Fudbaleri Kolubare su prošle sezone igrali u Mozzart Bet Superligi, a sada su na putu ka trećem rangu (©Starsport)
Fudbaleri Kolubare su prošle sezone igrali u Mozzart Bet Superligi, a sada su na putu ka trećem rangu (©Starsport)

Sve je već rešeno: Zna se ko će u plej-of, a ko u plej-aut Mozzart Bet Prve lige

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 13:58

Preostala četiri meča 30. kola, poslednjeg u ligaškom delu, neće promeniti sastav dve tabele

Sve dileme oko sastava plej-ofa i plej-auta Mozzart Bet Prve lige Srbije su razrešene u subotu pobedom Jedinstva iz Uba nad Dubočicom (2:0). Preostala četiri meča 30. kola, od kojih se tri igraju ove nedelje, a jedan u ponedeljak, iz tog ugla nemaju rezultatski značaj.

Sada je jasno, kroz plej-of će plasman u najviši rang pokušati da izbore: OFK Beograd, Jedinstvo, Tekstilac, Smederevo, Inđija, Mačva, Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice. Svi oni će se u preostalih sedam kola boriti pre svega za prve dve pozicije, koje vode direktno u Mozzart Bet Superligu, dok će treći i četvrti tim imati utešnu priliku da se kroz baraž sa superligašem plasiraju u elitu.

Izabrane vesti

Znamo i to da će u plej-autu po sedam utakmica da odigraju: Dubočica, Kolubara, OFK Vršac, Metalac, Sloboda iz Užica, Mladost GAT, RFK Novi Sad i Radnički Novi Beograd. I tih osam ekipa će se boriti za prve četiri pozicije na tabeli, zato što preostale četiri ih šalju u treći rang.

Kako god da se završi preostala četiri meča, podelu tabele će na pol pozicijama dočekati OFK Beograd i Jedinstvo iz Uba. Romantičare od povratka u elitu dele još tri ili četiri pobede, u zavisnosti od toga šta će da uradi Inđija protiv Radničkog sa Novog Beograda (nedelja, 16), odnosno Tekstilac u Vršcu (ponedeljak, 16). Ubljane će čekati daleko teži posao, jer nemaju baš neku preveliku prednostu u odnosu pre svega na Tekstilac, Smederevo i Inđiju.


16.00: (1,65) Mladost GAT (3,50) Kolubara (5,30)


U zoni ispadanja su Sloboda, Mladost, RFK i novobeogradski Radnički. Samo poslednja dva tima će gotovo sigurno da se presele u sprske lige, dok su Sloboda i novosadska Mladost serijama dobrih rezultata uspeli da smanje zaostatak za konkurencijom.

GAT-ovci čak ove nedelje mogu da dođu do četvrte pobede u poslednjih šest kola, u goste im dolazi katastrofalna Kolubara. Lazarevčani su u velikoj krizi, iz poslednjih pet mečeva su osvojili samo jedan bod (1:1 sa Tekstilcom) i sada su za samo tri boda iznad opasne zone.

Mladost nijednom do sada nije izgubila od Kolubare, a sastali su se četiri puta. Dva od tri meča prošle sezone u Mozzart Bet Superligi završena su 0:0, dok su na trećem Novosađani slavili „minimalcem“. U prvom ovosezonskom susretu Mladost je takođe trijumfovala, kao gost sa 2:0. Ako ponovi taj uspeh preskočiće Slobodu na tabeli i doći će nadomak bezbedne zone.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Subota:

Jedinstvo Ub - Dubočica 2:0 (0:0)

/Karikari 52, Zubairu 72/

Mačva - OFK Beograd 1:1 (0:1)

/Abdulai 90+2 - Georgijević 1/

Sloboda - Grafičar 1:1 (0:0)

/Mijung 87 - Vukičević 56/

Smederevo - Radnički SM 1:1 (0:0)

/Obradović 87pen - Vićentijević 31/

Nedelja

16.00: (1,35) Inđija (4,40) Radnički Beograd (9,00)

16.00: (1,65) Mladost GAT (3,50) Kolubara (5,30)

18.00: (1,50) Metalac (3,60) RFK Novi Sad (7,25)

Ponedeljak

16.00: OFK Vršac - Tekstilac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeKolubara LazarevacMladost Novi SadFK InđijaInđijaRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara