Lazar Pavlović protiv OFK Bačke (© Star sport)
Lazar Pavlović protiv OFK Bačke (© Star sport)

Suma aut, Lazar in: Mesec dana dokazivanja Pavlovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.10.20. | 09:42

Kad nema Gvinejca, očekuje se da talenat iz „klase 2001“ dobije više prilika

Koliko je povreda Sejdube Sume zabrinula stručni štab i navijače Partizana, toliko je otvorila širok prostor za dokazovanje Lazara Pavlovića. Po principu „dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, mladi vezista ugrabio je iznenadnu šansu zbog izostanka Gvinejca i – iskoristio je.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Aleksandar Stanojević baš „desetku“ Parnog valjka promovisati u startera protiv OFK Bačke, tim pre što je talenat iz „klase 2001“ prethodni put u Humskoj počeo meč još 10. marta. Tad je kup utakmicu sa Spartakom ukrasio sa dva gola, u sredu pogodio jednom. Efektno, za nagoveštaj plasmana u osminu finala.

Izabrane vesti

„Imao sam priliku već u prvom minutu da postignem gol, ali sam loše šutirao. Drugi put sam dobro pogodio loptu, odmah posle šuta video da ulazi“, vraća Lazar Pavlović film na detalj iz šestog minuta početne utakmice u borbi za trofej koji je Partizanu izmakao letos u niškom finalu sa Vojvodinom.

Mada bonus, Pavlović nije uživao poverenje struke otkako je počela nova sezona. U prvenstvu je igrao zbirno 28 minuta, a te šanse na kašičicu ljudi iz Humske obrazlagali su utiskom da je Lazar najviše patio zbog pandemije virusa koronda i da ga je prisilna stanka s početka proleća toliko izbacila iz ritma da dugo nije mogao da se nametne...

Slavlje gola sa Bojanom Ostojićem (© Star sport)Slavlje gola sa Bojanom Ostojićem (© Star sport)

Sad, kad će Suma biti odsutan mesec dana, eto prilike ofanzivnom vezisti da iskoristi to što nema konkurenciju. Sve dok je Suma u autu, logično je pretpostaviti da bude na terenu. Samo što nije jedina Stanojevićeva opcija, može trener da posloži ekipu i u rasporedu 4-1-4-1 i da mu igraju maltene u liniji, ispred Saše Zdjelara, Filip Stevanović, Miloš Jojić, Bibars Natho i Takuma Asano. Pavlovićev status komlikovaniji je usled saznanja da je dan pre susreta sa OFK Bačkom sam trener nagovestio Partizanovoj mlađariji da mora više da se trudi.

Hvala šefu na poverenju, moj zadatak je da napredujem iz dana u dan. Svaki pošten rad se isplati, stvarno treniram vredno i pošteno na treninzima. Jedino što moramo ranije da rešavamo utakmice, imali smo i proitv Bačke dve, tri prilike u prvom poluvremenu, da smo dali gol iz tih situacija mnogo bi lakše bilo u nastavku“.

Opšti je utisak da se crno-beli muče. Nebitno da li je na klupi Savo Milošević ili Aleksandar Stanojević. Maltene nema utakmice od početka sezone na kojoj je sve klizilo prema željama. Čak je i dojučerašnji prvoligaš namučio favorita, pogodio prečku, stvorio još dve opasne situacije.

Potrebno je da se još malo da se uigramo. Dosta novih igrača je došlo, svi su kvalitetni, zaslužuju da se bore za mesto u prvih 11. Biće sve u redu, postajemo sve bolji tim. U ponedeljek gostujemo na Čairu, na stadionu na kome sam debitovao za Partizan. Biće teška utakmica, Radnički je kvalitetna ekipa, međutim, ako budemo igrali kako znamo neće biti nikakvih problema“, dodao je Lazar Pavlović.



tagovi

Lazar PavlovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara