Milinković Savić i Mhitarjan u duelu (©Reuters)
Milinković Savić i Mhitarjan u duelu (©Reuters)

Sve je spremno za veliku feštu! Lautaro i Gosens su Napolijevi saveznici, Inter okrenuo Lacio na Meaci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 14:26

Još samo malo moraće u gradu podno Vezuva da se strpe do proslave i podizanja trećeg skudeta…

Sve je spremno, velika fešta u Napulju može da počne!

Ispunjen je prvi uslov. VAR nije bio saveznik Napolitanaca, radio je protiv novog šampiona Italije, ali fudbalski bogovi nisu mu okrenuli leđa. Raznorazne sile gurale su tokom cele sezone tim Lučana Spaletija i udesile da na stadionu Dijego Armando Maradona može da proslavi titulu. Prvu posle 33 godine. Inter je okrenuo Lacio i učinio ustupak Napoliju, sada je sve na njemu – 3:1 (0:1).

Izabrane vesti

Napoli je dobio ono što je želeo: u gradu podno Vezuva atmosfera je dostigla tačku usijanja uoči meča sa Salernitanom. Još samo malo moraće u Napulju da se strpe do proslave i podizanja trećeg skudeta u klupskoj istoriji. Da bi se to dogodilo sve što je potrebno jeste da Napolitanci danas dobiju i slavlje može da počne!

Treperili su navijači Napolija dok su po gradskim trgovima i domovima gledali utakmicu na Đuzepe Meaci. Poskočili su kada je Henrik Mhitarjan sproveo loptu u mrežu za vođstvo Intera, bio je to rezultat koji im je pogodovao, ali mu video-tehnologija nije bila naklonjena. Uleteo je u ofsajd Hoakin Korea, požurio je i upropastio dobru akciju koju je započeo Marcelo Brozović. Poništen gol pogledajte OVDE.

Inter se unervozio zbog poništenog gola, jer opasno mu visi Liga šampiona – luda trka vodiće se do poslednjeg kola u Italiji za ulazak u elitno društvo – i iz nje je proistekla greška. Loša komunikacija i reakcija, ukradena lopta Lacija u zoni šuta i – pogodak. Kombinovali su Luis Alberto i Felipe Anderson, odapeo je Brazilac i rasparao mrežu. Andre Onana ostao je kratak. Gol pogledajte OVDE.

Nije prijatno bilo za oko 75.000 navijača na Đuzepe Meaci u tim trenucima, oblivao ih je hladan znoj u talasima i kada su se nizali promašaji. A, bilo ih je. Prvo Nikolo Barela nije dobro poklopio loptu, zatim levi spoljni Federiko Dimarko. Odlazile su prilike u nepovrat i zamirisalo je na odlaganje fešte u Napolju.

Ali, onda se ukazao Lautaro Martinez. Pomogao je “svojima”. Nemali broj navijača Napoli ima u Argentini, povezali su se Gaučosi kroz istoriju sa klubom sa juga Čizme, kumovao je tome i Dijego Armando Maradona ispisivanjem najlepših stranica u istoriji Napolija, a od danas će podno vezuva voleti još jednog Argetinca, iako plavi dres nije obukao.

S ljubavlju za Napolitance – Lautaro Martinez!

Prvo je loše odreagovao, pokidao im je živce, da bi zatim sa dva gola slomio Lacio. Režirao je preokret udruženim snagama sa Romeluom Lukakuom, ponovo će na Apeninima da se piše o La-Lu tandemu. Zagradio se belgijski gorostas, otresao čuvara i okrenuo se… Podvalio loptu za Argentinca, a Lautaro konačno savladao Ivana Provedela. Gol Pogledajte OVDE.

I onda – ponovo Lautaro i Big Rom, samo što su ovoga puta uključili trećeg čoveka. Povukao je Martinez, proigrao Lukakua na ivici kaznenog prostora, a on u maniru “desetke” poslao prefinjenu loptu za Robina Gosensa. Gol pogledajte OVDE. Već tada je Lacio bio na kolenima, ali da bi Inter bio potpuno siguran, usledio je Lautarov mat.

Katastrofalnu grešku napravio je rezervista Matijas Vesino, poslao je pogrešnu povratnu loptu. Presekao je dodavanje argentinski napadač i elegantno loptu poslao u gol, Pogledajte ga OVDE. Baš kao i pre 36 godine ponovo će se Napolijev skudeto lomiti preko leđa Lacijala, samo što ovoga puta titulu neće osvojiti posle pobede u direktnom duelu.

SERIJA A - 32. KOLO

Petak

Leče - Udineze 1:0 (0:0)

/Strefeca 62pen/

Specija - Monca 0:2 (0:1)

/Ćurija 21, Augusto 90+3/

Subota

Roma - Milan 1:1 (0:0)

/Ejbraham 90+4 - Salemakers 90+7/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Sanabrija 75 - Zapakosta 34, Zapata 88/

Nedelja

Inter - Lacio 3:1 (0:1)

/Martinez 78, 90, Gosens 83 - Anderson 30/

15.00: (1,25) Napoli (6,50) Salernitana (14,0)

15.00: (3,25) Kremoneze (3,25) Verona (2,45)

15.00: (1,80) Sasuolo (3,60) Empoli (4,60)

18.00: (1,35) Fjorentina (5,50) Sampdorija (10,0)

20.45: (3,50) Bolonja (3,25) Juventus (2,30)



tagovi

Robin GosensLautaro MartinezInterLacioSerija ARomelu LukakuFelipe Anderson

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara