Trener HSV-a Tim Valter (©Reuters)
Trener HSV-a Tim Valter (©Reuters)

Šumaher u poslednjim sekundama pokvario oproštaj HSV-a od legendarnog Zelera

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 15:40

Hansa Roštok iznenada slavila na gostovanju u Hamburgu

HSV je u drugom kolu dočekao Hansu na Folksparkstadionu i iskoristio priliku da oda počast legendarnom nemačkom napadaču i dugogodišnjem članu tima iz Hamburga Uveu Zeleru, koji je preminuo u četvrtak u 86. godini. Sve je bilo u znaku nekadašnjeg nemačkog reprezentativca, a kada se činilo da će duel biti okončan sa miroljubivih 0:0, sve je u četvrtom minutu sudijske nadoknade pokvario Kevin Šumaher. Oko 10.000 gostujućih navijača slavilo je iznenađujuću pobedu protiv jednog od glavnih kandidata za plasman u Budndesligu - 1:0.

U Zelerovu čast HSV je imao posebno izrađene dresove sa brojem devet na rukavu i natpisom na prednjoj strani dresova koji je bio posvećen čuvenom nemačkom fudbaleru ("Uns Uwe"). Hteli su domaći igrači da pobedom upriliče opšroštaj od jednog od najvećih igrača u istoriji kluba, ali nisu uspeli. U poslednjim trenucima su ostali i bez bodova. Oba tima sada imaju po pobedu i poraz na startu sezone.

Izabrane vesti

Bio je HSV bolji rival većim delom susreta. Hansa se očekivano branila i povremeno pretila iz kontri. Domaćin je imao 69 odsto vremena loptu u nogama, uputio čak 17 udaraca, ali su pokušaji izabranika Tima Valtera bili prilično neprecizni (samo tri šuta u okvir).

Možda i najbolju priliku za Hamburger je u 38. minutu propustio da realizije Soni Kitel, kada je tukao iz kaznenog prostora Hanse i to vrlo dobro, ali je golman gostiju Markus Kolke još bolje intervenisao i sačuvao mrežu.

Sredinom drugog dela je ponovo golman Hanse bio u centru pažnje, kada je skinuo udarac Ludiovita Rajsa koji je išao pod prečku. Trudili su se domaći igrači da dođu do prednosti, ali kao da nisu podesili nišanske sprave pred današnji duel.

A onda, četvrti minut nadoknade i potpuni šok na stadionu. Kevin Šumaher je pobegao po levoj strani, došao do ivice peterca, tukao iz nezgodnog ugla, ali - savršeno. Poslao je dijagonalu u malu mrežu za muk na Folksparkstadionu. Igralo se čak još šest minuta, ali nije HSV uspeo da izjednači.

CVAJTA – 2. KOLO

Petak

Darmštat – Sandhauzen 2:1 (1:1)

/Manu 9, Melem 55 – Žirov 24/

Fortuna Dizeldorf – Paderborn 2:1 (2:1)

/Kovnacki 2, Henings 30 – Plate 21/

Subota

Hajdenhajm - Braunšvajg 3:0 (1:0)

/Štrompf ag 10, Klajndinst 61, Sesa 90/

Kil - Kajzerslautern 2:2 (0:1)

/Riz 51, 57 - Hanslik 33, Bojd 62/

Nirnberg - Grojter Firt 2:0 (1:0)

/Daferner 15, Vinchajmer 81/

Hanover - Santk Pauli 2:2

/Kerk 33ag, Ken 71 - Egeštajn 4, Irvin 90+5/

Nedelja

Arminija Bilefeld - Regensburg 0:3 (0:1)

/Gimber 45+3, Talhamer 56, Guras 90+1/

HSV - Hansa Roštok 0:1 (0:0)

/Šumaher 90+4/

Karlsrue - Magdeburg 2:3 (0:3)

/Vanicek 63, Kaufman 65 - Miler 7, Atik 32, Kvarteng 34/



tagovi

hanza roštokHSVHamburgerCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara