Luis Garido i Džon Ruiz (©AFP)
Luis Garido i Džon Ruiz (©AFP)

Susret zvezdaša u Hondurasu: Garido dočekuje Ruiza

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.09.22. | 23:16

Prvi meč četvrtfinala KONKAKAF lige između Real Espanje i Eredijana na programu je u noći između četvrtka i petka od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Ko je najjači u Centralnoj Americi? Drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Severnoj Americi, KONKAKAF liga, nastaviće se u noći između četvrtka i petka, kada su na programu preostala tri četvrtfinalna meča. Ispadanjem kanadskog Pacifika u osmini finala preostali su samo timovi sa južnog dela kontinenta, tri iz Hondurasa, dva iz Kostarike i po jedan iz El Salvadora, Paname i Nikaragve.

U četvrtak ujutru Alahuelense je savladao kao gost Alijancu u El Salvadoru sa 1:0, pa su Kostarikanci blizu plasmana među četiiri najbolja tima. Preostalo im je da pred svojim navijačima odbrane prednost koju im je golom doneo vezista Bernald Alfaro.

Izabrane vesti

Drugi kostarikanski predstavnik Eredijano će na teren noćas od 02.00 časova, takođe će da bude gost u prvom meču. Igra u Hondurasu, u San Pedru će ga ugostiti Real Espanja.

U ovom dvomeču je favorit Eredijano, za koji igra nekadašnji krilni vezista Crvene zvezde Džon Ruiz (devet mečeva, jedan gol). Da bi Real Espanja imala barem neku šansu, mora da odbrani domaći teren.

02.00: (2,90) Real Espanja (2,85) Eredijano (2,60)

Samo što to neće biti lako, Eredijano je lider u kostarikanskoj Aperturi, posle 10 kola ima osam pobeda i dva remija. U poslednja dva kola je savladao Gvanakasteku sa 3:0 i Gvadalupe sa 5:0, a u KONKAKAF ligi je baš on izbacio kanadski Pacifik, posle penala. Vezao je Eredijano 14 mečeva bez poraza, nije razočaran napustio teren još od 19. juna i prvenstvenog meča sa Kartaginesom. Od tada ima 10 pobeda i četiri remija.

S druge strane, Real Espanja posle osam kola u Aperturi Hondurasa zauzima tek šesto mesto na tabeli sa 11 bodova, devet manje od lidera Motagve. Zanimljivo, Real Espanju je ovog leta pojačao još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, Luis Garido, koji je stigao iz Maratona i već je odigrao tri meča za prvi tim. Imao je 31-godišnji vezista i godinu dana iskustva u kostarikanskom fudbalu, igrao je za Alahuelense, pa otprilike zna šta može da očekuje od Eredijana.

Idemo korak po korak. Prvi nam je Eredijano, oni su odličan tim. Svesni smo šta su radili do sada na turniru, ako ne grešim, ove godine još nemaju poraz. Neće nam ništa pokloniti, kao što ni mi nećemo njima. Potpuno smo koncentrisani na teren. Mislim da su svi rivali teški, danas više ne postoji lak protivnik. Arhivirali smo Kartagines, sada razmišljamo samo o Eredijanu, timu koji ima mnogo titula u Kostariki. Imaju sjajne igrače, ne želim o pojedincima, ali ovo je KONKAKAF liga, potpuno drugačije takmičenje od prvenstva. Značaj ove utakmice svi osećamo“, objasnio je Garido, koji je Zvezdin dres nosio 2013. godine.

Pomenuta Motagva će da otvori noćašnji program u KONKAKAF ligi, ona će od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu dočekati Tauro iz Paname. Prošle sezone je predstavnik Hondurasa došao do finala, ali tada je Komunikasiones priredio senzaciju i osvojio trofej. Bilo mu je to treće finale KONKAKAF lige u poslednje četiri sezone, a nijednom nije došao do trofeja.

Ovo je Motagvi poslednja prilika, posle ove sezone se KONKAKAF liga više neće igrati, već će sistem takmičenja da bude promenjen. Posle prošlog neuspeha je smenjen Dijego Vaskez, čovek koji je punih osam godina vodio Montagvu. Zamenio ga je Ernan Medina, još jedan argentinski stručnjak, pred kojim je zadatak da konačno načini taj poslednji korak na međunarodnoj sceni.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

U prošloj rundi je Motagva bez problema eliminisala Kibao iz Dominikanske Republike, duplom pobedom, ukupnim rezultatom 3:0. Tauru je u osmini finala bilo mnogo teže, igrao je protiv sunarodnika Migelita, eliminisao ga je sa 2:1, pogotkom Irvinga Gudina u 78. minutu revanša.

U Klausuri Paname je Tauro tek peti u istočnoj grupi, što je mesto koje ne vodi u plej-of. Ima dva kola da nadoknadi dva poena zaostatka i da prestigne Migelito i Potros del Este, ali pre toga mora da odigra meč u Hondurasu.

I na poslednjem meču noćašnjeg programa ćemo da gledamo ekipu iz Hondurasa. Olimpija od 04.00 časova gostije Dirijangenu. Reč je o četvrtoplasiranoj ekipi u Aperturi Nikaragve, koja je iz 10 kola sakupila 16 poena. Olimpija u svom prvenstvu ostavlja bolji utisak, druga je na tabeli sa tri poena manje od Motagve.

Dres Olimpije, između ostalih, nosi nekadašnji bek Kruzeira, Metalurga iz Donjecka i Botafoga Gabrijel Arauho, a internacionalno iskustvo imaju i napadač Justin Arboleda (Independijente Medeljin, Deportivo Pasto) i kapiten Džeri Bengtson (Nju Ingland Revolušn, Persepolis, Zob Ahan).

Ovo je inače šesta sezona kako se igra KONKAKAF liga, a do sada su trofej po jednom osvajali Olimpija (2017. godine), Eredijano, Saprisa, Alahuelense i Komunikasiones iz Gvatemale, koji je prekinuo dominaciju kostarikanskih timova. Zanimljivo, sada Gvatemala nema nijednog predstavnika ni u četvrtfinalu.

KONKAKAF LIGA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Alijanca – Alahuelense 0:1 (0:1)

/Alfaro 38/

23.55: (1,78) Motagva (3,25) Tauro (4,70)

Petak

02.00: (2,90) Real Espanja (2,85) Eredijano (2,60)

04.00: (3,80) Dirijangen (3,25) Olimpija (1,95)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaLuis GaridoDžon RuizEredijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara