Fudbaleri Dinama (©Reuters)
Fudbaleri Dinama (©Reuters)

Sve ili ništa za Dinamo Drezden

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.06.20. | 10:19

Tim iz Saksonije ima imperativ pobede na meču sa Venom ukoliko želi da se i naredne sezone takmiči u Cvajti

Posrtanje Dinamo Drezdena se nastavilo i po povratku sa pauze. Dva vezana poraza - mada se drugo nije ni moglo očekivati, s obzirom da su snage odmerili sa Štutgartom i Hanoverom, timovima iz gornjeg dela tabele – dovela su ekipu iz Saksonije u situaciju da mora da se bori za goli život. Stoga na meču sa Venom, prvim timom kome gleda u leđa (13.00), Dinamo mora da ide na sve ili ništa.

Kao da mu sama borba za opstanak nije dovoljna, tim iz Drezdena se “hladio” nedelju dana više od ostalih klubova, zbog pozitivnih slučajeva na korona virus u timu, pa je u nastavak sezone ušao sa sedam dana timskog treniranja. Kako bi se izbegle povrede, u klubu dane između utakmica koriste za odmor.

Izabrane vesti

Igramo često, zbog čega nam svaka faza oporavka pomaže. Nadamo se da ćemo u subotu, sa onim što smo uradili do sada, imati tim koji će u Vizbadenu moći da ih pobedi. Znamo da je to vrlo bitna utakmica. Na kraju nje znaćemo da li je bila odlučujuća. ”, rekao je trener Dinama Markus Kaučinski.

Dvojica centralnih defanzivaca Ondrej Petrak i Jozef Hušbauer pretrpeli su povrede na meču sa Štutgartom usled zgusnutog rasporeda, zbog čega nisu nastupali protiv Hanovera, a pod znakom pitanja su i danas. Dženis Burnić sigurno neće igrati, pošto je završio sezonu zbog povrede ligamenata.

Ništa bolji povratak nije imao ni Ven koji je vezao tri neuspeha, a kako ima dva meča manje do kraja od Dinama, od velikog značaja za tim iz Vizbadena je da ovog puta izbegne poraz. Dobra vest za trenera domaćih Rudigera Rema je da se u tim vraćaju Tobias Švede i Maksimilian Ditgen koji su zbog suspenzije propustili meč sa Hamburgom u prošlom kolu. Na raspolaganju će biti i kapiten ekipe Sebastijan Mrovca koji se oporavio od povrede, a kako su se Patrik Šonfeld i Jules Švadorf vratili u sastav još po nastavku šampionata, Rem ima veći izbor nego ikada u sezoni.

Dinamo je na devet dosadašnjih susreta sa Venom poražen samo jednom, i to pre četiri godine, ali treba imati na umu da tim iz Drezdena ima najslabiji učinak na strani od svih ekipa u Cvajti.

Istu brigu brine i Nirnberg, istina, sa nešto bolje pozicije, dva boda iznad zone ispadanja, ali će bodove vredne opstanka u Cvajti verovanto morati da potraži u nekom od narednih utakmica, s obzirom da u ovom kolu ide na noge Arminiji (13.00).

Tim iz Bilefelda slavio je u prethodnom kolu protiv Holštajn Kila, posle tri vezana remija i konačno prestao da troši prednost u odnosu na Štutgart i Hamburg. Sa utakmicom više i pet koraka ispred glavnih konkurenata, Arminija bi trijumfom bila blizu overe bundesligaške karte za narednu sezonu.

Nirnberg sa tri vezana remija ima čemu da se nada, mada je u prvom ovosezonskom duelu sa Arminijom “petardiran”.

CVAJTA - 30. KOLO

Petak

Bohum - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Zulj 15pen, Lejč 73/

Grojter - Sandhauzen 1:2 (0:2)

/Keita Ruel 71 - Behrens 15pen, Bijada 39/

Subota

13.00: (1,90) Bilefeld (3,50) Nirnberg (4,10)

13.00: (2,70) Regenzburg (3,15) Darmštat (2,70)

13.00: (2,25) Vehen (3,35) Dinamo Drezden (3,20)

Nedelja

13.30: (2,45) Aue (3,30) Karlsrue (2,95)

13.30: (2,40) Hanover (3,35) Hajdenhajm (2,95)

13.30: (1,50) Štutgart (4,30) Osnabrik (6,50)

Ponedeljak

20.30: (1,60) Hamburger (4,00) Holštajn Kil (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaBundesliga 2Dinamo DrezdenArminija Bilefeld

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara