(MN Press)
(MN Press)

Sve je spremno za odbojkaški spektakl u Lajkovcu: Karte rasprodate, ekipe motivisane!

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.03.22. | 14:16

Predstavnici finalista Kupa Srbije za odbojkaše i odbojkašice izneli očekivanja pred borbu za trofej

Najinteresantniji deo odbojkaške sezone može da počne. U nedelju su na programu finalne utakmice Kupa Srbije u Lajkovcu, a posle toga kreće razigravanje u prvenstvu Srbije.

Za trofej će se ovog vikenda boriti Partizan i Mladi radnik u muškoj konkurenciji, a posle njih Crvena zvezda i Železničar u ženskoj. Prvi meč je zakazan za 16 časova i 30 minuta, a drugi za 19 časova.

Izabrane vesti

Ako može da se sudi po dosadašnjim međusobnim obračunima ove sezone, sigurno da će i ova dva biti kvalitetna, zanimljiva i neizvesna. Nedeljni festival odbojke je privukao veliku pažnju, ulaznica više nema, pa je očigledno dobra atmosfera u Lajkovcu zagarantovana.

Siguran sam da će biti odlična organizacija, puna hala, dobra odbojkaška atmosfera. Žensko finale igraju trenutno dve najkvalitetnije ekipe u zemlji, očekujem dobru utakmicu, kao i da moj tim pruži maksimum i zabeleži pobedu“, rekao je Branko Kovačević, trener Železničara iz Lajkovca. „Zvezda ima iskusne igrače u startnoj postavi, a mi smo više mešavina mladih i starijih, pa ćemo videti gde će prevagnuti. Moje mlade igračice svakako nisu plašljive, imaju hrabrosti da iznesu utakmicu bez problema. Osim na korekciji gde nemamo alternativu, na svim drugim pozicijama imamo zamene, koje će moći da pomognu“.

Crvena zvezda je kao i Železničar ušla u ovu sezonu sa velikim očekivanjima, pa se sigurno neće zadovoljiti samo ulaskom u finale.

Nas raduje činjenica što je Zvezda ponovo u prilici da igra utakmicu koja donosi trofej“, rekao je trener crveno-belih dama Milan Gršić. „Ubeđen sam da će atmosfera biti izvanredna, kao i da ćemo dati maksimum i dodati još jedan pehar u klupske vitrine. Mi jesmo imali problema sa povredama, dugo smo razmišljali samo o tome kako ćemo se kompletirati... Ali, ne treba da imamo alibi nikakav. Sad smo u najjačem sastavu i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu“.

Iskusni kapiten Crvene zvezde Bojana Drča će sigurno biti jedan od glavnih Gršićevih aduta u ovom ključnom meču.

Očekujemo sigurno jednu tešku i neizvesnu utakmicu, pre svega zanimljivu. Verujem u svoju ekipu, znam da će svaka od nas dati maksimum i nadam se da ćemo uspeti da vratimo trofej u Beograd“, rekla je Bojana Drča.

Bojan Janić (MN Press)Bojan Janić (MN Press)

U pobedu veruje i njena protivnica – Anica Kutlešić, koja će predvoditi Železničar.

Meni je ovo peto finale, nadam se da ćemo pobediti. Očekujem da će biti odlična utakmica, a mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe“.

Žensko finale je u večernjem terminu, a pre toga se igra muško u kome će Partizan izaći na megdan Mladom radniku.

Moram da kažem da sam ponosan zbog svega što smo uradili ove sezone – dogurali u Kupu do finala i izbacili kvalitetne rivale i osvojili treće mesto u ligaškom delu prvenstva. Igramo neka vezana finala, momci sazrevaju, uče kako da budu lideri, kako se igra za trofeje... Meni je najbitnije da damo u nedelju maksimum“, rekao je trener crno-belih Bojan Janić. „Požarevac je mnogo menjao ekipu – četiri dizača, primače, imali su povrede. Nas ne sme da zavara to što su u prvenstvu završili na sedmom mestu, jer je mnogo toga uticalo. Svakako imaju Bojovića koji je poslednje dve sezone u top tri igrača u našoj ligi, sposoban je lagano da napravi 35 poena. Tu je Polomac, možda i najbolji srednji bloker u prvenstvu. Ne prihvatam ulogu favorita... Verujem da će odlučiti koncentracija i mirnoća, a ja ću se potruditi da moji momci razmišljaju o svakom poenu, a ne o peharu“.

Janić je jasno objasnio koliko će mu značiti trofej ukoliko ga njegov tim osvoji.

Bio bi mi najdraži u karijeri, zbog ovog grba koji nosim. To bi bio prvi trenerski trofej, a ja bih postao najsrećniji čovek na svetu u trenutku kada poslednja lopta padne na njihovu stranu terena“, emotivno je zaključio je Janić.

Njegov kolega Dragan Bonić je jednom ove sezone uspeo da ga nadigra, pa veruje da to može da uradi ponovo.

Evidentno je da smo mi ove sezone mnogo bolje igrali u kupu. Nismo bili favoriti ni protiv Ribnice u četvrtfinali, ni u polufinalu sa Zvezdom, a pobedili smo. U prvenstvu smo igrali toplo-hladno, u jednom trenutku nam je sedmo mesto bilo zagarantovano, pa smo se maksimalno okrenuli ka finalu kupa. Nama je ovo četrvto finale kupa, nemamo još trofej. Partizan u ovom takmičenju 32 godine čeka pehar... Finale će imati veliki takmičarski značaj, igra se jedna utakmica, sve je otvoreno. Verujem da će trenutna inspiracija tima odlučiti pobednika i verujem u moju ekipu. Ko bude smireniji i hrabriji u završnici odneće pobedu“, podvukao je Bonić.

Pehar će podići samo jedan kapiten – Lazar Marinović iz Partizana ili Aleksa Polomac iz Mladog radnika.

Bilo je finala, ali nijedan još trofej. Ulog je veliki, biće opaka borba i verujem dobra utakmica“, rekao je u najavi Polomac. „Znamo da Partizan 32 godine nije uzeo trofej. Svaka lopta će biti bitna, gledaće se ko je mentalno jači. Ova utakmica nije kao one u ligi, ovde se igra da se osvoji. Mi ćemo pokušati da ispišemo istoriju Požarevca“.

Veliki optimista je i Lazar Marinović, jedan od glavnih Janićevih šrafova.

Potrudićemo se da vratimo trofej u vitrine Partizana. Dug period je prošao da klub nije osvojio Kup. Poslednji put smo se borili pre dve godine i nismo uspeli da pobedimo. Radujem se novom finalu i nadam se pobedi“, naglasio je Marinović na konferenciji za medije.

 


tagovi

Bojan JanićBojana DrčaOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara