Komentari na vest

Superliga ili klupski šampionat Evrope? Duh iz boce je izašao, prvenstvo EU je pitanje vemena

J

Joksimce

pre 4 meseca

Joj teksta, braco mila. Rječnik 50togodisnjaka,a rezon 12togodisnjaka.
.

.....

pre 4 meseca

Ne razumem kako će se Olimpijakos, Ajaks ili Benfika naći u dobrom položaju, odnosno borbi za trofej u tom novom poretku evropskog fudbala. Bio bi im zagarantovan drugi, nekad treći rang uz plasman u najjaču ligu jednom u deset godina. Finansijski bi prošli bolje nego u sadašnjem uefinom formatu ali draž u fudbalu je da nekad Viljareal osvoji evropski kup, da Ajaks deli minut od finala Lige šampiona.
P

Paa

pre 4 meseca

Po tekstu bih rekao da Mozzart jeste za ovu Super ligu. Njima se kao kladionici ovl itekako isplati.
S

Sale_Kuleas

pre 4 meseca

Kakav kvazinovinarski tekst i paljevina za poluobrazovanje klince...
V

Vlaske

pre 4 meseca

Sve stoji, ali niko ne spominje ostale klubove za koje nema mesta, i koji čine 90% fudbalskog tržišta, gde i jeste prafi fudbal. Ne zaboravite, bez njih nema ni kvalitetnih igrača. Ko će da ih proizvodi? Ova priča nije održiva …
M

Monteroo

pre 4 meseca

Auuu kakav vizionarski tekst,2034 i saudijski kralj u trenuutku kada je evropa u fazi poluraspada,rat na granicama. Jedino sto ce zaustaviti ovaj projekat nisu pare manje ili vise....nego nedostatak kvalitetne radne snage. Nemacki igraci-ne postoje,Italijanski-nema,Holandija-teska propast,Afriku ne znam kako ali ugasili je,Brazil,Argentina- odlicni igraci ali mi smo navikli na vanzemaljce koji vuku igru napred... Nece imati rulja nove heroje,da dodju neki novi Zuba,Ronaldinjo,Mesi,Del Pjero,Bergkamp..da poguraju...ovako...
S

Sve tačno

pre 4 meseca

Na trulom i mrskom Zapadu (EU, SAD, Amerika, Kanada, Australija) živi 95% naše dijaspore. 95% donacija iz inostranstva su doznake iz istih tih zemalja, što čini 20% ukupnog BDP. Prosečan Rus pojma nema gde je Srbija (sem ako nije navijač ili poslom slučajno povezan sa Srbijom). U Rusiji postoji mislim jedna Srpska Pravoslavna crkva a u SAD samo preko 100. Dok smo bili saveznici Amerike bili smo najjači, sad kad su nam kvazi saveznici Rusi, sveli smo se na beogradski pašaluk, sa tendencijom daljeg rasipanja. Ništa nam neće Rusi pomoći vezano za KiM jer pre svega ne mogu i imaju svojih problema preko glave, čast patriotama al to je smešan broj i oni ne donose nikakve odluke. Naš narod voli da živi u lažima i bajkama
K

Koalicija "protiv nasilja"

pre 4 meseca

Jos boli poraz neka neka
П

Па...

pre 4 meseca

...шта ће нам цркве у православној земљи? Немамо их ни у Грчкој, ни Бугарској... Зато имамо у Хрватској и Израелу.
Г

ГГ3+

pre 4 meseca

“Све ће земље бити чланице ЕУ осми Рус и Блр” ту сам престао да читам.
A

Apsolutno tačno

pre 4 meseca

Sve države će biti usisane u EU ovako ili onako, a već su. Ko god je živeo pod ruskom čizmom bio je teška beda
i

interrrrrr

pre 4 meseca

kapa do poda za tekst !!!
s

spiritus movens

pre 4 meseca

Iza svega se krije stvaranje monopola, da bogati klubovi prigrabe citavo trziste, a svi ostali da im sluze kao razvojne sredine (da oni igraju, a mi (Sloveni) da ih gledamo i punimo im dzepove). Jedna rasisticka i klasna piramida zasnovana na logici profita, prikrivena humanistickim frazama i toboz brigom za fudbal koju zele nametnuti citavoj (istocnoj) Evropi. Da im je stalo do fudbala vratili bi stari Kup Sampiona, Kup Kupova, itd. i radili na razvoju koegzistencije klubova, raznovrsnosti takmicenja, i tome da se stvore preduslovi da prvak svake drzave igra KES, umesto sto se tezi dominaciji i ukrupljavanju, pa smo tako dosli da po 7-8 klubova iz jedne drzave igra "najelitnije" takmicenje, dok se pregrst tradicionalnih fudbalskih sredina, klubova sa tradicijom i istorijom iz ostatka Evrope marginalizuju i gase.
M

Meroni

pre 4 meseca

Tako je, LS je odavno postala Superliga najmocnijih i najbogatijih klubova, ko to ne vidi taj je slep kod ociju. Ko je osvajao LS u zadnjih 10 godina? Timovi iz samo TRI najjace lige. Ko igra zavrsnice? 9-10 klubova iz top 5 liga koji se vrte u krug iz godine u godinu. Kada ce sledeci put neko izvan top 5 moci da igra finale, pa cak i polfuninale? Nikad. A jos slexece sezone dolazi i novi format koji ce dodatno favorizovati najjace klubove i lige. Dakle, LS je odavno postala Superliga. Upravo zbog toga me apsolutno ne zanima njena sudbina. Da li ce se nastaviti ovakva Uefina LS ili ce se osnovati neka druga Super liga neke druge kompanije sasvim je nebitno. Ja bih voleo da se ti najjaci i najbogatiji i definitivno odvoje u svoje zatvoreno takmicenje po uzoru na NBA, da igraju iste utakmice medjusobno unedogled. Gledalaca iz Kine, Arabije i Indije ce svakako biti. A za nas "male" da se napravi takmicenje po ugledu na KEŠ, da igraju sampioni. Pa da lepo opet moze da osvoji i sampion Holandije i Belgije i Austrije i Skotske, ali bogami i Srbije i Grcke i Turske i Ceske. Takodje, na nivou nacionalne lige (lige iz koje se kvalifikuje za evropska takmicenja), da tezimo nekakvoj Balkanskoj ligi, ili na bazi eks-ju ili sa npr. Madjarima, Grcima, Rumunima... Mislim da se ovom presudom itekako otvara prostor za to.
.

.i.

pre 4 meseca

@Meroni Kad je neko iz Austrije i Belgije osvojio Kup Šampiona ?
B

Bravo

pre 4 meseca

Bravo za tekst, apsolutno se slazem da ce biti neizbezno u jednom trenutku da se osnuje takva liga. Iako mnogi nisu za to mislim da ce to biti dobro za fudbal
М

Митт

pre 4 meseca

Питање је колико ће то бити у интересу дубокој држави.
O

OVA SLIKA

pre 4 meseca

Mi se jako svidja 😉
г

гост 1312

pre 4 meseca

Забрињавајуће је да овакву гомилу бесмислица пише неко старији од 16 година.
R

Rista gitarista

pre 4 meseca

Od kad se to evropski sud pravde nalazi u Luksemburgu? Bio je u Lozani do ove sezone.
.

.i.

pre 4 meseca

Ono što je sada Premier liga to je bio Calco od 1990-2006. I Španska Liga od 2000 do 2016. Calco je sam sebi pucao u noge kad je izmislio onu Aferu. Jedini klub koji je tu pobedio iz Calca je Inter.Posle 19 godina su uzeli taj trofej. Sem Barselone i Reala samo su Atletiko,Deportivo i Valensija osvajali u poslednjih 30 godina trofej. To je i ubilo draz fudbala i zato niko nece da prati gde Atletiko,Barselona i Real.uzimaju trofeje. Pustite komentar.
G

Gost555

pre 4 meseca

Onda neka prate kako se sada Djirona forsira da osvoji titulu iako ni po cemu to ne zasluzuje.
Р

Рема_

pre 4 meseca

Шта исписа све човек. Невероватно је да неко ко воли и прати фудбал а није неки балавац пише овакве ствари и навија за некакаве затворене лиге богатих. Чуј као неће бити затворене улазиће по две екипе из нижег ранга хаха. Оваква најављена реформа фудбала би постепено убила националне шампионате и све оне ‘мале’ клубове који сањају да једног дана буду нови Портои, Апоели, Лестери, Аталанте, Ђироне тренутно и слично. Далеко од тога да је тренутни систем савршен али барем и даље даје прилику ‘малима’ да одмере снаге са највећима и узму им повремено скалп што да не. Али не, дај да ми бринемо за ове што су богати али ипак губе битку од ових што су још богатији од њих кме кме. Што се мене тиче (а верујем да нисам једини) боље и да пропадне фудбал него да се сведе на такмичење без брига као нба у коме ће најбогатији да играју гомилу бесмислених утакмица између себе.
A

Adriatic Football League

pre 4 meseca

Napraviti Jadransku ligu u fudbalu: Olimpija Ljubljana, Maribor, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, "večiti", Voša, TSC, Borac BL, Zrinjski, Budućnost, Vardar. Siguran sam da bi se mnogi ozbiljno pojačali i niko ne bi želeo da bude "kanta za napucavanje". Napraviti i Drugu ligu. Početi bez gostujućih navijača. Ne može to decenijama biti izgovor.
1

1911

pre 4 meseca

Шта ће нам лига у којој не можеш да идеш да гледаш утакмицу клуба за који навијаш!?
J

Jole al pravi

pre 4 meseca

I sta dobija pobednik? Kikiriki? A nacionalno prvenstvo te vodi u ls gde su pare.. A da igras oba takmicenja.. Bilo bi vise utakmica neko u kosarci.. Nema nista od toga..
A

Artegor

pre 4 meseca

Nije to rešenje. Videli smo kako je pošlo u ostalim ekipnim sportovima. Vremenom je sišlo na nivo trenutnih postojećih liga. Prvo provatizacija, licenciranje stadion, plaćanje PDV-a i plaćanje poreza kao regularnih privrednih subjekata. To će izbaciti mešetare i parazite, jer će ulaganja pratiti rezulate i obrnuto. Ko nema rezultate, prodaće klub. Bilo bi dobro da postoji neka zaloga od tipa milion evra (ali isključivo u novcima) koja ostaje kao depozit (kolateral) koja ostaje klubu kao sredstvo obezbeđenja do prodaje. To bi podiglo i svest o neophodnosti uspostavljanja navijačkih baza, jer eto nećete verovati navijači i simpatizeri su potrošači u kapitalističkom društvu. Kom' krivo, kom' drago, al' tako je. E onda, za par godina, možda ali samo možda razmišljati o regionalnim formatima. Isti nemaju smisla bez gostujućih navijača, a sa gostujućim navijačima postoji ogroman rizik od materijalne štete, štete po javnu bezbednost i aktivnog političkog predimenzioniranja kojem u sportu mesta ne bi trebalo biti. Dakle, pamet u glavu i uzdržati se od nerealnih predloga.
T

Top Gun

pre 4 meseca

SUPERLIGA!!!
G

Glupa prica

pre 4 meseca

Fudbal u Evropi ce doziveti sunovrat jureci gledanost i trzista van kontinenta. Na kraju balade, kada ta prica propadne, videcemo da li ce se i kako ta industrija povratiti (mada ce to biti vrlo diskutabilno). Saudijska liga je sprdnja sa aspekta gledanosti i to se nikada nece promeniti, tako da pustite tu pricu. Probale su i druge industrije da se sire na trzista koja nemaju tradiciju i razumevanje price i nije bas da su se proslavili. Na kraju balade, najgledaniji fudbalski dogadjaj nema veze sa klubovima i mislim da je to sustina price. Nema tog kluba koji ce dati navijacima ono sto su dobili Argentinci prosle godine i tu se prica o komercijalizaciji na prezentovani nacin zavrsava posto ce ta prica probati da obesmisli reprezentativni fudbal, a to je potencijalni kraj za fudbal kao industriju.
B

Babaroga

pre 4 meseca

Odličan tekst
B

BatoM123

pre 4 meseca

Браво за текст.

Геџа - Србијанац

pre 4 meseca

Једна исправка - још један европски великан није у приватном власништву - ФК Црвена звезда из Београда, Србија!
N

Niko123

pre 4 meseca

Zeljko, pogledajte sta kaze Duci Simonovic za "profesionalni sport" Zasto ga nema ni na jednoj televiziji?pa zato što nikom ne odgovara istina.To je sve jedna hobotnica.Vidi se da se i vama smucio fudbal, kao i meni, a obozavao sam ga do neke 2008-2009 godine.Posle sam progledao..
B

Bono65

pre 4 meseca

Bravo za tekst. Autor odlično razumije društvene, političke, ekonomske i socijalne okolnosti unutar kojih djeluje EU. Sa više ili manje uspjeha, ali djeluje. Te okolnosti prati i fudbal i treba se promijeniti, prilagoditi i evoulirati, kako bi jednostvno opstao. Jer ako se ne prilagodiš okolnostima, ne možeš preživjeti. Istorija je groblje puno najvećih, najboljih, najpametnijih, najdrčnijih i najljepših. A tu istoriju su ispisali samo oni koji su se prilagodili
з

зока_мип

pre 4 meseca

одлично поентира, али никако да спомене највеће зло које закачило фудбал. његове послодавце...
С

Салдања, 2:0

pre 4 meseca

Капа доле за текст и поентирање у задњем пасусу, све стоји!
G

Gost0711

pre 4 meseca

Sve ovo napisano itekako ima smisla,fudbal će morati da se menja,to je svima jasno.Ovde u tekstu je navedeo puno razloga i većina je tačna,možda se nama ne sviđa ali je tačna,kao i konstatacija da je iz svake krize Evropa(EU) izlazila jača,sa novim progresivnim idejama,možda nam se to ne sviđa jer ovde su uvek jake rusofilske snage ali istorija nam to govori. Zvezda ,Partizan uz stalne investicije mogu da u nekim budućim projektima nađu svoje mesto ali moraju stalno da se unapređuju,rizikuju i ulažu da bi izašli iz našeg lokalnog mulja ,nekad se čini da su Zvezdu+ine investicije ulude i rizične ali nema drugog puta letos 10 miliona,na sledeće leto 20 miliona.. isamo igranje sa Sitijem i Lajpcigom 4 utakmice je napredak i izlaženje iz blata.Ako se budemo upoređivali sa slabijim od sebe samo nazadujemo.
M

Mитт

pre 4 meseca

Кад смо се већ политике дотакли нема ту русофилије, већ се ту ради о класичном бољшевизму, као и код нас југословенству. Свима су пуна уста Русије, а сви зарађују на "мрском" им Западу. Моћни се мало туку, па плијен дијеле, а мали остадоше без ичега.
О

Ово је...

pre 4 meseca

...још један мит о "западу". Итекако се иде у Русију, из земаља бившег СССР, али из бивше СФРЈ, из свих република. Москва је пуна странаца, чак и из "развијене Европе". Плате у Русији нису ништа мање од остатка Европе, осим Немачке, Швајцарске и Скандинавија. На то узми јефтиније цене у Русији и добићеш исти стандард. Незапосленост је у Русији и Белорусији најнижа у свету, нарочито сад кад ради наменска индустрија. Једини изузетак су закавкаске републике типа Дагестан, али то је више везано за њихов стил живота у складу са доминацијом ислама. Живео сам и у Русији и у ЕУ, приче о западу су бајке.
C

Cirkus

pre 4 meseca

Plate u Rusiji su manje i u odnosu na Sloveniju, Češku, Slovačku, Poljsku, Hrvatsku, Španiju, Italiju i Francusku. U stvari u odnosu na sve zemlje sem Zapadnog Balkana, mada i mi smo tu negde. Daleko je veći standard na Zapadu nego u Rusiji. U Rusiji 20% živi dobro, ostatak preživljava
О

Ово је...

pre 4 meseca

...још један мит. Просечан Рус, осим закавкаских република, живи у рангу просечног ЕУ становника, а у Москви чак и боље. Белоруси живе боље него Скандинавци рецимо. Види се да Русију ниси видео ни на слици.
N

Nenad1246

pre 4 meseca

Komedija od teksta i lupetanje ličnih stavova nazovi novinara.
g

gost1234Topola

pre 4 meseca

Zeljko bravo za tekst,sjajno kao i uvek. Zaista je svaki put zadovoljstvo citati.
O

OOiO

pre 4 meseca

Zar ima samo osam velikih klubova u Evropi? Sta su onda Ajaks i Benfika?
У

Уф

pre 4 meseca

за 10 до 15 година ће се ЕУ распасти
N

Nenad1246

pre 4 meseca

Da,da oće to kao i sve što čekamo da se raspadne zadnjih 40 godina,a ono Srbija sve manja.
B

Babaroga

pre 4 meseca

Za 10 do 15 godina u Srbiji će biti duplo manje Srba nego u EU
Т

То је...

pre 4 meseca

...неминовност. Неки су веровали и да ће Османско царство трајати вечно, а погледајте мапу сада. ЕУ неће трајати још дуго.
O

Obi Mikel

pre 4 meseca

EU će biti još veća, ne postoji alternativa EU u Evropi. Niko ne želi sa Rusijom iz Evrope nikakav savez, čak ni Ukrajina više.