Raul Ruidijaz postiže gol protiv Vankuvera (©AFP)
Raul Ruidijaz postiže gol protiv Vankuvera (©AFP)

"Superligaški" Vankuver na teškom ispitu na gostovanju koje se računa za dva takmičenja

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.06.21. | 23:20

Sijetl Saundersi noćas od 03.00 časova dočekuju velikog rivala iz oblasti Pacifičkog severozapada. Bodovi iz ovog meča se računaju i za MLS, ali i za Kaskadija kup

Ne ide im sa pojačanjima iz Superlige Srbije, ali ne ide im ni bez njih. Kako god da okrenu, Vankuver Vajtkepsi su barem za sada jedan od najslabijih timova u MLS. Kanađane noćas očekuje još jedan težak ispit, gostuju Sijatl Saundersima, jedinom klubu u ligi koji još uvek ne zna za poraz. Taj meč počinje od 03.00 časova.

Kao i svaki njihov duel u poslednjih 17 godina, ovaj meč ima dvostruki značaj. Ne igraju samo za plasman u MLS, već i u Kaskadija kupu, takmičenju timova iz oblasti Pacifičkog severozapada.

Izabrane vesti

Naime, svake godine se gledaju rezultati direktnih okršaja Sijetla, Vankuvera i Portland Timbersa u ligaškom delu MLS, na osnovu kojih se pravi tabela. Onaj tim koji sakupi najviše bodova dobija trofej. Za sada ih Sijetl i Vankuver imaju po šest, dok je Portland iza njih sa četiri trijumfa u Kaskadija kupu.

03.00: (1,42) Sijetl (4,50) Vankuver (8,00)

Saundersi su u poslednje četiri sezone svaki put bili drugi na tabeli Zapadne konferencije. S tim što se prošle godine nije nikome dodelio trofej Kaskadija kupa, jer se zbog pandemije koronavirusa igrala sezona na neutralnom terenu na Floridi.

Kao što smo napisali, Sijetl još ne zna za poraz. Posle 10 mečeva zabeležio je sedam pobeda i tri remija, pa je ostavio ubedljivo najbolji utisak od svih timova u ligi. Može da se ponosi čvrstom odbranom, primio je samo pet golova, dok ih je postigao 18.

Sa Vankuverom je situacija potpuno suprotna. Od devet odigranih utakmica izgubio ih je čak šest. Trenutno traje niz od pet vezanih neuspeha. Ne zna se gde Kanađanima više škripi, da li u napadu ili u odbrani.

Gol razlika 8:14 najlošija je u Zapadnoj konferenciji. Manje golova postigao je samo Ostin, šest, a su ih primili samo San Hoze (17) i Hjuston (15). Nisu Vankuveru pomogle ni promene u sastavu koje su pravili na prethodnih nekoliko mečeva.

Na početku sezone standardan u prvoj postavi bio je bivši defanzivac Vojvodine Ranko Veselinović, odigrao je šest mečeva, a u tom periodu je Vankuver primio sedam golova. Posle toga se preselio na klupu, a odbrana Vajtkepsa je još gora.

Željeni rezultat nije dao ni ulazak Dereka Kornelijusa u prvu postavu. Nekadašnji štoper Javora je dobio priliku od početka meča protiv Sporting Kanzas Sitija, ali je njegov tim primio tri pogotka na tom meču, pa je ubrzo vraćen na klupu. Tako je od početka sezone sakupio tek 141 minut na terenu.

Sijetl je savladao Vankuver na sva tri meča koja su odigrali 2020. godine. Poslednji put u oktobru u Kanadi, kada je bilo 2:0. Strelac prvog pogotka bio je Raul Ruidijaz, koji je sada najbolji strelac MLS sa osam pogodaka, koliko je dao i Čičarito Ernandez iz Los Anđeles Galaksija.

Sijetl ima određenih kadrovskih problema. Stefan Frej, Niko Lodeiro, Kevin Lirdam i Dževin Džons su povređeni. To se do sada nije negativno odrazilo na rezultate.


tagovi

MLSVankuver VajtkepsSijetl SaundersRanko VeselinovićDerek Kornelijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara