Sejduba Suma (MN Press)
Sejduba Suma (MN Press)

Suma se vratio u Beograd, najverovatnije propušta večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 20:34

Fudbaler Partizana neće igrati protiv Radničkog u Kragujevcu, niti u premijerom meču Lige konferencija protiv Anortozisa

Posle velike neizvesnosti i brojnih peripetija koje je proživeo sa reprezentacijom zbog državnog udara u rodnoj Gvineji, Sejduba Suma se konačno vratio u Beograd. Ofanzivac Partizana je u prestonicu Srbije na kraju doleteo iz Istanbula, a prve prognoze su da ga čeka pauza od najmanje tri utakmice.

Izabrane vesti

"Zahvaljujem se svima koji su pitali i brinuli za mene i porodicu. Svi su na sigurnom i, hvala Bogu, i ja sam sada u Beogradu. Svakako nije bilo prijatno iskustvo, ali se nadam da će sve biti dobro", rekao je Suma po dolasku u Beograd.

Suma je rovit prihvatio obaveze sa reprezentacijom i na gostovanju Gvineji Bisau prvog septembra obnovio povredu butnog mišića koja podrazumeva rupturu od 11 milimetara. Iz to razloga sigurno neće putovati na gostovanje kragujevačkom Radničkom, kao ni na Kipar gde Crno-bele već za nedelju dana očekuje premijerni meč grupne faze Lige konferencija protiv Anortozisa. Ono od čega u Partizanu najviše strahuju je da bi mogao da propusti derbi, a taj scenario je više nego realan.

Suma je često znao da bude nadahnut kada je igrao najveće utakmice srpskog fudbala - činio je to u osam navrata, tri puta kao starte, a postigao je dva gola. Deitantski 13. decembra 2017. godine u remiju u Humskoj ulici, a naredni na istom mestu skoro dve godine kasnije kada je Partizan slavio 2:0.

Od starta ove sezone Suma je upravo zbog pomenute povrede odigrao samo pet utakmica (dve u Superligi, tri u Evropi) uz učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Podsetimo da je, prethodnih dana u Gvineji vojska pokrenula državni udar, te da je Suma za to vreme boravio praktičnu zatvoren u hotelu sa kolegama iz reprezentacije. Zbog obustave avio-saobraćaja jedno vreme nije bilo mogućnosti da se uđe niti izađe iz zemlje.


tagovi

Sejduba SumaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara