Branko Žigić (©Starsport)
Branko Žigić (©Starsport)

Sve zamke Mozzart Bet Superlige u rečima Branka Žigića: Radnik hoće da igra fudbal, a teren u Surdulici to ne dozvoljava

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.07.22. | 15:42

“Ciljeve ne smemo da menjamo na nedeljnom nivou, prvenstveni je i dalje opstanak“, kaže trener novosadskog superligaša

(Od dopisnika iz Novog Sada)

Debi u elitnom rangu ekipa Mladost GAT krunisala je trijumfom na teškom gostovanju protiv Radnika u Surdulici (1:2), a tom pobedom novajlije u Mozzart Bet Superligi najavile su da bi mogle biti prijatno iznenađanje. Sledeći test im je gradski derbi u subotu protiv Vojvodine (20 časova, TV Arena Sport 1), kada će biti domaćini, ali samo nominalni, budući da će utakmice kod kuće igrati na Vošinom “Karađorđu“. 

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Mladosti GAT Branko Žigić istakao je da cilj i posle pobede nad Radnikom ostaje opstanak u eliti.

Ne bi smeli odjednom da porastu apetiti. Ta pobeda treba da bude podstrek za dalje. Prvenstvo je dugačko. Otvorili smo ga na sjajan način i ne bismo smeli da menjamo ciljeve na nedeljnom ili mesečnom nivou. Oni se postavljaju na osnovu cele godine. Treba imati u vidu da je za sve potrebno vreme jer je ovo proces. Moglo je da se desi da izgubimo u Surdulici i da imamo ogroman pritisak pred Vojvodinu. Tada bi se odmah postavljalo pitanje da li Mladost nešto može ili ne. Treba pustiti momke da uživaju u fudbalu kako bi donosili što bolje rezultate. Od toga će zavisiti konačan plasman, a ja bih svakako bio zadovoljan opstankom“, kazao je trener Mladosti GAT Branko Žigić na konferenciji za medije.

Prvu utakmicu na „Karađorđu“ odigraće upravo protiv Vojvodine, pa će domaćini biti samo formalno.

Šteta što je baš ta utakmica prva u kojoj smo domaćini, ali ćemo se spremati tako da ne bude utisak kao da smo gosti. Jako je teško, pogotovo kada znamo da se ovde na Novom naselju u poslednjih nekoliko kola plej-ofa skupljalo oko 1.500 do 2.000 ljudi. Ipak, očekujemo opet veliku podršku naših navijača“.

Oprezan je pred meč sa Vojvodinom, ali veruje da njegovi igrači mogu napraviti pozitivan rezultat.

Atmosfera u ekipi je na izuzetno visokom nivou i pokušaćemo da je što duže zadržimo. U Surdulici smo upisali istorijsku pobedu, što je dalo dodatnu pozitivnu energiju. Vojvodina je ozbiljan protivnik i smatram da treba da budu treći klub u Srbiji. Kolega Milan Rastavac vratio se iz Grčke, gde je igrao najlepši fudbal, uneo dobru energiju i digao grad na na noge. Međutim, nećemo se skloniti, ulazimo u utakmicu kao i prošle nedelje, sa željom da pokažemo da smo zasluženo deo superligaškog društva. Poštujemo Vojvodinu, ali se nadamo pozitivnom rezultatu“.

Istakao je da pobeda nad Radnikom nije iznenađenje, ako se ima u vidu način na koji su se spremali za taj meč.

Verujem da smo iznenadili mnoge. Međutim, za mene to nije iznenađenje jer znam kako smo se za nju spremali, a najvažniji je način na koji smo pobedili. Znali smo da Radnik hoće da igra fudbal, a da to teren ne dozvoljava, pa smo pokušali da ih na njihovoj polovini pritisnemo i na njihove greške smo postigli golove. Pokušaćemo da tako nastavimo, a u fudbalu je najteže ponavljati dobre stvari. Spremni smo naravno i na neke greške, s obzirom na to da smo prvi put u Superligi. Trudićemo da ih ispravljamo u hodu, a da sve dobre stvari iz Surdulice ponavaljamo ubuduće“.

Osvrnuo se i na prelazni rok i problem sa bonus igračima.

Imali smo težak pripremni period i skupljali smo se na svaka tri dana. Nastojali smo da dovedemo dobre momke, koji drže svlačionicu, ali i dobre igrače. To se ispostavilo kao dobar izbor jer smo već u Surdulici imali četiri-pet debitanta. Prelazni rok nije završen za nas, pokušaćemo da dovedemo još kvalitetnih pojačanja, ako se ukaže prilika. Problem možemo da imamo sa mlađim igračima, jer znamo da bonus mora da igra celu utakmicu. Imamo dva igrača iz Zvezde (Radulović i Babić, prim. aut.), koji neće moći da igraju protiv njih. Verujem da ćemo i to rešiti. Trenutno verujem u ove momke sa kojima radim i prioritet nam je da se što bolje spremamo za utakmice“, zaključio je strateg novajlija u eliti Branko Žigić.

Kapiten Mladosti GAT Miloš Milovanović rekao je da ih protiv Voše očekuje težak zadatak, ali da idu na pobedu.

Prvu prepreku smo preskočili uspešno. Otkad sam došao u Mladost, uvek smo gledali samo u utakmicu koja nas očekuje. Sad smo fokusirani na Vojvodinu. Imamo respekt prema svima, a Vojvodina je veliki klub, za mene treći u Srbiji. Konsolidovali su svoje redove, ali niko nam ne može uzeti pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Idemo na pobedu“, ambiciozan je Milovanović.

Golman Aleksa Milojević takođe se nada dobrom rezultatu.

Atmosfera u ekipi je sjajna, samim tim što smo uzeli tri boda na startu. Podignuta je sad na veći nivo i to nam daje nadu da možemo napraviti pozitivan rezultat i protiv Vojvodine. Ako uđemo u utakmicu kao protiv Radnika, mislim da možemo očekivati sigurno bod, a zašto ne i sva tri“.



tagovi

Branko Žigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara