Luis Suarez slavi pogodak (©Reuters)
Luis Suarez slavi pogodak (©Reuters)

Svaka čast Račiću, ali Atletiko je top! Sedma uzastopna pobeda i auto-put ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 22:55

Rohiblankosi imaju sedam bodova više od gradskog rivala Reala i utakmicu manje, Slepi miševi sve više u opasnosti da upadnu u crvenu zonu - 3:1

Strašan pogodak Uroša Račića ostala je jedina svetla tačka Valensije na stadionu Vanda Metropolitano, Atletiko Madrid je ipak preveliki zalogaj za ovakav sastav Havija Grasije. Štaviše, Atletiko igra zastrašujuće dobro i s novom ubedljivom pobedom (3:1) zadržao je sedam bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Real, uz još utakmicu manje.

Račićeva forma komotno može da ga preporuči novom selektoru – ma ko to bio –, ali ovo što Valensija generalno igra daleko je od fudbala dostojnog nekadašnjeg prvaka Španije. Atletiko se nije mnogo mučio da “obori“ samopouzdanje koje je Račić ubrizgao jednim dobrim potezom, a kada se rezultat doveo u ravan, brzo je postalo jasno u kom će smeru ostatak utakmice da ode. Ka ubedljivoj pobedi, koju su Rohiblankosi upisali čini se sa pola gasa.

Izabrane vesti

Ono što je postala odlika Atletikove igre je strpljivost. Dijego Simeone uspeo je u nameri da Atletiko pretvori u dobro podmazani mehanizam koji svoje protivnike melje fizički i na psihološkom planu jer se prosto ne zna odakle preti veća opasnost. Sve promene koje je napravio kako bi osvežio sastav pokazale su se kao pun pogodak. Rešio se nedovoljno konkretnog Alvara Morate i Dijega Koste koga je vreme pregazilo, doveo Luisa Suareza u kome još ima baruta za velika dela i dodatno otvorio prostor da Žoao Feliks dalje cveta, iako je bio meta kritika zbog slabijih igara i uloge koja nije dostojna igrača plaćenog 120.000.000 evra. Mladi Portugalac je uspeo da se iščupa iz kandži letargije i Čolu je ukazano poverenje vratio odličnom partijom sa po golom i asistencijom kraj svog imena i prezimena.

Gol je pao u 23. minutu, kada je pomalo revitalizovani Toma Lemar uspeo posle centaršuta iz kornera da pronađe Feliksa u dobroj situaciji, a ovaj je pravovremenim postavljanjem noge pronašao cilj.

I pored toga što je Valensija još dobrih pola sata imala bod u rukama i otvoren meč, videlo se da Atletiko poput boe lagano davi plen i čeka pravi trenutak da ga dokrajči. To se dogodilo u 54. minutu, kada je Feliks posle kontre proigrao Suareza, a ovaj je iskoristio svoje fudbalsko majstorstvo da pogodi jedinu tačku gde je lopta mogla da prođe za 2:1.

Sve posle toga bila je čista rutina za Atletiko. Jan Oblak se svojski potrudio da se Valensija više ne obraduje do kraja meča, a Anhel Korea je dobio mogućnost da posle dobrog proigravanja Markosa Ljorentea stavi tačku na pobedu i overi nova tri boda.

Atletiko izgleda moćno, Atletikova odbrana je kao struna, a napad dovoljno efikasan i siguran da probije svaku barijeru. Rohiblankosi su upisali sedmu uzastopnu ligašku pobedu i ima sve u svojim rukama. Razliku od sedam bodova i utakmicu više jednostavno ne sme da ispusti, pogotovo kada Real ne deluje kao da je satkan od šampionskog materijala...

PRIMERA – 20. KOLO

Petak

Levante - Valjadolid 2:2 (0:0)

/Gomez 62, Rožer 83 - Alkaraz 73, Plano 78/

Subota

Ueska - Viljareal 0:0

Sevilja - Kadiz 3:0 (2:0)

/En Nesiri 35, 39, 62/

Sosijedad - Betis 2:2 (0:0)

/Isak 48, Ojarzabal 57 - Kanales 86, Hoakin 90+2/

Alaves - Real Madrid 1:4 (0:3)

/Hoselu 59 - Kasemiro 15, Benzema 41, 70, Azar 45+1/

Nedelja

Osasuna – Granada 3:1 (2:0)

/Budimir 27, 39, Monkajola 86 – Suarez Čaris 50/

Elče - Barselona 0:2 (0:1)

/De Jong 39, Puć 89/

Selta - Eibar 1:1 (1:0)

/Mendez 9 - Hil 53/

Atletiko Madrid - Valensija 3:1 (1:1)

/Feliks 23, Suarez 54, Korea 72 – Račić 11/

Ponedeljak

21.00: (2,50) Bilbao (2,80) Hetafe (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Žoao FeliksToma LemarLuis SuarezUroš RačićMarkos LjorenteAnhel KoreaAtletiko MadridValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara