Englezi odustali, Real, Barsa i Juventus sami protiv svih (©Reuters)
Englezi odustali, Real, Barsa i Juventus sami protiv svih (©Reuters)

Superliga tužila Uefu i Fifu zbog monopola, Čeferin odgovara: Zašto onda igrate Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 11:40

Borba se nastavlja…

Nemci nisu hteli ni da čuju, Pari Sen Žermen je pozitivno iznenadio odbivši predlog, Englezi su se brzo predomislili, kao i Atletiko, Milan i Inter. Međutim, Real Madrid, Juventus i Barselona još ne odustaju od ideje o osnivanju evropske Superlige koje bi im garantovala faraonske zarade i miran život za probranu manjinu. Zbog toga nastavak borbe. Sud pravde Evropske unije potvrdio je danas da je pokrenut spor zbog mišljenja pomenutih klubova da Uefa i Fifa krše zakone o zaštiti konkurencije.

Detalja još nema, ali već ranije su iz preduzeća Superliga – u kome su ostala samo pomenuta tri kluba – isticali da međunarodne fudbalske organizacije imaju monopol na internacionalna takmičenja. I kad je Uefa prošle nedelje otvorila disciplinski postupak protiv Reala, Barse i Juventusa oni su odgovorili tužbom.

Izabrane vesti

Otezaće se sigurno neko vreme, ali sada je sasvim jasno da je pomenuti trio spreman da ide do kraja. Mada nisu baš do kraja dosledni. Jer kako primećuje Uefin predsednik Aleksander Čeferin u intervjuu za italijanski Skaj.

Čudi me da objavljuju razna saopštenja u kojima piše da su i dalje članovi Superlige, a onda nama šalješ pismo u kome se prijavljuješ da igraš Ligu šampiona. Dakle, u Superligi si, a igraš Ligu šampiona. Ne razumem to… Ako kažu da Superliga postoji – niko ih ne sprečava da igraju Superligu. Ta tri kluba nek igraju između sebe”, rekao je Čeferin.



tagovi

UEFAFIFAEvropska SuperligaAleksander Čeferin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara