Ofanzivac Notingema Brenan Džonson (©Reuters)
Ofanzivac Notingema Brenan Džonson (©Reuters)

Šumari korak bliže povratku u Premijer ligu posle 23 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 18:46

Bivši šampion Evrope slavio na Bramal lejnu u prvom meču polufinala baraža za plasman u elitni rang

Prvi sudar posrnulih velikana engleskog fudbala pripao je Notingem Forest. Izabranici Stiva Kupera slavili su na Bramal lejnu protiv Šefilda sa 2:1 i nose lepu prednost kući na revanš. Tako su napravili bitan korak ka plasmanu u finale, gde bi sa boljim iz duela Hadersfilda i Lutona mogli da se bore za povratak u Premijer ligu posle čak 23 godine.

Sjajan meč u Šefildu. Oba tima su od promena trenera zaigrala daleko atraktivnije i efikasnije (Pol Hekingbotom nasledio Slavišu Jokanovića u Junajtedu, Kuper još u septembru Krisa Hjutona), pa se očekivao vatromet u njihovom okršaju. Nisu razočarali. Šumari su bili na pragu ubedljivog trijumfa, ali je Blejdsima nadu vratio Sander Berge u nadoknadi vremena.

Izabrane vesti

Gosti su do prednosti stigli u 10. minutu. Jedan dubinski pas štopera Vorala je potpuno otvorio odbranu Šefilda. Loptu je prihvatio Sem Saridž, probio po desnoj strani i ubacio je pred gol rivala, a na pravom mestu našao se Filip Sinkernagel. Bivši igrač Bode Glimta, kojeg je u svojim redovima želela i Crvena zvezda, nije uspeo da savlada Foderingema, ali je odbitak pokupio Džek Kolbek i doneo Notingemu prednost.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, da bi u 71. minutu rezervista Džo Loli ukrao loptu jednom od defanzivaca Šefilda, potom proigrao sjajnog Brenana Džonsona koji cepa mrežu Šefilda za 2:0.

Imao je Notingem veliku prednost, bio na pragu da je sačuva, ali je onda Berge pogodio posle kornera u prvom minutu nadoknade. Žalili su se gosti da je golman Samba bio fauliran, ali sudija se nije oglasio. Gol je priznat, s ozbirom da u polufinalu nema VAR-a, poslednja je bila sudije Andrea Marinera - 1:2.

Biće uzbudljivo i u revanšu na Siti Graundu (17. maj), a pobednik će u finalu nositi ulogu favorita, ko god da bude sa druge strane.

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Petak

Luton - Hadersfild 1:1 (1:1)

/Bredli 30 - Sinani 12/

Subota

Šefild junajted - Notingem Forest 1:2 (0:1)

/Berge 90+1 - Kolbek 10, Džonson 71/


tagovi

Notingem ForestŠefild junajtedDžek KolbekSander BergeFilip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara