Foto: Reuters
Foto: Reuters

Švajcarci na megdanu, 2017. u podsvesti: Azuri pred utakmicom odluke, uvereni u plasman na SP

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 13:59

Selektor Italije oprezan, ali i optimista pred utakmicu sa Švajcarskom

Prethodnu borbu za plasman na Svetsko prvenstvo Italija je završila neslavno, pošto je eliminisana od strane Švedske u Baražu. Poraz na strani (0:1) uz remi mirnih mreža uticao je da planetarna smotra prođe bez Azura koji poučeni lošim iskustvom iz 2017. godine dočekuju završnicu aktuelnih kvalifikacija.

Septembarskim remijima protiv Bugarske (1:1) i Švajcarske (0:0) reprezentacija Italije došla je u situaciju da strepi za čeonu poziciju u Grupi C i da bi eventualnim porazom u sutrašnjem duelu upravo sa Švajcarskom u Rimu mogla da ostane bez direktnog plasmana u Katar.

Izabrane vesti

Izabranici Roberta Mančinija posle šest kola imaju identičan učinak kao i naredni rival (četiri pobede i dva remija), te bi pobednik duela napravio značajan korak ka plasmanu na planetarnu smotru, dok bi poraženom preostala nada u vidu popravnog i baraža.

Selektor Italije, uoči utakmice zakazane za petak od 20.45 istakao je želju da njegov tim kraćim putem stigne do Katara, a u toj borbi neće moći da računa na iskusne fudbalere Lacija i Juventusa.

"Žao mi je zbog izostanka Imobilea i Kjelinija, ali ista je stvar sa svim nacionalnim timovima. U ovoj fazi moglo bi da bude još povreda. Bez obzira na kadrovske probleme u pozitivnoj atmosferi dočekujemo utakmicu. Znamo ko smo kao tim i moramo da ostanemo mirni", rekao je Mančini.

Glavni kandidat za upražnjeno mesto u špicu biće Beloti, ali pored napadača Torina, selektor Azura na umu ima i druge opcije.

"Preostala su nam dva treninga, ali igraćemo dobro bez obzira na to kakvu taktičku odluku ćemo doneti. Momci su se oporavili u poslednjih nekoliko dana i Beloti je u konkurenciji za tim. On nije 100% spreman, možda ne može da igra 90 minuta, ali ako bi postigao gol u prvih 60-65 minuta, bio bi to dobar rasplet za nas. Takođe, Barela je dobro trenirao i mislim da će sutra biti na terenu".

Italija je u junu pobedila Švajcarsku (3:0) u susretu grupne faze Evropskog prvenstva, međutim potom je sa istim rivalom u okviru kvalifikacija odigrala susret mirnih mreža, te će uz dozu pritiska dočekati utakmicu posebno jer se nije kvalifikovala za Svetsko prvenstvo 2018. sa Đampijerom Venturom na čelu, te bi eventualni neuspeh iz te perspektive izgledao još tragičnije.

"Momci su mirni i koncentrisani, znaju da moramo da damo sve od sebe da pobedimo sutra. Švajcarska igra sjajan fudbal, svaka utakmica protiv njih je bila izazovna. Moramo da igramo na svoj način, oni će dati sve od sebe, kao i mi. Nismo se mnogo promenili od Evropskog prvenstva, imamo prostora za napredak i možemo da postanemo jači za Svetsko prvenstvo", izjavio je Mančini.



tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeRoberto Mančinireprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara