Žuan Žezus (©Reuters)
Žuan Žezus (©Reuters)

Sva surovost sveta u jednoj aferi: Žrtva rasizma ujedno i žrtva medija, kriv što je oprostio

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 15:27

U Italiji se svojski trude da od miša naprave slona, sve samo da ne dođe do mirnog kraja

Rat svakog sa svakim i konstanto trvenje. Nekolicina italijanskih medija u prethodna dva dana pokazuje da je to jedino što žele da postignu, pod plaštom htenja da u budućnosti suzbiju rasističke ispade na sportskim borilištima i društvu generalno.

Nakon što je u nedeljnoj utakmici Serije A štoper Intera Frančesko Aćerbi nazvao kolegu iz Napolija Žuana Žezusa "crnčugom", izbačen je iz reprezentacije Italije, uprkos činjenici da mu je Žezus oprostio i shvatio da je Aćerbi to izgovorio u afektu. Sada je afera dobila potpuni obrt, pošto mediji sada kritikuju Žezusa što je javno oprostio defanzivcu Neroazura i podrobno pojasnio na Tviteru šta se dogodilo. Tako je prema tumačenju Gazete Delo Sport "dao podsticaj da i u buduće rasisti prolaze nekažnjeno". U prevodu - kriv je što se poneo ljudski i oprostio čoveku koji je pogrešio.

Izabrane vesti

Gazeta je otišla do te mere, da je čak iznela i precizan spisak od tri tačke, po kojima je Žezus (podsetimo žrtva rasizma, a ne rasista) kriv! Najpre zbog toga što je Aćerbijeve uvrede prijavio samo fudbalskom sudiji, a nije odlučio da podnese krivičnu tužbu, zatim što je po završetku utakmice rekao da ono što je bilo na terenu tu i treba da ostane(čime je prema tumačenju stavljao "rasizam ispod tepiha"), i za kraj ono što je gorepomenuto - dao je podsticaj da i u buduće rasisti prolaze nekažnjeno, jer je oprostio javno na društvenim mrežama.

Ekstremizam u političkoj korektnosti očigledno se obio Italijanima o glavu u ovoj situaciji, a srećom bilo je i onih koji su tekst osudili i pokazali da ljudskost ipak nije u potpunosti zamrla i podržali Žezuzov oproštaj Aćerbiju.


tagovi

NapoliŽuan ŽesusFrančesko Aćerbirasizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara