FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Švajcarci promovišu Zvezdinog dželata u reprezentativca: On je rešenje Muratovog problema

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 19:48

Nakon pogotka protiv crveno-belih mladi Levin Blum hvaljen na sav glas

Izgubili su fudbaleri Crvene zvezde sve šanse za osvajanje trećeg mesta u grupi Lige šampiona i plasman u nokaut fazu Lige Evrope nakon poraza u tmurnoj bernskoj večeri. Trijumfavao je Jang Bojs 2:0 i obezbedio proleće u Evropi, a prema mišljenju tamošnjih medija, utakmica je imala veliki značaj za selektora Švajcarske Murata Jakina.

Već duže vreme pozicija desnog beka važi za deficitarnu u selekciji Crvenih i verovatno najslabiju kariku u ekipi, ali je sada 22-godišnji Levin Blum izbio u prvi plan.

Izabrane vesti

"Njegova sinoćna igra tera vas da sednete i razmislite: Da li ima nečeg u tom momku? On je bio jedna od retkih nezaboravnih stvari u igri Jang Bojsa, jer je sve ostalo uradila sama nesrećna beogradska jedanaestorka, počevši od nesrećnog autogola", dočaravaju dešavanja s Vankdorf stadiona švajcarski mediji.

Posebno su se pozabavili problematikom pozicije desnog beka, "teme na koju se svaki Švajcarac ježi" kako piše renomirani Blik.

"Kada selektor povede samo jednog pravog desnog beka na Svetsko prvenstvo u Katar (Silvan Vidmer), morate da razmotrite sva moguće opcije za tu poziciju. Izgleda da je Levin Blum rešenje Muratovog (Jakin) problema. On je mnogo zanimljiv igrač. Lukavo je protnuo loptu kroz armadu nogu srpske ekipe i ona je prevarila golmana Omrija Glazera", uočavaju Švajcarci.

I samom treneru Jang Bojsa Rafaelu Vikiju, postavljeno je pitanje da li će se čuti s Muratom Jakinom, njegovim nekadašnjim saigračem iz reprezentacije.

"To nije moj posao. Srećan sam zbog Levina, ali on ne sme biti zadovoljan onim što je postigao, mora da radi vredno na sebi. Ima veoma jakog konkurenta za pocizicju Saidija Janka (u Jang Bojsu). Ako nastavi da igra ovako, ne sumnjam da će biti nagrađen pozivom u reprezentaicju. Na veoma je dobrom putu i želim mu da bude pozvan u državni tim već u martu" zaključuju Švajcarci.



tagovi

Jang Bojsreprezentacija ŠvajcarskeMurat Jakin

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara