Navijač sa Farskih Ostrva (©AFP)
Navijač sa Farskih Ostrva (©AFP)

Sve oči u Uroša Stojanova

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 10:41

Srpski napadač postigao sve ovosezonske golove Fuglafjordura

Ista meta, isto odstojanje. Fuglafjordur dočekuje skromni Strejmur u poslednjem kolu 5. kola šampionata Farskih Ostrva, i nada se da će biti jedini domaćin u ovoj rundi koji će uspeti da iskoristi prednost igranja kod kuće (20.00).

Fuglafjordur je nanizao tri ligaška poraza i pokazao da je još rano za takmičenje sa liderima. Bez borbe je izgubio od HB Torshavna, Ki Klaksvika i Runavika. Sada kada je oštri kalendar prošao, klub može da se fokusira na igru protiv sebi ravnih rivala. U poslednjem kolu Runavika je bio strašan i nije imao milosti isprativši IF kući sa pet golova u mreži.

Izabrane vesti

Prošle sezone Fuglarfjordur je završio kao poslednji, pošto je tokom 27 kola ostvario samo jednu pobedu i i tri remija, uz 81 primljeni pogodak. Razmak između najbližeg rivala, upravo Strejmura iznosio je 12 bodova. Ove sezone uzdanice ekipe su trojica srpskih internacionalaca. Na golu je standardni Miloš Budaković, a u navali Uroš Stojanov i Filip Đorđević. Stojanov je najbolji strelac tima sa četiri gola, odnosno, svi pogoci Fuglarfjordura ove sezone delo su nekadašnjeg špica Donjeg Srema, Aja Nape i pljevaljskog Rudara.

Strejmur, takođe, na svom kontu ima tri boda, kao i težak kalendar iza sebe. Kao i IF poražen je od svih najboljih timova u zemlji. Dakle, za njega će ovaj susret biti prilika za poboljšanje položaja na tabeli. Strejmur je u prethodnoj rundi gostovao Ki Klaksviku i izgubio 3:0, a primetno je da u odbrani pokazuje prilično kvalitetan fudbal u odnosu na večerašnjeg rivala. Tek da pomenemo, Strejmur je dvostruki šampion Farskih Ostrva.

Timovi imaju gotovo jednaku statistiku, ali u poslednjih pet utakmica bio je trend da gostujući tim slavi. Najverovatnije, Strejmur neće odstupiti od taktike da bude pažljiv u odbrani. Gosti imaju i veliko iskustvo.

FARSKA OSTRVA – 5. KOLO

Ponedeljak

B36 Toršavn - HB Toršavn 2:4 (1:1)

Vikingur - TB Tvorojri 0:0

Skala IF - NSI Runavik 0:4 (0:4)

AB Argir - KI Klaksvik 0:6 (0:3)

Utorak

20.00: (1,95) Fuglafjordur (3,80) EB/Strejmur (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Farska Ostrva 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara