Miralem Sulejmani (©Reuters)
Miralem Sulejmani (©Reuters)

Sulejmani: Kako stvari stoje, ne ostajem u Bernu

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.07.20. | 19:57

„A, voleo bih“, kaže srpski fudbaler

Takav je život sportiste: danas jesi, sutra nisi. Pre dve godine Miralem Sulejmani je bio najbolji igrač Jang Bojsa, koji su ga „zlatom“ platili samo da ostane u klubu. I tada je potpisao ugovor na dve godine.

Ali, posle toga usledio je hod po mukama nekadašnjeg srpskog reprezentativca. Povreda za povredom, neke vrlo teške, pa je u dve minule sezone više vremena proveo na tribinama i kod doktora, nego na terenu, na utakmicama.

Izabrane vesti

Sulejmaniju je ugovor sa Jang Bojsom, a po kojem je, uz bonuse, zarađivao 1.000.000 evra godišnje, isticao 30. juna, ali se sa klubom dogovorio da ga produži do kraja sezone, koja se rastegla zbog pandemije korone. Finiš švajcarskog šampionata se primakao, a ponude za nastavak saradnje Sulejmaniju – nema.

Kako stvari stoje na današnji dan, ne ostajem u Bernu. A, voleo bih“, rekao je Sulejmani za Berner Cajtung.

Možda su navijači Jang Bojsa i lokalni mediji očekivali da će čelnici kluba promeniti stav nakon odličnih Miralemovih igara u nastavku sezone. Na deset poslednjih mečeva Sulejmani je postigao četiri gola, dok je za četiri asistirao. Odličan skor, ali ponude za produžetak saradnje nema.

Poslednja utakmica za Jang Bojs u sezoni će biti 6. avgusta, kada će igrati finale Kupa sa Lucernom. To će, po svemu sudeći, biti i oproštajna od crno-žutog dresa za Sulejmanija, koji je u Bernu od 2015. godine.

Ali, biće to i znak da trka za potpis 31-ogodišnjeg krilnog napadača počne...


tagovi

Miralem SulejmaniJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara