Pohjanpalo dok je igrao za Bajer (©AFP)
Pohjanpalo dok je igrao za Bajer (©AFP)

Svako kolo - mali infarkt: HSV ispustio bodove u 93. minutu, ima li neko da hoće u Bundesligu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 22:19

Pre HSV-a poklekao i Štutgart

Svako kolo – srčana aritmija za navijače. Evo sada već pet kola otkako se nastavilo takmičenje u drugoj ligi Nemačke, a nismo još videli da tri glavna kandidata pobede u isto vreme. U stvari, samo se jednom desilo da dva od tri vodeća tima pobede u istom kolu, a ovog vikenda - nijedan. Prvo su se okliznuli i Arminija i Štutgart, a na kraju i HSV, koji je protiv Holštajn Kila dva puta imao gol prednosti da bi na kraju sve prosuo kada primivši gol za 3:3 u trećem minutu sudijske nadoknade.

Time je Hamburg propustio i šansu da sustigne, pa na osnovu gol razlike čak i preskoči Štutgart na drugom mestu koje znači i automatsku promociju u elitu. Međutim, HSV kao da se opire tome. U ovih pet post-korona kola tri puta su primali golove u nadoknadi mečeva i direktno na taj način ispustili pet bodova! Tako se ne ide u Bundesligu.

Izabrane vesti

Večeras im nije pomogao ni sudijsko guranje,nismo baš sigurni da je Fil Nojman zaista udario šakom u lice Sonija Kitela, ali ovaj je pao kao da ga je laser pogodio u lice i omogućio Aronu Huntu da sa penala anulira vodeći gol gostiju. Potom je štafetu preuzeo Joel Pohjanpalo, 25-godišnji Finac koga je Bajer iz Levekuzena jpoš 2013.  doveo kao velikog talenta. U Bundesligi se 186 centimetara napadač visoki napadač nije snašo, ove jeseni samo minut na terenu uz silne probleme sa povredama, ali mu Hamburg očigledno leži. Na 10 utakmica od januarskog dolaska na pozajmicu već sedam golova, večeras dva komada i umalo status heroja jednog od omiljenih nemačkih klubova.

Avaj, toliki broj HSV-ovih navijača govori i o tome koliko mazohista živi u Hamburgu. U trećem minutu nadoknade neshvatljivo loša reakcija odbrane domaćeg tima i egzekucija Ja-Sung Lija za konačnih 3:3 i ostanak na trećem mestu.

Štutgart pride ima i nešto lakši raspored u finišu sezone. Ako je to uopšte i bitno u ligi u kojoj zaista svako može da pobedi svakoga. A Hamburg može da pobedi i samog sebe. Dosta često.


CVAJTA - 30. KOLO

Petak

Bohum - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Zulj 15pen, Lejč 73/

Grojter - Sandhauzen 1:2 (0:2)

/Keita Ruel 71 - Behrens 15pen, Bijada 39/

Subota

Bilefeld - Nirnberg 1:1 (1:1)

/Klos 14 - Eras 43/

Regenzburg - Darmštat 3:0

/Koreja 7, Bešukov 52, Džordž 77/

Vehen - Dinamo Drezden 2:3 (2:2)

/Kjere 23, Kun 25 - Franke 9ag, Šmit 44, Makjenok 89/

Aue – Karlsrue 1:0 (1:0)

/Kruger 10/

Hanover – Hajdenjem 2:1 (2:0)

/Dukš 30, Prib 41 – Šimer 75/

Štutgart – Osnabrik 0:0

Ponedeljak

Hamburg – Holštajn Kil 3:2 (2:1)

/Hunt 21pen, Pohjanpalo 23, 67 – Mueling 9, Ijoha 64/



tagovi

Joel Pohjanpalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara