Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Suprotni svetovi

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 23:33

Sentral Koust Mariners dočekuje Velington Finiks u okviru 6. kola prvenstva Australije

Globalna pošast ostavila je trag i napravila veliko tumbanje u prvenstvu Australije. Mnogo je zaostalih mečeva, pa se raspored "krpi". U jednom takvom neportpunom 6. kolu snage u subotu ujutro odmeravaju Sentral Koust Mariners i Velington Finiks (06.05).

Biće to ujedno i sudar ekipe koja deli lidersku poziciju sa sastavom koji je na dnu. Domaćini su blistavo započeli novu kampanju, pobedivši u tri od svoja četiri uvodna meča i odmah je zaposeo vrh tabele, dok novozelandska ekipa trenutno zauzima poslednju poziciju sa svega jednim osvojenim bodom. Ujedno, okršaj u Gosfordu je onaj u kome se jasno vidi koliko su Marinersi ozbiljno shvatili prošlosezoni fijasko, a suprotno tome Finiks očekivao da će sve da dođe na svoje.

Izabrane vesti


Forma Sentral Kousta u ranoj fazi sezoni predstavlja pravi preokret za Mornare, koji su završili kao fenjeraš proteklu kampanju. Glavni trener Alen Stajčić nadzirao je letos veliku reviziju svojih prvotimaca, dovodeći šest novih lica u klub, uz promociju šestorice omladinaca iz sopstvenog sistema. Pojačanja su nadoknadila 11 odlazaka, i baš tim potezom uprava Marinersa pokazala je da se neće tolerisati onako bledi i neubedljivi rezultati.

Stajčićevi ljudi započeli su novu sezonu pobedama nad Njukaslom i Mekarturom, pre nego što su im Vestern Sidnej Vonderersi naneli poraz. Međutim, pobeda 2:0 nad aktuelnim šampionom Sidnejom pre devet dana vratiće im samopouzdanje i uverenje pred ovaj susret, što znači da su Marinersi u svoja četiri izlaska ove sezone do sada tri puta sačuvali svoju mrežu.

Velington je uživao u veoma uspešnoj sezoni koja je za nama, završivši kao treći na tabeli A-Lige. Početak sastava sa Novog Zelanda u novoj kampanji bio je daleko manje ohrabrujući, s obzirom na to da puleni

Ufuka

Talaja tek treba da izbore prvu pobedu u prvenstvu.

Na početni poraz od Sidneja nadovezao se remi sa novajlijom Mekarturom i potom još jednim porazom od Njukasla, ostavljajući Finiks zakucanog na dnu tabele sa samo jednim bodom uz svoje ime.

Glavna imena u domaćem timu su povremeni reprezentativac Kengura

Oliver Božanić, Marko Urenja, kostarikanski napadač sa minulim radom u Midtjilandu, Brondbiju i FK Los Anđelesu, a boje tima od ove sezone brani i srpski vezista Stefan Janković. Rođeni Leskovčanin je prošao školu Partizana i OFK Beograda, iz kojeg je nedavno stigao u Australiju. Vredan pomena je i Poljak Mihal Janota, nekadašnja nada Fajenorda.

Sa druge strane, Velington u sastavu ima Izraelca Tomera Hemeda, bivšeg napadača Majorke i Brajtona, kao i meksičkog kreativca Ulisesa Davilu, koji je svojevremen bio nada Čelsija. Takođe, u ekipi je Dejvid Bol, dete Mančester Sitija i doskorašnji špic brojnih engleskih niželigaša.

AUSTRALIJA 1 - 6. KOLO

Nedelja

06.05: (3,20) Sentral Koust Mariners (3,30) Velington Finiks (2,15)

AUSTRALIJA 1 - 18. KOLO

Nedelja

08.40: (1,87) Melburn Siti (3,45) Pert Glori (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaVelington FiniksSentral Koust Mariners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara