Samuel Eto (© AFP)
Samuel Eto (© AFP)

Svaka čast na karijeri, ali Samuel Eto se baš zaneo: Kamerun će osvojiti grupu sa Brazilom i Srbijom, igraće finale sa Marokom

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 15:43

„I pobediće“, kaže legendarni napadač

Veliki je igrač bio Sameul Eto, proneo je slavu afričkog fudbala u Evropi, osvajao Ligu šampiona, ali se kao funkcioner, izgleda, malo zaneo.

Sada u svojstvu predsednika Fudbalskog saveza Kameruna, nekadašnji napadač toliko je siguran u uspeh selekcija sa Crnog kontinenta da je prognozirao kako će finale Mundijala u Kataru igrati njegov tim i Maroko. Pomalol neutemeljeno, ako se zna da su samo tri reprezentacije iz tog dela sveta tokom istorije stigle najdalje do četvrtfinala (Kamerun 1990, Senegal 2002. i Gana 2010).

Izabrane vesti

„Vidim da će pet afričkih reprezentacija proći grupu. Čak mislim da će u finalu savladati Maroko“, rekao je Eto za zvanični sajt takmičenja.

U obrazloženju je naveo da vidi kako će Kamerun završiti kao prvi u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom – iako mu se objektivno daju najmanje šanse – te da će se mimo očekivanja popeti na vrh.

Maroko će u osmini finala izbaciti Španiju, kasnije Portugal i Francusku u polufinalu. Što se nas tiče, bićemo u eliminacionim borbama bolji od Belgije u čertvfinalu i Senegala u polufinalu“ .

Dodatno uporište vidi u naučenim lekcijama iz prošlosti:

„Afrika je oduvek imala potencijal da se dobro pokaže na završnom turniru, ali dosad nismo uvek pokazivali sve što znamo. Vremenom smo sticali više iskustva, tako da verujem da neće biti samo puki učesnici, već da imaju kapacitet da osvoje trofej“.

Eto je šanse Kameruna uporedio sa Interovim da trijumfuje u Ligi šampiona pre 12 godina.

„Sposobni smo da osvojimo Mundijal. Da biste to uradili nisu vam potrebna čudovišta ili vanzemaljci, ali jesu dobre pripreme, mentalna čvrestina i ludilo na teren. Baš kao što je imao Inter 2010“.


tagovi

Katar2022Svetsko prvenstvo 2022reprezentacija KamerunaKamerunSamuel Eto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara