnim utakmicama dva rivala. Ove sezone Genk je pobedio Leven sa 4:0, a inače je neporažen od rivala na 12 dosadašnjih okršaja pošto je zabeležio osam trijumfa i četiri remija.

ŽUPILER PRO LIGA - ZAOSTALI DUELI 22. I 25. KOLA

Sreda

18.45: (2,40) Varegem (3,40) Ostende (2,90)

21.00: (3,80) Leven (3,60) Genk (1,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaGenkLeven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara