Fudbaleri Štutgarta (©AFP)
Fudbaleri Štutgarta (©AFP)

Švabama dosta Cvajte, Karlsrue u neporaženom trku

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.06.20. | 08:45

Tri meča danas u drugom rangu Nemačke

Dosta je Švabama Cvajte. Štutgart ne namerava da ostane drugu godinu u drugom rangu Nemačke i samouvereno hvata zalet u ligaškoj trci. Posle dva početna poraza po nastavku sezone, četa Pelegrina Mataraca uspela je da se sabere i ostvari dve pobede zaredom. Sada momci iz mercedesovog grada zauzimaju drugu liniju tabele i imaju prednost nad najbližim konkurentom od dva boda. Do kraja takmičenja ostalo je još pet rundi i svaki bod je bitan.

U 30. kolu Štutgrat će na svom terenu dočekati jednog od autsajdera Cvajte, Osnabrik, koji se nalazi na 14. poziciji (13.30). U poslednjih pet domaćih utakmica Švabe su besprekorno igrale u odbrani. Tokom ovog segmenta postigle su 12, a primile samo tri gola. Takođe, vredno je pomena da je Štutgart najubedljiviji domaćin. Kod kuće je sakupio dvostruko više bodova nego kada gostuje. U poslednje dve borbe Švabe su pobedile Hamburger (3:2) i Dinamo u Drezdenu (2:0). Glavni strelac tima je Argentinac Nikolas Gonzales sa devet golova.

Izabrane vesti

Zauzvrat, Osnabrik je na čak poslednjih devet gostujućih mečeva uspevao da postigne barem jedan gol, a u četiri navrata bilo ih je dva ili više. Napad gostiju ne može se nazvati izvanrednim isključivo zbog sušnog perioda u prvom delu sezone, pošto je do novembra ekipa postigla samo jedan gol. Ljubičasti sa severozapada nalaze se na četiri boda više od zone ugroženih, imaju osam pobeda i 10 remija do sada, što daje razlog da budu optimistični.

Upravo se među onima koji strepe nalazi Karlsrue, sa 30 bodova i trenutno pozicijom koja garantuje plej-aut. Ipak, Karlsrue je nastavio neporaženi trk. Bez neupeha je na četiri prethodna meča, ali čak tri remija u ovom opsegu nisu uspela ozbiljnije da ga pomere na tabeli. Otuda je dvoboj sa Aueom na strani ogroman izazov. Osvajanje Ercgebirgea neće biti lako, jer je i on u situaciji da nije prebrinuo brige oko opstanka.

Aue prikazuje nedovoljno ubedljivu igru na svom terenu nakon nastavka sezone. U jednom od prvih mečeva ekipa je savladala Sandhausen sa 3:1, ali je kasnije izgubila od Darmštata istim rezultatom. Međutim, klub iz Auea samo jednom u prethodnih pet domaćih utakmica napustio je teren bez postizanja ijednog gola.

Posle pauze, Karlsrue je na putu odigrao samo jedan meč sa Hanoverom, koji je već uobičajeno završio nerešeno.

Još jedan meč igra se danas u Cvajti sa početkom u 13.30. Hanover je domaćin Hajdenhajmu. Gost nastavlja potragu za liderima na tabeli, a od treće pozicije koja vodi u baraž za promociju odvojen je samo jednim bodom. Ali osvojiti željene bodove u 30. kolu, odeljenju Franka Šmita neće biti lako, jer ide na noge Hanoveru, koji se nalazi na šestom mestu i takođe pokušava da stigne do borbe za viši rang. Za sada Die Roten zaostaje 10 bodova, ali finiš često ume da režira drame.

Hanover se u prošlom kolu lako nosio sa Dinamom iz Drezdena i sigurno će težiti razvoju pozitivne serije.  

CVAJTA - 30. KOLO

Petak

Bohum - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Zulj 15pen, Lejč 73/

Grojter - Sandhauzen 1:2 (0:2)

/Keita Ruel 71 - Behrens 15pen, Bijada 39/

Subota

Bilefeld - Nirnberg 1:1 (1:1)

/Klos 14 - Eras 43/

Regenzburg - Darmštat 3:0

/Koreja 7, Bešukov 52, Džordž 77/

Vehen - Dinamo Drezden 2:3 (2:2)

/Kjere 23, Kun 25 - Franke 9ag, Šmit 44, Makjenok 89/

13.30: (2,45) Aue (3,30) Karlsrue (2,95)

13.30: (2,40) Hanover (3,35) Hajdenhajm (2,95)

13.30: (1,50) Štutgart (4,30) Osnabrik (6,50)

Ponedeljak

20.30: (1,60) Hamburger (4,00) Holštajn Kil (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Cvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara