Paulo Souza (©AFP)
Paulo Souza (©AFP)

Sumrak favorita u Brazilu, Souzi odbrojani dani u Flamengu, Timao se šepuri na vrhu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 01:41

Serija A: Nijedan od tri pretendenata za titulu nije pobedio. Alarm upaljen u redovima velikana iz Rija posle poraza u gradskom derbiju od Botafoga (0:1). Žorž Žezus čeka poziv s Marakane. Korintijans slavIo u Bragansi sa 1:0 i ostao na čelu posle pet kola

Pre početka Brazileiraa, prošlogodišnji osvajač duple krune Atletiko Mineiro, zatim Flamengo i Palmeiras bili su pretendenti za titulu, ali sva tri tima posrću na startu Serije A. U petom kolu samo je Palmeiras uspeo da osvoji bod na svom terenu protiv Fluminenense (1:1), dok su šampion i vicešampion poraženi.

U subotu su Hulk i drugovi neočekivano poklekli na stadionu Mineirao od gradskog rivala Amerike (1:2), dok je Flamengo izgubio kao domaćin od povratnika u elitni rang, Botafoga – 0:1. Meč se nije igrao na Marakani nego na Nacionalnom stadionu u Braziliji. Gol odluke delo je Erisona na startu drugog dela utakmice. Bio je to njegov treći pogodak u ovom šampionatu, dovoljan za pobedu protiv gradskog rivala.

Izabrane vesti

U prvih 45 minuta, crveno-crnima je poništen gol posle VAR intervencije. Mrežu je zatresao Gabrijel Barbosa Gabigol, ali se radilo o ofsajdu. Flamengo je bio bolji većim delom meča, ali Gabigol, Araskaeta, Everton Ribeiro i ostale zvezde vicešampiona Brazila nisu uspeli da nađu put do mreže komšija.

Posle drugog vezanog poraza, odbrojani su dani portugalskog stručnjaku Paolu Souzu koji je početkom godine napustio kormilo Poljske da bi seo na užarenu klupu velikana iz Rio de Žaneira. Prethodne nedelje, nekadašnji trofejni stručnjak Flamenga, Portugalac Žorž Žezus je u intervjuu brazilskim medijama rekao da bi se vratio na klupu nekadašnjeg tima s kojima je 2019. godine bio šampion Brazila i osvajač Kopa Libertadores. Posle meča, Souza je kritikovao zemljaka zbog te izjave. Žezus je dao rok nekadašnjeg klubu do 20. maja, da to tada može da čeka na mig s Marakane.

Nema sumnje da je Souza na ledu i da bi uskoro mogao da napusti klub posle samo nekoliko meseci. U brazilskim medijama se piše da nema najbolji odnos sa igračima.

Flamengo se brzo rešava trenera. Prošle godine je promenio dvojicu. Na početku je bio Rožerio Seni koji je doneo titulu 2020. godine na Marakanu, a tokom proteklog šampionata je na klupu seo Renato Gaučo Portalupi, ali se ni on nije dugo zadržao.

01.00: (2,90) Avai (2,90) Koritiba (2,75)

Posle kriza najboljeg trija u Brazilu, na čelu se šeperi Korintijans koji je preporodio nekadašnji trener kineskog Šangaja SIPG-a i Fenerbahčea Vitor Pereira. Portugalac je nasledio Silvinja. Timao je ostao ne čelu posle pobede u komšiluku protiv Bragantina u Bragansi sa 1:0. Gol odluke na startu drugog polvuremena delo je Renata Augusta.

Odličan je i Santos koji je na Vila Belmiru razbio Kujabu sa 4:1. Iskusni Leo Baptistao, nekadšanji igrač Rajo Valjekana i Atletika, otključao je mrežu gostiju, a pogodak u prvih 45 minuta delo je supertalentovanog Markosa Leonarda, naslednika Kaja Žorža, igrača Juventusa. U finišu sve dileme oko pobednika rešili su Angulo i Rvan.

Sao Paulo je golom Lusijana vodio protiv Fortaleze, ali je domaćini prvi bod u šampionatu doneo Jagu Pikaču u 59. minutu. Domaćin je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje sezone, završio je kao četvrti, igrao ove godine Kopa Libertadores, ali je u novom prvenstvu tek u petom kolu uspeo da osvoji premijerni bod, ali je i dalje na poslednjem mestu u elitnoj ligi zemlje fudbala. Internasional je bio na pragu pobedu protiv Žuventuda, ali je Oskar Ruiz u trećem minutu sudijske nadoknade doneo bod domaćinu - 1:1.

------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 5. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro – Amerika Mineiro 1:2 (0:1)

/Fernandez 70 – Jago Majdana 7, Kaseres 81/

Nedelja

Atletiko Paranense – Seara 1:0 (0:0)

/Abner 49/

Flamengo – Botafogo 0:1 (0:0)

/Erison 51/

Atletiko Gojaniense – Gojas 0:1 (0:1)

/Elvis 1/

Palmeiras – Fluminense 1:1 (0:0)

/Dudu 72 – Kano 83/

Bragantino – Korintijansa 0:1 (0:0)

/Renato Augusto 55/

Santos – Kujaba 4:1 (2:1)

/Leo Baptistao 3, Leonardo 37, Angulo 77, Rvan 78 – Aleson 11/

Fortaleza – Sao Paulo 1:1 (0:0)

/Jago Pikaču 69 - Lusijano 57

Žuventud – Internasjonal 1:1 (0:0)

/Oskar Ruiz 90+3 - Vitao 47/

Utorak

01.00: (2,90) Avai (2,90) Koritiba (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFlamengoPaulo SouzaŽorž ŽezusKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara