Dani Pareho (©Villarreal)
Dani Pareho (©Villarreal)

Suze na oproštaju Danija Pareha: Viljareal pobednik leta, Valensija je slepa... I bez cvonjka u džepu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.08.20. | 17:53

Barem sluti na takav epilog

Obično se misli da vlasnici iz inostranstva donose samo milione i osmehe, ali to je zato što do nas dođu uglavnom priče o najuspešnijima. Navijači Valensije se pak nisu usrećili sa Piterom Limom, ali čini se da nikada kao danas nisu bili toliko besni na milijardera iz Singapura. Jer uprava Valensije dozvolila je sebi da u jednom danu Viljarealu proda i Fransisa Kokelana i pre svega kapitena Danija Pareha i to za mizernu sumu od svega oko 8.500.000 evra!

Toliko će naime Viljareal dati za Kokelana – a ni tih 8.500.000 nije fiksno, jer deo od 2.000.000 zavisi od premija – dok je Pareho, simbol Valensije u proteklih devet sezona, raskinuo ugovor sa klubom i na Madrigalu završio kao slobodan igrač! Dakle, ni dinara u kasi Valensije. Spekuliše se da će Žuta podmornica ipak nešto platiti, oko 3.000.000 evra, ali da taj novac ide samom igraču za potpis.

Izabrane vesti

Kako bilo, Slepi miševi ostaju bez dvojice uticajnih vezista i to za smešan novac. A navijači ostaju bez igrača koga su obožavali. I sam Pareho je u neverici, pa je u video razgovoru sa novinarima pred oproštaj od Valensije i zaplakao. Ne zbog novog kluba, već zbog starog.

Stariji sin me je pitao kako to da idem iz Valensije? Rekao sam mu da je fudbal takav“, rekao je Pareho pre no što je pustio suzu koju su verovatno ispratili i mnogi navijači Valensije.

Svi zajedno ne mogu da veruju šta Lim i predsednik kluba Anil Murti rade od kluba.

Odlazim povređen, sa bolom u srcu... Želeo sam da završim karijeru na Mestalji, pokušavao sam da pronađem način, ali dalje jednostavno nismo mogli... Svi u ekipi samo vesti saznavali iz novina. Kad su otpustili Kamarasu recimo. Pa trenera, pa fizioterapeuta. To me je bolelo. Ne znam ni šta se dešava u tom klubu, ne znam ko odlučuje. Pred kraj sezone, borimo se još za Ligu Evrope i neko mom menadžeru kaže da na mene ne računaju. Nemam problem sa tim ako si pronašao boljeg ili misliš da sam ja loš ili ako misliš da je moja plata previsoka. Ali ja i dalje ne znam što sam precrtan“, kaže Pareho od koga se klub posle devet sezona oprostio jednom rečenicom na sajtu.

Lim i Murti nikad nisu ni bili poznati kao ljudi sa taktom.

Lima jedva i da poznajem, kad su kupili klub bio sam u Singapuru na 24 sata. Ne mislim ni da moramo da se poznajemo. Sa Anilom smo bili svakodnevno, ali to je ’nikad više’ odnos. Uvek sam mu govorio ono što mislim... Možda je tu i bio moj problem. Ali moja savest je čista“, decidiran je Pareho.

Na Mestalji dakle: more problema. Na Madrigalu – euforija. Viljareal je za svega 10.500.000 evra obeštećenja uspeo da dovede Kokelana, Pareha, te na pozajmicu iz Reala i Takefusa Kuba (2.500.000), desnokrilnog igrača i jednog od najzanimljivijih mladih igrača na Pirinejima. Spekuliše se da bi Valensiji mogli da otmu i bivšeg Arsenalovog štopera Gabrijela Paulistu, takođe za jeftinu cenu od 8.000.000 evra, a i to je maksimum. Strašan posao za male pare.

Tačno je da je Santi Kazorla otišao u Al Sad po poslednji veliki ugovor karijere, da se Andre Zambo Angisa vratio sa pozajmice iz Fulama, ali sa Kokelanom, Kubom, pre svega Parehom, te starosedeocima kakvi su Đerar Moreno, Raul Albiol, Samjuel Čukvueze, Pako Alkaser, Visente Ibora i ostali... Moraće Sevilje da se zabrine za to četvrto mesto i Ligu šampiona.


tagovi

Dani ParehoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara