Giljermo Očoa i Edson Alvarez (©AFP)
Giljermo Očoa i Edson Alvarez (©AFP)

Šveđani bruse formu miljenika fudbalskih hipstera

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 12:21

Meksiko u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start Mundijala igra sa plavo-žutima u Đironi

Nije baš da Šveđani mogu da "odglume" Poljake, prvog rivala Meksikancima na Mundijalu, ali poslužiće. Večeras je u Đironi na programu prijateljski meč između Sombrerosa i plavo-žutih. Naročito za Meksikance ovo neće biti tipičan sparing okršaj, jer Svetsko prvenstvo samo što nije.

Meksiko ide u Katar da predstavlja KONKAKAF na najvećoj smotri i ima velike ciljeve. Tim je miks talenata i iskusnih asova. Golman Giljermo Očoa, na primer, ide peti put na Mundijal! Ekipa je sklopljena po ukusu fudbalskih hipstera, jer se u njoj mogu naći uzbudljivi igrači poput

Izabrane vesti

Alvareza iz Ajaksa ili Gutijereza ​​iz PSV-a.

Pored toga, ofanziva posebno ima šta da ponudi, a ističe se i Lozano, krilo Napolija. Kapiten i vezista Gvardado je takođe sjajan vođa, a trener Herardo Martino je taktičar koji pridaje veliki značaj tehnici. To je takođe moglo da se vidi u pobedi od 4:0 protiv Iraka u poslednjoj prijateljskoj utakmici u sredu.

20.30: (2,15) Meksiko (3,10) Švedska (3,80)

Generalno, Meksiko je pomalo nestabilan. U poslednjih pet internacionalnih takmičenja ostvario je samo dve pobede, tako da priprema za turnir nije bila najubedljvija. Meč protiv Švedske sada je pravi test izdržljivosti, u kojoj će, za razliku od utakmice sa Irakom, startovati verovatno najbolja moguća jedanaestorica.

El Tri je trenutno 13. na FIFA svetskoj rang-listi. Prijateljske utakmice je često završavao pozitivno, a zapažene uspehe ostvario je protiv Perua (1:0), Nigerije (2:1) i Ekvadora (0:0). Ukupno je Meksiko odigrao 16 utakmica, uz samo tri poraza, i nema neuspeh u takmičarskoj 2022.


S obzirom na to da je pred Meksikom veoma važna utakmica, Šveđani mogu da budu opušteniji. Takve utakmice nikako nisu nevažne za nacionalne selektore, a u timu

Janea Andersona

nema velikih odstupanja na spisku. Najistaknutija imena su Viktor Lindelef i Entoni Elanga iz Mančester Junajteda, potom Matijas Svanberg iz Volfzburga i Emil Forsberg iz RB Lajpciga.


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Meksikafudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara