Foto: Reuters
Foto: Reuters

Surovost Nagelsmanove bavarske mašine na delu - 12 golova u mreži petoligaša

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 22:16

Šampion Nemačke baš nije imao milosti prema malenom klubu iz Bremena

Nema sumnje da su se fudbaleri Bremera, kluba iz Bremena koji se takmičiti u petom rangu fudbala u Nemačkoj, obradovali kada su na žrebu za rivala dobili najbolji tim u zemlji i jedan od najvećih u Evropi. Mnogi od njih sigurno nisu ni sanjali da će imati priliku da stanu na crtu zvezdama svetskog fudbala poput Roberta Levandovskog, Leroja Sanea, Tomasa Milera, Jozue Kimiha (Poljak na kraju ipak nije igrao)... Ipak, nisu se verovatno nadali da aktuelni šampion neće imati milosti na Vezer stadionu. Kući se vraćaju pognute glave, jer im je u mreži završio dvocifren broj golova - 12:0.

Pričao je svojevremeno Pep Gvardiola o poštovanju prema svakom protivniku i da je jedini način da ga ispoštuješ - da odigraš maksimalno do kraja.

Izabrane vesti

"To je najbolji način da protivniku pokažete koliko ga poštujete. Ako se opustite, znači da nemate poštovanja za rivala. Ovaj prilaz je najbolji. Ako vodite 4:0 i odjednom stanete, to znači da niste ispoštovali svog protivnika".

Tom logikom, Bajern je svojski ispoštovao večerašnjeg rivala. Nije stao ni na 11:0.

Julijan Nagelsman je pokazao respekt prema protivniku tako što je na teren izveo prilično jaku postavu. Od prvog minuta na terenu su istrčali Tomas Miler, Jozua Kimih, Liroj Sane, Niklas Zule i Džamal Musijala. Čak je sa klupe u drugom poluvremenu ušao i Serž Gnabri. Odmorio je najbolji strelac ekipe Levandovski, uz još par prvotimaca.

Fudbaleri Bremera uspeli su da upute čak pet udaraca kao golu rivala, jednom su čak i ozbiljno pripretili Svenu Ulrahju, ali ga na kraju nisu savladali. Šteta. Sa druge strane terena, golman Malte Siman nije znao šta ga je snašlo. Praktično je na 7-8 minuta morao da vadi loptu iz mreže... Uspeo je i da zabeleži sedam intervencija.

Erik Maksim Čupo Moting je načeo domaćina već u osmom minutu. Još toliko je trebalo Musijali da udvostruči prednost Bajerna. Jan Luka Varm se u 27. minutu postarao da se neko od domaćih igrača ipak upiše u listu strelaca. Postigao je autgol. Drugačije nije moglo.

Samo minut kasnije, so na ranu dodao je Čupo Moting novim golom, da bi u 35. minutu iskusni Kamerunac kompletirao het-trik. Na semaforu je stajalo 5:0, usledio je odmor.

Napravio je par izmena Nagelsman, ali mašina se nije dala zaustaviti. Nastavila je da melje protivnika. Manje od dva minuta trebalo je rezervisti Maliku Tilmanu da nastavi goleadu, Musijala je već u 49. povisio na 7:0... Nije bilo gotovo, ni izbliza.

Košmar za maleni Bremer nastavljen je u 65. minutu. Posle kraćeg predaha i perioda od 16 minuta bez golova, rešio je i Sane da se upiše. Nije ni to bilo dovoljno. U periodu od 80. do 88. minuta mreža domaće ekipe tresla se još četiri puta. Redom su se u listu strelaca upisivali Mikael Kuizans, Čupo Moting, Buna Sar i Korentan Toliso.

KUP NEMAČKE - 1. RUNDA

Sreda

Bremer - Bajern Minhen 0:12 (0:5)

/Čupo Moting 8, 28, 35, 82, Musijala 16, 49, Varm 27ag, Tilman 47, Sane 65, Kuizans 80, Sar 86, Toliso 88/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Julijan NagelsmanLeroj SaneErik Maksim Šupo MotingBremerBajern MinhenKup Nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara