Mejson Grinvud (©AFP)
Mejson Grinvud (©AFP)

Sunčani dani Mejsona Grinvuda i Hetafeovih 25 odsto za tričavih milion evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 18:38

Prognan iz Engleske, zvezda u Španiji…

U otadžbini prokužen, u Španiji omiljen. Mejsonu Grinvudu je sunce sa juga očigledno prijalo, mada sigurno ne toliko što se u malenom Hetafeu sklonio od histerije koga je pratila u ostrvskim tabloidima dok je optuživan da je tukao, pa čak i silovao bivši devojku u vreme kada je branio boje Mančester junajteda.

Sve te optužbe u međuvremenu su odbačene zbog toga što su se ključni svedoci povukli iz procesa i nakon što su se pojavili dokazi. No, dešavalo se to i ranije, pa bi Grinvud slilne, nekad i gore optužbe, opet pojavljivale.

Izabrane vesti

Što će reći da je malo verovatno da će Grinvud nazad u Premijer ligu, ali sudeći po onome što pruža u Hetafeu – mračnu prošlost je ostavio iza sebe. I opet naterao javnost da obrati pažnju na 22-godišnjeg fudbalera.

Mejson Grinvud nam je pravio istinske probleme u drugom poluvremenu. Nismo mogli da ga zaustavimo i to nas je koštalo pobede”, rekao je Antoan Grizman posle remija njegovog Atletika sa Hetafeom (3:3).

Grinvud nema konkretan učinak da potvrdi takvo razmišljanje, ali svi su saglasni u oceni da je on napravio prevagu u finišu meča. Hetafe je dva poslednja gola postigao u 87. i 93. minutu i ostavio Atletiko daleko iza Đirone i Reala.

Statistika kaže: protiv Atletika, Grinvud je imao 83 odsto uspešnosti u pasu, poslao je tri ključna pasa, prošao je u 80 odsto driblinga… Samo četiri dana ranije je golom i asistencijom uništio Sevilju(3:0). Nema dileme da je on glavni igrač Hetafea. Ove sezone tri gola i četiri asistencije. Zvuči mnogo bolje ako znamo da je cela ekipa Hetafea u prvenstvu postigla 24 gola. I sve to iako je Englez propustio prva tri kola i tek od sedmog ušao u startnu postavu Hosea Bordalasa.

Bio je fantastičan, kao i ceo tim. Od prvog dana govorim, on je fantastičan igrač i malo po malo će doći do svog najvišeg nivoa. I mi smo prema njemu bili zaista dobri”, zadovoljno trlja ruke Hetafeov šef struke.

Madridska Marka piše i da se Grinvud sve bolje oseća u predgrađu. Ide na časove španskog, druži se sa Huanim Iglesijasom i Santijem Garsijom… Pa u Hetafeu ozbiljno razmišljaju šta će sa njim.

Ugovor sa Junajtedom mu traje do 2025. godine što znači da na leto ulazi u poslednju godinu ugovora, a toliko je ostrvska javnost bila ogorčena na njega da je mančesterski klub pristao da Hetafeu prepusti 25 odsto Grinvudovog ugovora samo na osnovu toga što su Španci na sebe preuzeli obavezu da mu isplaćuju deo plate, oko milion evra godišnje.

Junajted je želeo samo da ga se reši – ili bolje reći morao je da ga se reši – ali se ovakav aranžman svima isplatio. Grinvud opet igra i to dobro igra, pa će uskoro da odlučuje šta dalje. Hetafe će u slučaju prodaje svakako da zaradi četvrtinu obeštećenja, ali…

Može da se desi i da otkupimo. Nismo za sada razgovorali o ceni. Samo smo pričali o situaciji da vidimo šta ko predlaže Previše je rano da pričamo o sledećoj sezoni”, govorio je predsednik Anhel Tores još kada je Grinvud dolazio.

U Hetafeu, klubu bez navijača i mnogo pritiska, uspeo je da namesti glavu. I sada se konačno priča o Grinvudu kao fudbaleru, a ne kao Grinvudu izgredniku.



tagovi

Mejson GrinvudHetafeMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara