Papu Gomez: Od 120.000 građana Bergama, 45.000 je bilo one noći na San Siru

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 18:59

“Mislili smo da je virus kao svaki drugi i olako smo to prihvatili”, kaže kapiten Atalante

Kao što je već rečeno, utvrđeno: biološka bomba koja je raspršila virus koronu po severu Italije “pukla” je na stadionu San Siro.

Te večeri igrali su u Ligi šampiona Atalanta, kao domaćin, van svog doma u Bergamu i Valensija. Bio je to fantastičan meč. Italijani su slavili 4:1, a moglo je da bude i mnogo ubedljivije.

Izabrane vesti

Požurili su radosni Lombardezi kućama posle toga meča i neznajući, poneli su sa sobom virus koji je nekoliko dana kasnije počeo da kosi živote po regionu. Kapiten Atalante Alehandro Gomez još je u šoku zbog svega što se dešava u gradu i okolini. I on je zaprepašćen kako je jedna slavljenička noć bila, u stvari, početak kraja za veliki broj građana Lombardije.

Jasno je i njemu, sad kad vrati film, kako je sve počelo.
Dramatična situacija u Bergamu mislim da je u velikoj meri počela zbog utakmice sa Valensijom. Na San Siru je te večeri bilo 45.000 ljudi, a sam Bergamo ima 120.000 stanovnika. Mojoj supruzi je trebalo tri sata da stigne do Milana, iako je obično potrebno oko 40 minuta. Kada smo otišli u Valensiju na revanš, svi su bili opušteni, nije bilo nikakvih pregleda. A, sada su oni druga zemlja u Evropi po broju zaraženih. Oboleo je i jedan igrač Valensije protiv kojeg smo igrali. Čekamo rezultate da vidimo ima li ko i od nas da je zaražen, za sada niko nema simptome”, rekao je Gomez.

Kako se ovo desilo Bergamu? Biološka bomba je detonirana na stadionu i sve je otišlo dođavola...

Sada kada se osvrne za sobom, kapiten Atalante sa gorčinom priča o dvomeču sa Atalantom.
Strašno je što smo uopšte igrali te utakmice. Ali, tih dana nije bilo mnogo slučajeva zaraženih osoba, niko nije imao ni predstavu šta virus radi ljudima, nismo znali ni kako se prenosi, kako se oboleva”.

Priznaje i Gomez da su svi sa “pola uva” slušali prve informacije o pojavi virusa.
Bilo je u početku mnogo pogrešnih informacija i sve smo to olako prihvatali. Mislili smo da je to samo još jedan običan grip, virus kao svaki drugi koje smo preležali do sada, pa smo nastavili da živimo na uobičajen način, kao svaki drugi dan. Tek kada su se pojavile crvene zone, kada su se pojavile slike prepunih bolnica, onda smo se osvestili, ali 20-25 dana nismo imali pojma šta se zaista dešava. Ljudi su počeli da umiru i tek tada smo počeli da se plašimo”, istakao je Papu Gomez.

Strašni su dani i dalje u Bergamu, pandemija ne pokazuje znake popuštanja...

Foto: Reuter


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara