Sve manje šanse da Dragovića od juna gledamo u Zvezdi...

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 10:00

Teško je očekivati da bivši reprezentativac Austrije potpiše novi ugovor sa crveno-belima

Prodaja najmanje dvojice standardnih prvotimaca i potencijalna zarada od 15 miliona evra (Bukari i Mijatović), dolazak levog beka, možda zadnjeg veznog i štopera. To je plan rukovodstva Crvene zvezde za zimski prelazni rok, mada bi, iako brojnačno popunjena, pozicija centralnog defanzivca mogla da postane prioritet svih prioriteta zaposlenih u Ljutice Bogdana.

Trenutno za dva mesta u centralnom delu odbrane konkurišu kapiten Aleksandar Dragović, zatim Naser Điga, Uroš Spajić, Miloš Degenek, i zaboravljeni Nemanja Milunović, uz dodatak da tu poziciju može da pokrije Srđan Mijailović. Međutim, rekonstrukcija poslednje linije Crvene zvezde treba da počne sve izvesnijim odlaskom kapitena Aleksandra Dragovića.

Izabrane vesti

Ljubimcu navijača i jednom od najboljih igrača u trenerskoj eri Dejana Stankovića u junu ističe ugovor sa Crvenom zvezdom i prema poslednjim informacijama male su šanse da ga narednog leta gledamo u opremi voljenog kluba. Može bivši reprezentativac Austrije da iskoristi FIFA pravilo i već u januaru potpiše za drugi klub, ali ne znači da će tako i biti defanzivac završi do kraja ugovor sa crveno-belima, a potom se otisne u novu sredinu. Najverovatnije matičnu bečku Austriju gde želi da završi profesionalnu karijeru.

Za sada rukovodstvo Crvene zvezde i kapiten Dragović nisu seli za pregovarački sto, niti pričali o potencijalnom produžetku saradnje. Kako se može čuti iz krugova bliskih Crvenoj zvezdi, Dragović nema preteranu želju da ostane u Beogradu. Ove jeseni je praktično završio ciklus u Ljutice Bogdana, pošto je posle proleća u Evropi, odigrao Ligu šampiona, osvojivši do sada četiri trofeja.

STANKOVIĆ GA ZVAO I U FERENCVAROŠ

I ranije je Dragović imao želju da napusti Beograd, pre svega zbog velikog pritiska i uslova u srpskom fudbalu. Bio je velika želja Dejana Stankovića dok je temperamentni stručnjak radio u Sampdoriji. Prošlog leta se dugo dogovarala pozajmica, bez prava otkupa, javio se i Leče. Kapiten crveno-belih je slao jasne signale upravi da želi da ode, ali mu je na kraju spuštena rampa. Procenjeno je da je Dragović neophodan za učešće u Ligi šampiona kao vođa odbrane i renoviranog tima. Tada je konsultovan i Barak Bahar, mada je Dragović održavao kontakt sa bivšim strategom Dejanom Stankovićem, koji bi voleo da ga vidi u Ferencvarošu.

U slučaju da ne dođe do preokreta rukovodstvo Crvene zvezde imaće krajnje delikatan zadatak da pronađe štopera kvaliteta Dragovića. Bez obzira što je i Srbin iz Beča oscilirao ove i prošle godine, baš kao i ceo tim, ostaće zabeleženo da je jedan od najboljih ulaznih transfera aktulene uprave Crvene zvezde.

Dragović je došao na Marakanu leta 2021. godine kao slobodan igrač, posle isteka ugovorne obaveze sa Bajerom iz Leverkuzena. Prvu takmičarsku godinu, pod Dejanom Stankovićem, odigrao je gotovo perfektno. Ne samo što je bio najistaknutiji član odbrane, već je pomogao Strahinji Erakoviću da igrači sazre i dođe do reprezentativnog nivoa.

Kasnije su došle oscilacije, povremena nervoza, jasni signali da mu se ne sviđa atmosfera u srpskom fudbalu. Jasno je da će Srbin iz Beča uvek imati veliko poštovanje navijača Crvene zvezde, jer je došao u Beograd u najboljim godinama, kada crveno-beli nisu imali garanciju učešća u Ligi šampiona.

Tokom boravka u Crvenoj zvezdi Dragović je često pričao da će posle karijere živeti u Beču, da je to njegova sredina. Austrijanci su pisali da je počeo da gradi kuću u južnom delu Beča i da namerava da se tu preseli s porodicom...

Do tada se čeka da osvoji još jednu titulu u crveno-belom dresu.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara